Organisation

Fødevarestyrelsen

Fra arkivet

Det store minkmysterium: Hvorfor bliver smitten ved med at sprede sig i Nordjylland?

Der er konstateret coronavirus på 13 nordjyske minkfarme. Ingen ved, hvordan virussen er kommet ind til dem, eller hvorfor smitten er begrænset til et meget lille geografisk område. Udbruddene rejser spørgsmål om, hvorvidt minkavl har en fremtid i Danmark

Vindistributør ændrer oprindelsesland for vin fra Golan – men ikke til det korrekte

Vinfirmaet Best Selection, som distribuerer vin i Danmark fra en vingård i en israelsk bosættelse i Golanhøjderne, har efter en artikel i Information ændret oprindelseslandet for vinen på sin hjemmeside. Men ikke til det, som Fødevarestyrelsen foreskriver

Er Danmark rustet til svinepest?

På 20 år er der skabt kaos inden for Danmarks veterinærområde, og i dag må Fødevarestyrelsen lave aftaler med Spanien på virusområdet, og danske dyrlæger sender i stigende grad prøver til analyse i andre EU-lande. En konsekvens af manglende rettidig omhu, skriver professor emeritus dr. med. vet. Jens Laurits Larsen

FOLK

FOLK fra dagens avis

Efter afsløring: Ny enhed skal jagte momssvindlere

Regeringen vil oprette et nyt operativt myndighedsforum, der skal bekæmpe momssvindel og terrorfinansiering. Det sker efter Informations og Finans’ afsløringer af formodet svindel for et større millionbeløb. Forslaget møder opbakning fra et politisk flertal i Folketinget

Vegansk kost til spædbørn kan ikke anbefales på grund af risiko for fejlernæring

Børn, der ernæres vegansk, kan vokse og udvikle sig normalt, men det er komplekst og risikabelt at begive sig ud i at sammensætte kosten med de rette kosttilskud, skriver Else Molander fra Fødevarestyrelsen og Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen i dette debatindlæg

I jagten på det evige liv køber ældre naturlægemidler og kosttilskud uden dokumenteret effekt

Vores ældre bliver oversvømmet med tilbud om naturmedicin, men kontrollen af produkterne er så mangelfuld, at de risikerer både at blive snydt og fejlbehandlet, skriver speciallæge Hans Klausen i dette debatindlæg

Døden er det mindste onde, når samfundet svigter produktionsdyrene

I praksis er det umuligt at være kritisk forbruger af kød, ost og mælk, hvis man vil undgå at påføre dyrene unødig lidelse. Staten må stramme lovgivningen i stedet for at overlade dyrene til markedskræfterne

Karen Hækkerup: Selvfølgelig skal vi spise kød – det er sundt og bæredygtigt

Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf

SSI’s nye laboratorium til beredskabet mod farlige husdyrsygdomme bliver ikke færdigt til tiden

1. januar 2020 overtager Statens Serum Institut og Københavns Universitet det veterinære beredskab mod farlige husdyrsygdomme. Men SSI’s nye laboratorium til beredskabet er allerede forsinket seks måneder og bliver ikke klar til tiden. SSI og Fødevarestyrelsen garanterer for midlertidige løsninger

Sider

Mest læste

  1. Der er konstateret coronavirus på 13 nordjyske minkfarme. Ingen ved, hvordan virussen er kommet ind til dem, eller hvorfor smitten er begrænset til et meget lille geografisk område. Udbruddene rejser spørgsmål om, hvorvidt minkavl har en fremtid i Danmark
  2. Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf
  3. 'En simpel illustration af de otte officielle kostråd'. Sådan betegner FDB deres madpyramide, som bliver brugt til undervisning i sund kost på landets folkeskoler. Men Madpyramiden stemmer ikke overens med de officielle kostråd, som ikke anbefaler, at man spiser kød
  4. Børn, der ernæres vegansk, kan vokse og udvikle sig normalt, men det er komplekst og risikabelt at begive sig ud i at sammensætte kosten med de rette kosttilskud, skriver Else Molander fra Fødevarestyrelsen og Christine Brot fra Sundhedsstyrelsen i dette debatindlæg
  5. Af frygt for en farlig variant af fugleinfluenza rykkede Fødevarestyrelsen i november sidste år ud til et sønderjysk rugeri og forrettede en sand massakre. Flere end 300.000 æg blev destrueret, og nu viser en aktindsigt, at flere end 200.000 kyllinger blev gasset. Tilbage står spørgsmålet om, hvor mange der druknede
  6. Der er konstateret coronavirus på 101 minkfarme. Dyrene på langt flere farme skal også aflives.
  7. Vores ældre bliver oversvømmet med tilbud om naturmedicin, men kontrollen af produkterne er så mangelfuld, at de risikerer både at blive snydt og fejlbehandlet, skriver speciallæge Hans Klausen i dette debatindlæg
  8. I praksis er det umuligt at være kritisk forbruger af kød, ost og mælk, hvis man vil undgå at påføre dyrene unødig lidelse. Staten må stramme lovgivningen i stedet for at overlade dyrene til markedskræfterne