Organisation

Landbrug og Fødevarer

Efter oksekødsrapport: Landbrug & Fødevarer erkender ’graverende fejl’ i andre sager

Intern undersøgelse afdækker nye problematiske forhold i samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og forskere på landets universiteter. Interesseorganisationen beklager og vil stramme op

Sagen om oksekødsrapporten er en fuldtonet skandale. Men Aarhus-rektors reaktion er trods alt et lyspunkt

Rektoren på Aarhus Universitet gjorde det eneste rigtige, da han skred ind over for det komplet korrumperede samarbejde mellem Aarhus Universitet og landbrugslobbyen

Karen Hækkerup vildleder om kød og klima

Dansk kød er mere klimavenligt end udenlandsk kød. Så langt har Karen Hækkerup ret. Men det er langt fra ensbetydende med, at danskerne »roligt kan sætte tænder i en saftig dansk bøf«, som hun skriver. Det er nemlig en kendsgerning, at kød, også dansk kød, er forbundet med et langt større klimaaftryk end vegetarisk kost 

Noget nyt spirer frem

Et paradigmeskift i dansk landbrug står for døren. Det, der – langsomt, langsomt – er ved at bryde igennem, er en mere bæredygtig og holdbar strategi for landbrugs- og fødevareproduktion.

R og DF: Vi vil vide, hvem der opkøber danske landbrug

Bekymrende, at ingen kender omfanget af eksterne investorers opkøb, siger partierne. Landbrug & Fødevarers formand støtter ikke sin viceformand i, at der bør foretages en registrering af købene

Landbrugsformand: Udenlandske investorers opkøb af jorden må bremses

Ingen har overblik over udsalget af dansk landbrugsjord, men formanden for Familielandbruget og viceformand i Landbrug & Fødevarer frygter, det er ved at løbe løbsk på bekostning af liv og udvikling i landdistrikterne

Miljøpolitikken er slået tilbage til 1970’erne

Ved vismændene virkelig ikke, at landbrugslobbyen nu har vundet overtaget, efter at Liberal Alliance har lagt sig så tæt op ad den ekstreme forgrening i ’Bæredygtigt Landbrug’, at Venstre er blevet skræmt og efter sine tab ved sidste folketingsvalg nu satser entydigt på at tækkes landbrugets bagtrop?

Katastrofe, hvis landbruget forsvandt

Læserbrev

Reglerne for inhabilitet i landbrugsfonde skal nu skæres ud i pap

En ny vejledning skal nu sikre, at der ikke er forvirring om reglerne for inhabilitet i landbrugsfonde, som tidligere været ramt af uheldige sager. Det omdiskuterede Bæredygtigt Landbrug har ingen indvendinger. Tiltaget er tiltrængt, vurderer professorer

Nu hæver landmænd på fallittens rand stemmerne på Facebook

Dansk landbrug bløder, skriver vestjysk landmandskvinde og retter sin vrede mod bankerne, der lokkede, og Landbrug & Fødevarer, der svigter. En strøm af lignende skæbneberetninger og støttetilkendegivelser er fulgt efter

Sider

Mest læste

  1. Mange af de hotdogs og frikadeller, vi spiser, er lavet på sydamerikansk genmodificeret soja under produktionsforhold, der tager ringe hensyn til miljø, regnskov, lokalbefolkningens sundhed og arbejdstagerrettigheder. Landbruget, fødevareministeren og supermarkederne forholder sig alle fodslæbende til problemet
  2. Intern undersøgelse afdækker nye problematiske forhold i samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og forskere på landets universiteter. Interesseorganisationen beklager og vil stramme op
  3. Dansk kød er mere klimavenligt end udenlandsk kød. Så langt har Karen Hækkerup ret. Men det er langt fra ensbetydende med, at danskerne »roligt kan sætte tænder i en saftig dansk bøf«, som hun skriver. Det er nemlig en kendsgerning, at kød, også dansk kød, er forbundet med et langt større klimaaftryk end vegetarisk kost 
  4. Rektoren på Aarhus Universitet gjorde det eneste rigtige, da han skred ind over for det komplet korrumperede samarbejde mellem Aarhus Universitet og landbrugslobbyen
  5. Hvis frygten for svine-MRSA spreder sig i de europæiske befolkninger, kan det få økonomiske konsekvenser for dansk landbrug. Og i landbruget er penge et af de stærkeste incitamenter til forandring
  6. Flere kontroversielle sager har præget landbruget i de senere år. Gang på gang har det vist sig, at landbrugets organisationer, og i særdeleshed videncentret SEGES, har haft en finger med i spillet, når der er blevet truffet vigtige beslutninger om erhvervets fremtid. Lobbyen har vokset sig for stærk, mener kritikere
  7. Ny DR-dokumentar afslører, hvordan Landbrug & Fødevarer lagde pres på Fødevarestyrelsen for at forhindre en undersøgelse af, hvor mange avlsgrise, der var smittet med MRSA. Siden er antallet af smittede steget eksplosivt
  8. Flere ønsker fødevarer produceret økologisk og med stor gennemsigtighed. Det ses eksempelvis i Aalborg, hvor byens borgere køber anparter i det lokale landbrug