Organisation

Ministeriet for Fødevarer

Klimapolitik
29. september 2021

Klimarådet: Stor usikkerhed bag tal i regeringens klimaplan for landbruget

Nye teknologier skal reducere landbrugets CO2-udledninger med 5,0 millioner ton, skriver regeringen i sit eget udspil, der danner ramme om landbrugsforhandlinger. Men potentialet af teknologierne er slet ikke så stort, som regeringen lægger op til, siger Klimarådet. Der er tale om et »teknisk potentiale«, siger Landbrugsministeriet.
Kulstoffet i en balle halm kun bruges én gang – enten til at blande i gylle med henblik på methanproduktion eller til pyrolyse. Dermed er teknologiernes potentiale begrænset af adgangen til for eksempel halm. Her er det en nyslået mark ved Lundø.
Interview
14. september 2014

’Jeg gider ikke føle mig skyldig, når jeg spiser’

Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff er medlem af den nye Måltidstænketank, men stritter ud. Han er den eneste, der ikke arbejder professionelt med mad – til gengæld betragter han sig som en mentalgastronomisk swinger
»Vi skal ikke spise, fordi vi er bange for at dø, men fordi vi har lyst til livet. Jeg spiser ikke for at redde verden, og det kommer jeg aldrig til. Jeg er skide ligeglad med, om det er økologisk, så længe, det er kvalitet forbundet med en historie om sanselighed og madglæde. Madkultur skal forsat opfattes apolitisk,« siger Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff, medlem af Dan Jørgensens nye måltidstænketank.
Læserbrev
4. februar 2014

Den hemmelige svinesmitte

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) er ikke indstillet på at bøje sig for ombudsmanden. Han har givet sine embedsmænd besked på at forsøge at sabotere afgørelsen. Eller har han?
Baggrund
13. december 2013

Han udfordrede landbruget på forhånd

Regeringen har med EU-parlamentarikerens tiltræden som fødevareminister fået sig en stærk, grøn trekant. De grønne organisationer er glade, men landbrugets topfolk er allerede før start trætte af ham
Den nye fødevareminister Dan Jørgensen har frem til nu talt med store bogstaver om landbrugets miljøbelastning og problemerne med dyrevelfærden – ’Alt for ofte behandles dyr, som var de maskiner’, har han f. eks. sagt – og på den konto lagt sig ud med en del af erhvervet.
Læserbrev
30. juli 2008

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
27. november 2001

Mobile ministerier

AT LÆGGE ministerier sammen og rive dem fra hinanden igen har været en yndet sport for skiftende regeringer. F.eks. oprettede den forrige regering Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, selv om det er tre vidt forskellige temaer, i hvert fald de to af dem: Fisk lever som bekendt i vand, men landmænd på land...
5. august 2004

Henriette

Familien er samfundets fundament. Det kunne man læse for lige godt et år siden, da den daværende konservative socialminister Henriette Kjær fremlagde sit udspil til kampen mod den ’negative sociale arv’: »Familien er fundamentet i det danske samfund – den kan ikke erstattes, men vel heller ikke tages for givet...
Kronik
10. maj 2001

Økologisk plan for Europa

Danmark går i spidsen for et internationalt samarbejde der skal skabe dyrevelfærd og bedre fødevarer – og en fremtid for landbruget
20. februar 2001

OVERBLIK

Frankrigs asyllove på prøve *Frankrig begyndte i går at tackle en af de mest ømtålelige politiske asylsager nogensinde, efter at over 900 irakiske kurdere, der i weekenden blev reddet i land fra et grundstødt fragtskib, har krævet at få lov til at blive i Vesteuropa...
16. december 2000

Torsken har det hedt

For meget fiskeri, for varmt vand og forkerte data – en stærk cocktail, både for fisk og fiskere Den globale opvarmning er en del af årsagen til den store tilbagegang i torskefiskeriet, som ifølge formanden for Danmarks Fiskeriforening, Bent Rulle, koster danske fiskere et par hundrede millioner kroner...

Sider

  • Interview
    14. september 2014

    ’Jeg gider ikke føle mig skyldig, når jeg spiser’

    Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff er medlem af den nye Måltidstænketank, men stritter ud. Han er den eneste, der ikke arbejder professionelt med mad – til gengæld betragter han sig som en mentalgastronomisk swinger
    »Vi skal ikke spise, fordi vi er bange for at dø, men fordi vi har lyst til livet. Jeg spiser ikke for at redde verden, og det kommer jeg aldrig til. Jeg er skide ligeglad med, om det er økologisk, så længe, det er kvalitet forbundet med en historie om sanselighed og madglæde. Madkultur skal forsat opfattes apolitisk,« siger Bo Bomuld Hamilton-Wittendorff, medlem af Dan Jørgensens nye måltidstænketank.