Organisation

Den Danske Naturfond

Artikler
Folk
30. januar 2021

DU skal have en bestyrelsespost, og DU skal have en bestyrelsespost!

Det er Rektorkollegiet, som indstiller nye medlemmer af bestyrelsen i Den Danske Naturfond, som arbejder på at forbedre naturtilstanden i Danmark. Det skal blandt andet være folk med »indgående kendskab« til »natur, biodiversitet og miljø.« Rektorerne har set sig grundigt omkring i feltet af eksperter og valgt … at pege på sig selv.
Miljøminister Lea Wermelin – som udpeger bestyrelsen i Den Danske Naturfond – har ikke ønsket at stille op til interview om kritikken af den nye bestyrelsessammensætning.
Nyhed
20. december 2014

Ny naturfond kritiseres for at være lukket

Det er problematisk, at Den Danske Naturfond undtages fra de normale klagemuligheder for afslag på aktindsigt, mener offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen. Folketinget vedtog i fredags oprettelsen af fonden, der med en startkapital på 875 millioner, skal etablere nye danske naturområder
Den Danske Naturfond bliver undtaget fra de normale klagemuligheder, som miljøoplysningsloven og offentlighedsloven giver, fremgår det af af lovteksten.
Læserbrev
27. september 2014

Naturfonden kan godt favne bredt

Fonden er en nyskabelse, og den kan godt løse flere ting på en gang. Den har fokus på mere og bedre natur
Leder
13. februar 2014

Naturen? Det er noget, vi sparer på

Hvis betydningsfuld natur er akut truet, vil det ofte skyldes, at det offentlige selv har kludret i det på et tidligere tidspunkt i sagsforløbet