Organisation

Noma

I 1999 gjorde Jamie Olivers drengerøvede energi madlavning sexet – og i dag er mad kunst

Mad kan sagtens være kunst. Den tunge museumskunst er i krise, de største indsigter kommer lige nu fra gastronomien. For mig startede det hele med en læspende brite, som lige nu fejrer 20-års jubilæum

I ti år har vi kaldt kokken ’den nye rockstjerne’, men han er langt mere end det

Nutidens stjernekok er en gastronationalistisk ideolog, som skaber orden i en verden med alt for meget kaos. Og så er han i øvrigt en mand

Der er alternativer til Noma og lørdagskylling

Debatten om Det Nye Nordiske Køkken er endt i skyttegraven. Og mens debattørerne dunker hinanden i hovedet med Big Macs og lammefjordsgulerødder, går kapitalismekritikken i glemmebogen

Ny Nordisk Skole er en tynd kop te

Der er ikke meget at komme efter i Ny Nordisk Skole. Evnen til at finde et passende stykke staffage til branding af regeringens skolepolitiske initiativer er omvendt proportional med kvaliteten af dens idérigdom og historiske bevidsthed

Stjernekrigen

Ærlighed, renhed, ansvarlighed er grundværdier i det Nye Nordiske Køkken. Vores nationalkarakter er renset for usympatiske egenskaber, forstår man. Men de vrede reaktioner på, at Noma måtte nøjes med to Michelin-stjerner, viser langt mindre tiltrækkende sider af danskheden: selvovervurdering og manglende vilje til at erkende egne begrænsninger

Hemmelige henkogningsglas med høvlspåner

Restaurant NOMA har fået nyt internt madlaboratorium designet af 3xN-arkitekters udviklingsafdeling GxN. Og dén kombi er der gode grunde til

Familien Noma inviterer på guidetur

Rejseguide. Jeg vil ikke tøve med at stikke ’København fra Noma + Momondo’ i hånden på alle besøgende i den danske hovedstad. Men der dog et par hår i suppen i Nomas nye guidebog, der i sit stramme koncept bliver lidt for mekanisk

MoTI

Stop Michelin-tuderiet

Forargelsen over, at Michelinguiden ikke sender en stjernevrimmel efter danske restauranter, er stor. Men der er gode grunde til tilbageholdenheden. Sidste år nåede en fjerdedel af de stjernespækkede madhuse at dreje nøglen om, inden guidens brugere kunne nå frem. Og hvem kan sælge en guide til restauranter, der ikke længere eksisterer?

Fra kulinarisk uland til gastronomisk metropol

Danmark er på få år gået fra at være en ubetydelig plet på det gastronomiske verdenskort til at blive en modig michelinmetropol, madkyndige taler om ude i verden. Det skyldes den nordiske madrevolution, der blev vækket til live med fokus på regionale råvarer og en forståelse for den globale tidsånd, der skriger på bæredygtighed og hensyntagen til kloden

Sider

Mest læste

  1. Nutidens stjernekok er en gastronationalistisk ideolog, som skaber orden i en verden med alt for meget kaos. Og så er han i øvrigt en mand
  2. Mad kan sagtens være kunst. Den tunge museumskunst er i krise, de største indsigter kommer lige nu fra gastronomien. For mig startede det hele med en læspende brite, som lige nu fejrer 20-års jubilæum
  3. Noma i København er blevet kåret til verdens bedste restaurant af The London Restaurant Magazine. Succesen skyldes et modigt dogme om konsekvent brug af årstidens råvarer
  4. Der er ikke meget at komme efter i Ny Nordisk Skole. Evnen til at finde et passende stykke staffage til branding af regeringens skolepolitiske initiativer er omvendt proportional med kvaliteten af dens idérigdom og historiske bevidsthed
  5. Debatten om Det Nye Nordiske Køkken er endt i skyttegraven. Og mens debattørerne dunker hinanden i hovedet med Big Macs og lammefjordsgulerødder, går kapitalismekritikken i glemmebogen