Organisation

Landbrug og Fødevarer

Cavlingnomineret serie
Det blev præsenteret som uafhængig forskning, men landbrugslobbyen fik lov at skrive med. Og da skandalen begyndte at rulle, tilbageholdt Aarhus Universitet sandheden. Her er historien om oksekødsrapporten
Det blev præsenteret som uafhængig forskning, men landbrugslobbyen fik lov at skrive med. Og da skandalen begyndte at rulle, tilbageholdt Aarhus Universitet sandheden. Her er historien om oksekødsrapporten

Efter oksekødsrapport: Landbrug & Fødevarer erkender ’graverende fejl’ i andre sager

Intern undersøgelse afdækker nye problematiske forhold i samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og forskere på landets universiteter. Interesseorganisationen beklager og vil stramme op

Sagen om oksekødsrapporten er en fuldtonet skandale. Men Aarhus-rektors reaktion er trods alt et lyspunkt

Rektoren på Aarhus Universitet gjorde det eneste rigtige, da han skred ind over for det komplet korrumperede samarbejde mellem Aarhus Universitet og landbrugslobbyen

Parisaftalens klimamål fortoner sig uden omstilling i landbruget

To ministre skal i dag i samråd om klimakravene til landbruget. Hvis erhvervet ikke kan yde sit markante bidrag, er chancen for at overholde Paris-målet forsvindende lille, viser nye beregninger

Karen Hækkerup vildleder om kød og klima

Dansk kød er mere klimavenligt end udenlandsk kød. Så langt har Karen Hækkerup ret. Men det er langt fra ensbetydende med, at danskerne »roligt kan sætte tænder i en saftig dansk bøf«, som hun skriver. Det er nemlig en kendsgerning, at kød, også dansk kød, er forbundet med et langt større klimaaftryk end vegetarisk kost 

Konventionelle landmænd lugter nemme penge i økologi

Det er snarere et ønske om økonomi end om økologi, når konventionelle landmænd pludselig ønsker at omlægge deres landbrug til at være økologiske. Men i sidste ende kan det resultere i et tilbageskridt for den økologiske tanke

Noget nyt spirer frem

Et paradigmeskift i dansk landbrug står for døren. Det, der – langsomt, langsomt – er ved at bryde igennem, er en mere bæredygtig og holdbar strategi for landbrugs- og fødevareproduktion.

R og DF: Vi vil vide, hvem der opkøber danske landbrug

Bekymrende, at ingen kender omfanget af eksterne investorers opkøb, siger partierne. Landbrug & Fødevarers formand støtter ikke sin viceformand i, at der bør foretages en registrering af købene

Landbrugsformand: Udenlandske investorers opkøb af jorden må bremses

Ingen har overblik over udsalget af dansk landbrugsjord, men formanden for Familielandbruget og viceformand i Landbrug & Fødevarer frygter, det er ved at løbe løbsk på bekostning af liv og udvikling i landdistrikterne

Miljøpolitikken er slået tilbage til 1970’erne

Ved vismændene virkelig ikke, at landbrugslobbyen nu har vundet overtaget, efter at Liberal Alliance har lagt sig så tæt op ad den ekstreme forgrening i ’Bæredygtigt Landbrug’, at Venstre er blevet skræmt og efter sine tab ved sidste folketingsvalg nu satser entydigt på at tækkes landbrugets bagtrop?

Sider

Mest læste

  1. Det blev præsenteret som uafhængig forskning, men landbrugslobbyen fik lov at skrive med. Og da skandalen begyndte at rulle, tilbageholdt Aarhus Universitet sandheden. Her er historien om oksekødsrapporten
  2. Flere kontroversielle sager har præget landbruget i de senere år. Gang på gang har det vist sig, at landbrugets organisationer, og i særdeleshed videncentret SEGES, har haft en finger med i spillet, når der er blevet truffet vigtige beslutninger om erhvervets fremtid. Lobbyen har vokset sig for stærk, mener kritikere
  3. Ny DR-dokumentar afslører, hvordan Landbrug & Fødevarer lagde pres på Fødevarestyrelsen for at forhindre en undersøgelse af, hvor mange avlsgrise, der var smittet med MRSA. Siden er antallet af smittede steget eksplosivt
  4. Mange af de hotdogs og frikadeller, vi spiser, er lavet på sydamerikansk genmodificeret soja under produktionsforhold, der tager ringe hensyn til miljø, regnskov, lokalbefolkningens sundhed og arbejdstagerrettigheder. Landbruget, fødevareministeren og supermarkederne forholder sig alle fodslæbende til problemet
  5. Med sin skolebesøgsordning afprøver Landbrug & Fødevarer smitsomheden af de resistente svine-MRSA-bakterier på flere tusinde børn om året. Et biologisk forsøg, der kan få fatale konsekvenser
  6. Dansk kød er mere klimavenligt end udenlandsk kød. Så langt har Karen Hækkerup ret. Men det er langt fra ensbetydende med, at danskerne »roligt kan sætte tænder i en saftig dansk bøf«, som hun skriver. Det er nemlig en kendsgerning, at kød, også dansk kød, er forbundet med et langt større klimaaftryk end vegetarisk kost 
  7. To ministre skal i dag i samråd om klimakravene til landbruget. Hvis erhvervet ikke kan yde sit markante bidrag, er chancen for at overholde Paris-målet forsvindende lille, viser nye beregninger
  8. Ved at åbne for, at i princippet alle og enhver i klodens finansielle markeder kan overtage danske landbrugsejendomme, øger man formentlig efterspørgslen og dermed prispresset