Organisation

Fairtrade

Kronik
13. september 2021

Økologimærket er blevet en sutteklud for reelle samfundsforandringer. Det bør afskaffes

Økologimærket blev opfundet som et forsøg på at sikre forbrugerne miljøvenlige fødevarer og drive en omstilling i landbruget. Men i dag må vi erkende, at økologien blot er endt som et individualistisk parallelsamfund, der ikke kan løse klimakrisen, skriver erhvervspædagog og iværksætter Mikael K. Bjerre i denne kronik
Økologimærket blev opfundet som et forsøg på at sikre forbrugerne miljøvenlige fødevarer og drive en omstilling i landbruget. Men i dag må vi erkende, at økologien blot er endt som et individualistisk parallelsamfund, der ikke kan løse klimakrisen, skriver erhvervspædagog og iværksætter Mikael K. Bjerre i denne kronik
Chokolade
24. april 2021

I en kakaoskov i Costa Rica holder en fyr fra Vestegnen afstand til en uetisk industri

Chokolade handler både om umådelig nydelse og ufattelig lidelse. Industrien er stadig præget af tvangsarbejde og børneslaveri, men de store brands med ondt i etikken udfordres i stigende grad af små producenter, der lægger vægt på transparens og lokal forankring. En af dem er Henrik Bodholdt, der tog rejsen fra Vestegnen til en kakaoskov i Costa Rica
Chokolade handler både om umådelig nydelse og ufattelig lidelse. Industrien er stadig præget af tvangsarbejde og børneslaveri, men de store brands med ondt i etikken udfordres i stigende grad af små producenter, der lægger vægt på transparens og lokal forankring. En af dem er Henrik Bodholdt, der tog rejsen fra Vestegnen til en kakaoskov i Costa Rica
Kronik
5. december 2020

Her er fire ideer til, hvordan vi ændrer magtforholdet mellem marked og samfund

Meget få vælgere vil betale mere for deres fiskepinde, og endnu færre politikere drømmer om at springe ud som fuldblods-markedskritikere. Men hvis samfundet skal have bukserne på og ikke blot være skadeservice for markedet, skal vi tænke socialentreprenant, skriver selvstændig erhvervsdrivende Mikael K. Bjerre i dette debatindlæg
I supermarkederne møder vi i dag en mur af chips og slik, inden vi når frem til kassen. Det er de varer, vores krybdyrhjerne har sværest ved at sige nej til, og med det store udvalg føles det unaturligt ikke at tage en pose eller to med.
Kommentar
25. september 2018

Der er behov for bedre kontrol med mærkningsordninger som Fairtrade

Mærkningsordninger som Ø-mærket og Fairtrade kan hjælpe forbrugere til at træffe bæredygtige valg. Men der skal kun få historier om snyd med et mærke til, før tilliden til mærket bliver undergravet
International kommentar
20. juni 2014

Fairtrade bekæmper fattigdom i ét lag ad gangen

Fairtrade Mærket hilser kritik af vores indsats for at skabe bedre kår for fattige landbrugsarbejdere velkommen. Men vi er kede af, at der i en ny forskningsrapport konkluderes voldsomt generaliserende på et forskningsmæssigt smalt grundlag
Leder
19. juni 2014

Fair for hvem?

Fairtrade-organisationen lægger sig ikke fladt ned og accepterer kritikken – den forsøger tværtimod at miskreditere forskerholdet bag, angribe forskernes metoder og gøre spørgsmålet til en perfid personkrig
  • Kronik
    13. september 2021

    Økologimærket er blevet en sutteklud for reelle samfundsforandringer. Det bør afskaffes

    Økologimærket blev opfundet som et forsøg på at sikre forbrugerne miljøvenlige fødevarer og drive en omstilling i landbruget. Men i dag må vi erkende, at økologien blot er endt som et individualistisk parallelsamfund, der ikke kan løse klimakrisen, skriver erhvervspædagog og iværksætter Mikael K. Bjerre i denne kronik
    Økologimærket blev opfundet som et forsøg på at sikre forbrugerne miljøvenlige fødevarer og drive en omstilling i landbruget. Men i dag må vi erkende, at økologien blot er endt som et individualistisk parallelsamfund, der ikke kan løse klimakrisen, skriver erhvervspædagog og iværksætter Mikael K. Bjerre i denne kronik
  • Kronik
    5. december 2020

    Her er fire ideer til, hvordan vi ændrer magtforholdet mellem marked og samfund

    Meget få vælgere vil betale mere for deres fiskepinde, og endnu færre politikere drømmer om at springe ud som fuldblods-markedskritikere. Men hvis samfundet skal have bukserne på og ikke blot være skadeservice for markedet, skal vi tænke socialentreprenant, skriver selvstændig erhvervsdrivende Mikael K. Bjerre i dette debatindlæg
    I supermarkederne møder vi i dag en mur af chips og slik, inden vi når frem til kassen. Det er de varer, vores krybdyrhjerne har sværest ved at sige nej til, og med det store udvalg føles det unaturligt ikke at tage en pose eller to med.
  • Chokolade
    24. april 2021

    I en kakaoskov i Costa Rica holder en fyr fra Vestegnen afstand til en uetisk industri

    Chokolade handler både om umådelig nydelse og ufattelig lidelse. Industrien er stadig præget af tvangsarbejde og børneslaveri, men de store brands med ondt i etikken udfordres i stigende grad af små producenter, der lægger vægt på transparens og lokal forankring. En af dem er Henrik Bodholdt, der tog rejsen fra Vestegnen til en kakaoskov i Costa Rica
    Chokolade handler både om umådelig nydelse og ufattelig lidelse. Industrien er stadig præget af tvangsarbejde og børneslaveri, men de store brands med ondt i etikken udfordres i stigende grad af små producenter, der lægger vægt på transparens og lokal forankring. En af dem er Henrik Bodholdt, der tog rejsen fra Vestegnen til en kakaoskov i Costa Rica
  • Kommentar
    25. september 2018

    Der er behov for bedre kontrol med mærkningsordninger som Fairtrade

    Mærkningsordninger som Ø-mærket og Fairtrade kan hjælpe forbrugere til at træffe bæredygtige valg. Men der skal kun få historier om snyd med et mærke til, før tilliden til mærket bliver undergravet