Organisation

Fødevarestyrelsen

Døden er det mindste onde, når samfundet svigter produktionsdyrene

I praksis er det umuligt at være kritisk forbruger af kød, ost og mælk, hvis man vil undgå at påføre dyrene unødig lidelse. Staten må stramme lovgivningen i stedet for at overlade dyrene til markedskræfterne

Selvfølgelig skal vi spise kød – det er sundt og bæredygtigt

Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf

SSI’s nye laboratorium til beredskabet mod farlige husdyrsygdomme bliver ikke færdigt til tiden

1. januar 2020 overtager Statens Serum Institut og Københavns Universitet det veterinære beredskab mod farlige husdyrsygdomme. Men SSI’s nye laboratorium til beredskabet er allerede forsinket seks måneder og bliver ikke klar til tiden. SSI og Fødevarestyrelsen garanterer for midlertidige løsninger

285 kilo gris afgjorde kampen om det veterinære beredskab. DTU og Fødevarestyrelsen er lodret uenige om, hvorvidt det var fair

DTU har tabt det veterinære beredskab til SSI og KU i en konkurrenceudsættelse. Det skyldes, at DTU dimensionerede deres bud efter større, og dermed dyrere, forsøgsdyr, end konkurrenterne. DTU mener, at kravene blev ændret undervejs. Vås, siger Fødevarestyrelsen

Oppositionen retter hård kritik mod ’utilstrækkeligt’ MRSA-hygiejnekursus

Det er ’fuldstændig tudetosset’, siger Socialdemokratiet om det nye hygiejnekursus, der skal forhindre spredning af husdyr-MRSA. Kurset kan overstås på et kvarter uden at svare rigtigt på et eneste spørgsmål. Resten af oppositionen slutter op om kritikken, og DF og V åbner for at se på, om der skal indføres krav om korrekte svar

Svinearbejdere kan klikke sig til et MRSA-hygiejnebevis på 15 minutter og behøver ikke svare rigtigt på ét eneste spørgsmål

For at begrænse svine-MRSA har Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen siden 1. januar udbudt et nyt obligatorisk onlinekursus. Selv om man svarer forkert på alle 12 spørgsmål i en test, får man et kursusbevis. Det giver ingen mening, siger eksperter

Danmarks beredskab mod farlige dyresygdomme skal nedbrydes og bygges op igen på to år. Hvorfor er uklart

DTU tabte sidste sommer sin aftale om at levere statens beredskab mod alvorlige veterinære sygdomme. Universitetets veterinærinstitut står over for fyringer og afvikling, og de ansatte står tilbage med indtrykket af at have været udsat for et urimeligt udbud. Rigsrevisionen skal nu undersøge Miljø- og Fødevareministeriets udbud af myndighedsbetjeningen

’For de 100 mio., jeg har ansvar for, er jeg ret sikker på, at vi har fået den bedste løsning’

Fødevarestyrelsen har valgt det bud, hvor de får mest forskningsbaseret myndighedsbetjening for pengene, forklarer direktør Esben Egede Rasmussen. Han erkender, at der er risiko for videnstab, og tør ikke garantere, at løsningen samfundsøkonomisk set er den bedste

Fødevarestyrelsen hemmeligholder centrale dele af EU-rapport om halekupering af grise

Fødevarestyrelsen bryder ifølge juridiske eksperter loven, når styrelsen mørklægger de centrale dele af et rapportudkast, som EU har udfærdiget efter et kontrolbesøg hos danske svineproducenter. Rapportudkastet forventes at være kritisk over for den danske praksis med halekupering af grise

Dyrlægeforening: Esben Lunde siger ét, men gør noget andet

Fødevareminister Esben Lunde Larsens ønske om færre halekuperede grise er uforeneligt med Folketingets beslutning om at mindske antallet af dyrlægebesøg hos svineproducenterne, mener Den Danske Dyrlægeforening. Dyrenes Beskyttelse er enig i kritikken, mens Enhedslisten mener, at dyrlægerne har haft deres chance

Sider

Mest læste

  1. Dansk kød er både lækkert og klimaeffektivt produceret. Du kan derfor med god samvittighed sætte tænderne i en saftig, dansk bøf
  2. I praksis er det umuligt at være kritisk forbruger af kød, ost og mælk, hvis man vil undgå at påføre dyrene unødig lidelse. Staten må stramme lovgivningen i stedet for at overlade dyrene til markedskræfterne
  3. De fleste af de millioner af svin, Danmark eksporterer hvert år, bærer på den multiresistente bakterie MRSA. Dermed kan dansk landbrug have været med til at sprede sygdommen i andre lande. Men der findes stort set ingen overvågning af, hvordan svine-MRSA spreder sig
  4. Dybfrosne søde majs solgt i Coop og Lidl kan indeholde listeria, og derfor tilbagekaldes de nu.
  5. Den gensplejsede majs, der nu mistænkes for at være sundhedsskadelig, blev godkendt i EU trods medlemslandes advarsler, og undersøgelserne af dens skadevirkninger blev hemmeligholdt - også af de danske myndigheder
  6. En andebesætning ved Faksinge er ramt af mild fugleinfluenza. Ænderne skal aflives for at forhindre smitte.
  7. Fødevarestyrelsen konkluderer, at det var en hjemmelavet ret ved et middagsselskab, der gav pølseforgiftning.
  8. For at begrænse svine-MRSA har Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen siden 1. januar udbudt et nyt obligatorisk onlinekursus. Selv om man svarer forkert på alle 12 spørgsmål i en test, får man et kursusbevis. Det giver ingen mening, siger eksperter