Vi skal stoppe med at belønne producenter, der kun halvhjertet vil støtte en bæredygtig produktion af varer. Derfor er det problematisk, at Fairtrade har lanceret et ’Fairtrade-light’-mærke, der let kan forveksles med det rigtige Fairtrade-mærke, skriver medicinstuderende Nasra Abdi Ashur i dette debatindlæg
Økologimærket blev opfundet som et forsøg på at sikre forbrugerne miljøvenlige fødevarer og drive en omstilling i landbruget. Men i dag må vi erkende, at økologien blot er endt som et individualistisk parallelsamfund, der ikke kan løse klimakrisen, skriver erhvervspædagog og iværksætter Mikael K. Bjerre i denne kronik
Chokolade handler både om umådelig nydelse og ufattelig lidelse. Industrien er stadig præget af tvangsarbejde og børneslaveri, men de store brands med ondt i etikken udfordres i stigende grad af små producenter, der lægger vægt på transparens og lokal forankring. En af dem er Henrik Bodholdt, der tog rejsen fra Vestegnen til en kakaoskov i Costa Rica
Meget få vælgere vil betale mere for deres fiskepinde, og endnu færre politikere drømmer om at springe ud som fuldblods-markedskritikere. Men hvis samfundet skal have bukserne på og ikke blot være skadeservice for markedet, skal vi tænke socialentreprenant, skriver selvstændig erhvervsdrivende Mikael K. Bjerre i dette debatindlæg
Mærkningsordninger som Ø-mærket og Fairtrade kan hjælpe forbrugere til at træffe bæredygtige valg. Men der skal kun få historier om snyd med et mærke til, før tilliden til mærket bliver undergravet
Fairtrade Mærket hilser kritik af vores indsats for at skabe bedre kår for fattige landbrugsarbejdere velkommen. Men vi er kede af, at der i en ny forskningsrapport konkluderes voldsomt generaliserende på et forskningsmæssigt smalt grundlag
Fairtrade-organisationen lægger sig ikke fladt ned og accepterer kritikken – den forsøger tværtimod at miskreditere forskerholdet bag, angribe forskernes metoder og gøre spørgsmålet til en perfid personkrig
Økologimærket blev opfundet som et forsøg på at sikre forbrugerne miljøvenlige fødevarer og drive en omstilling i landbruget. Men i dag må vi erkende, at økologien blot er endt som et individualistisk parallelsamfund, der ikke kan løse klimakrisen, skriver erhvervspædagog og iværksætter Mikael K. Bjerre i denne kronik
Chokolade handler både om umådelig nydelse og ufattelig lidelse. Industrien er stadig præget af tvangsarbejde og børneslaveri, men de store brands med ondt i etikken udfordres i stigende grad af små producenter, der lægger vægt på transparens og lokal forankring. En af dem er Henrik Bodholdt, der tog rejsen fra Vestegnen til en kakaoskov i Costa Rica
Vi skal stoppe med at belønne producenter, der kun halvhjertet vil støtte en bæredygtig produktion af varer. Derfor er det problematisk, at Fairtrade har lanceret et ’Fairtrade-light’-mærke, der let kan forveksles med det rigtige Fairtrade-mærke, skriver medicinstuderende Nasra Abdi Ashur i dette debatindlæg
Meget få vælgere vil betale mere for deres fiskepinde, og endnu færre politikere drømmer om at springe ud som fuldblods-markedskritikere. Men hvis samfundet skal have bukserne på og ikke blot være skadeservice for markedet, skal vi tænke socialentreprenant, skriver selvstændig erhvervsdrivende Mikael K. Bjerre i dette debatindlæg