Organisation

Landbrug & Fødevarer

Jorden kalder regering og folketing

Alle var glade, da landmænd og naturfolk torsdag præsenterede fælles udspil om jordfordeling til fordel for klimaet. Men forslag har rumsteret i årevis – det, der har manglet, er finansiering fra Christiansborg. Den mangler stadig

Landbruget har fået en ny frontfigur, som vil være en del af den grønne omstilling

Landbrug kan og bør spille en større rolle i den grønne omstilling. Det mener Landbrug og Fødevarers nye topchef, Anne Arhnung. Information har taget på landbrugsbesøg med hende for at spørge, hvad det egentligt betyder

Dansk landbrug roser sig selv – men øger udledningen af skadelige gasser

Landbruget er en del af den bæredygtige udvikling, skriver Landbrug & Fødevarer i ny årsrapport. Men samme rapport viser, at landbruget i virkeligheden har øget udledningen af drivhusgasser og kvælstof de seneste år. »Man har hvilet på laurbærrene,« mener ekspert

Tørken udstiller usikkerhed ved landbrugspakken

De såkaldte efterafgrøder er ifølge landbrugspakken et vigtigt værn mod kvælstof fra øget gødning. Men fire år i træk har landmændene fået lov at udskyde såning af efterafgrøder på grund af vejret. Det viser, at der er behov for flere alternativer, mener naturfredningsforening
Anmeldelse

Vi kalder dyrene noget nuttet og fortsætter med at behandle dem som svin

Landbrug & Fødevarer vil gentænke svineproduktion og kalde skovlen for en spade. Rationalet er, at de unge forbinder ordet ’skovl’ med noget negativt, så hvis man insisterer på at bruge et andet ord, vil de glemme det negative

Svinebundet

På den ene side har vi den flittige og stræbsomme bonde, der dybt i rygmarven har viljen til at få ting til at spire og vokse, og på den anden side, med et andet verdensbillede, befinder sig mange af svinefabrikkernes naboer og mange af forbrugerne

Københavns Universitet forsømte forskningsfrihed i kontrakt med Landbrug & Fødevarer

Fremover skal Københavns Universitet tage hensyn til forskningsfrihed og videnskabsetik, kræver tilsynsmyndighed på baggrund af en kritiseret konsulentkontrakt mellem Københavns Universitet og Landbrug & Fødevarer. Kritikere ser det som et vigtigt skridt fremad

Cepos: Lave fødevarepriser for borgere er bedre end profit hos landmænd

Prisen på svin er efter et højt niveau i 2017 faldet i en sådan grad, at det vil give landmænd underskud. Det er positivt for forbrugerne, som vil opleve en højere købekraft, siger Cepos. På trods af prisfaldet er der ingen tegn på dyb krise, understreger Landbrug og Fødevarer

Landbrugets reaktion på Coops kampagne har været lige så frådende som forudsigelig

I stedet for at melde sig ind i debatten om, hvordan vi får en mere bæredygtig fødevareproduktion, affejer landbrugsorganisationerne enhver kritik og hævder, at de allerede gør alt, hvad de kan for at være grønne

Politikere: Universiteternes konsulentarbejde svækker tilliden til forskningen

Universiteterne bør holde sig fra at lave bestillingsarbejde, da det svækker tilliden til den uafhængige forskning, mener partiernes forskningsordførere. KU-dekan mener ikke, der er noget galt i, at universitetet laver konsulentarbejde

Sider

Mest læste

  1. Aarhus Universitet tillod, at Landbrug & Fødevarer skrev hele afsnit i omstridt oksekødsrapport. Dokumenter afslører, at landbrugslobbyen hele tiden har spillet en fremtrædende rolle i projektet. Dybt kritisabelt og klart brud på god forskningsskik, mener flere eksperter
  2. På baggrund af en rapport fra Aarhus Universitet og DTU skrev flere medier i sidste uge, at alkohol, kaffe og slik er mere klimabelastende end det ellers så udskældte oksekød. Men det er interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer, der har skaffet pengene til forskningen. Og rapporten har en lang række metodiske problemer, mener eksperter
  3. At oksekødsrapporten fra Aarhus Universitet var skrevet som led i et samarbejdsprojekt med landbruget, fremgik af forordet. Informations såkaldte afsløring ændrer ikke på, at rapporten er retvisende, skriver to af rapportens medforfattere i dette debatindlæg
  4. Kritikken af rapport fra Aarhus Universitet og DTU, som er bestilt af Landbrug & Fødevarer, tager til. Ikke bare undervurderer den oksekøds klimabelastning. Den overdriver også klimabelastningen fra slik, kaffe og alkohol, lyder det fra eksperter, der kalder rapporten og dens metode ukritisk og ubrugelig
  5. På opfordring fra landbrugets interesseorganisation Landbrug & Fødevarer fremhævede Aarhus Universitet et stærkt kritiseret afsnit i en nyhed, som universitetet lagde ud på sin hjemmeside. Helt forrykt, mener ekspert. Aarhus Universitet lægger sig fladt ned og undskylder
  6. Den såkaldte oksekødsrapport fra Aarhus Universitet kan ikke kaldes uafhængig forskning. Det siger universitetets rektor, som mener, at forskerne bag har brudt universitetets retningslinjer og god forskningsskik. Han åbner nu for at trække rapporten tilbage
  7. Efter Informations afsløringer af landbrugets indflydelse på den omstridte oksekødsrapport trækker institutleder Erik Steen Kristensen sig og forlader Aarhus Universitet efter gensidig aftale. Centerleder får desuden kraftig kritik for utilstrækkelig kvalitetssikring
  8. Begejstringen over det fælles udspil fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening var stor. Men udspillet leverer slet ikke svar på, hvordan man skal nå de gyldne løfter, skriver cand.mag. Knud Haugmark i dette debatindlæg