Organisation

Beskæftigelsesministeriet

Artikler
Kommentar
12. december 2022

Minimumsnormeringer er ikke nok. Vi mangler en helhedsplan på det pædagogiske område

Vi har brug for, at politikere på tværs af partier og ministre på tværs af ressortområder laver en langsigtet og helhedsorienteret plan, som løfter hele det pædagogiske område. Her er nogle bud på, hvad der bør indgå i den
Det er en kompleks og nuanceret opgave at sikre børnene den bedste start på livet. Det er ikke nok med minimumsnormeringer.
Kronik
13. september 2022

Ledige skal have mere frihed til at vælge de behandlinger og forløb, der passer til dem

Med afsæt i mine erfaringer som sagsbehandler, embedsmand, chef og forsker har jeg et bud på fire principper, som kan gøre beskæftigelsesindsatsen billigere og bedre. Grundlæggende skal vi kræve, at systemet tilpasser sig borgeren, ikke omvendt.
TV 2-dokumentaren Håbløst arbejde fortæller blandt andet historien om Brian Larsen, der har siddet fast i beskæftigelsessystemet, siden han i 1997 pådrog sig en arbejdsskade. Hans seneste arbejdsprøvning viste, at han kunne arbejde under en time om ugen.
Kommentar
27. juli 2022

Pensionsdebatten bør forholde sig til hele arbejdslivet, ikke kun de sidste år

Lad os flytte pensionsdebatten over på konkrete tiltag, der både skaffer essentiel arbejdskraft og sikrer trygge, omskiftelige arbejdsliv – for eksempel ’voksen-SU’, differentieret beskæftigelsesfradrag og mulighed for at sætte sin ratepension på pause
Først var det De Radikale og Inger Støjberg, der fredede retten til Arne-pensionen, og for nylig slog Venstre fast, at man heller ikke går til valg på at afskaffe den. Men det er ærgerligt, hvis holdningsskiftet hos de tre partier alene er båret af politisk taktik, skriver Nicolai Bentsen i denne kommentar.
Reportage
31. juli 2021

Rumænske Viorel: »Så længe her er arbejde, og min datter har det godt, så bliver jeg«

Rumænske Viorel Oprea kom for at arbejde på metrobyggeriet i København. Nu har han stiftet familie og købt hus og har fast arbejde som jord- og betonarbejder. Han er én blandt mange udenlandske arbejdere, der har slået sig permanent ned i Danmark.
Viorel Oprea kom til Danmark fra Rumænien, fordi han kunne få arbejde på metrobyggeriet i København. Nu har han købt hus og slået sig ned permanent med sin kone og deres datter på fire år. Udenlandske arbejdere bliver ofte underbetalt for deres arbejde sammenlignet med danskere, siger eksperter.
Uddannelse
12. april 2021

Ny analyse: Det kan betale sig at give sårbare unge mere støtte i uddannelsessystemet

Unge med diagnoser og handicap er i mindre grad i uddannelse end andre unge. Det koster dyrt i offentlig forsørgelse, og pengene var bedre brugt på at hjælpe sårbare unge igennem uddannelserne, konkluderer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i ny analyse. Eksperter, uddannelser og handicapråd bakker op om konklusionen
På Kalundborg Gymnasium har man som et af få steder i landet oprettet en tre-årig HF for psykisk sårbare unge. På billedet underviser Anja Henriksen.
Interview
27. november 2020

Ny ligestillingsminister: »Nu skal sexismedebatten handle om de almindelige lønmodtagere«

Han tøver med at kalde sig selv feminist og går ikke op i akademiske diskussioner om feminisme. Til gengæld er landets nye ligestillingsminister, Peter Hummelgaard, optaget af strukturel ulighed og har øremærket barsel og ligestilling i de etniske minoritetsmiljøer højt på sin to-do-liste. Øverst står dog ønsket om, at #MeToo-debatten også kommer til at handle om de lavtlønnede
Det er et grundlæggende problem, at #MeToo-debatten indtil nu kun har fokuseret på de miljøer, som består af de mest ressourcestærke mennesker med de største megafoner. De almindelige lønmodtagere har der stort set ingen interesse været for, mener den nye ligestillingsminister, Peter Hummelgaard.
Leder
21. november 2020

Udnævnelsen af Peter Hummelgaard som ligestillingsminister er helt oplagt

Tidens største ligestillingskampe – fra ligeløn til #MeToo – handler om arbejdslivet. Derfor er det helt oplagt at flytte ligestillingsområdet til Beskæftigelsesministeriet
»Ligestilling er et svært politikområde for en socialdemokratisk regering, som for alt i verden ikke vil skubbe de klassiske arbejdervælgere, for hvem #MeToo ikke nødvendigvis står øverst på dagsordenen, fra sig«, skriver Natalie Barrington Rosendahl i denne leder.
Baggrund
30. oktober 2020

Eksperter: Den danske frygt for EU-mindsteløn er overdreven

Det er usandsynligt, at EU-Domstolen kan bruge den nye EU-lov til at indføre en lovbestemt mindsteløn i Danmark, sådan som fagbevægelsen og regeringen frygter. Det vurderer eksperter.
Både regeringen og fagbevægelsen frygter, at det kommende EU-direktiv om mindsteløn kan trækket tæppet væk under det danske aftalesystem, men »den danske model er mere robust end sit rygte, og jeg mener, der er en overvurdering af EU-Domstolens magt og indflydelse på det her område,« siger Dorte Sindbjerg Martinsen, professor ved Institut for Statskundskab.
Nyhed
21. april 2020

Ny rapport: Sociallovgivningen minder om en uoverskuelig jungle

Det socialretlige område er blevet så kompliceret, at det er overordentlig vanskeligt for borgerne at få overblik over deres rettigheder og for myndighederne at træffe korrekte afgørelser. Det truer retssikkerheden, vurderer tænketanken Justitia i en ny analyse
I 2017 havde Foreningen Jobcenterets Ofre kaldt til demonstration foran et jobcenter i København. Men mange borgere, der er afhængige af ydelser er ressourcesvage og vil ofte ikke klage, hvis de får en forkert afgørelse. Også derfor skal loven være gennemskuelig.
Kommentar
13. februar 2020

Peter Hummelgaard: Jeg vil gå reformer efter med en tættekam, men ikke futte hele loven af

Nej, lovgivningen er ikke perfekt, og beskæftigelsesområdet bliver ikke fejlfrit alene ved, at sagsbehandlerne bruger nogle andre ord. Men vi skal ikke futte hele lovgivningen af. Vi skal passe på med ikke at smadre det, der faktisk fungerer, skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i dette debatindlæg
»Det er ingen hemmelighed, at de senere års reformer af sygedagpenge, førtidspension og fleksjob ikke altid fungerer optimalt,« skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i dette debatindlæg. 

Sider