Organisation

Noma

Artikler
SLADDER
4. marts 2023

Det er slut med pølser og øl på stadion, hvis det står til FIFA’s nye fanambassadør

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Stambord
28. januar 2023

Et opgør med »pincetmadens præstationskultur« er undervejs. Er det enden på ’fine dining’?

Den krukkede ’fine dining’-kultur får forskærerkniven i denne tid, både i populærkulturen og på virkelighedens restaurantscene. I fremtiden vil vi bede om mere nøjsom og ærlig mad
Den krukkede ’fine dining’-kultur får forskærerkniven i denne tid, både i populærkulturen og på virkelighedens restaurantscene. I fremtiden vil vi bede om mere nøjsom og ærlig mad
Ugen på kulturgangen
13. januar 2023

I denne uge fik vi en tv-serie med Adele, Harry Kane og Greta Thunberg i hovedrollerne

Det var også ugen, hvor vi blev bekendt med et specielt samarbejde mellem Ørsted og et stort britisk museum, og hvor den russiske juryformand for den efterhånden temmelig omtalte børnebogspris H.C. Andersen-prisen valget at trække sig
 
Anmeldelse
14. oktober 2022

Tv-serien ’The Bear’ er vanvittig god og vedkommende underholdning

Showrunner Christopher Storer har med ’The Bear’ lavet en sjældent velformet tv-serie om familier, fremtidsdrømme og en restaurantverden fuld af personlighed og temperament
Carmy (Jeremy Allen White) vender i Christopher Storers fremragende serie ’The Bear’ hjem til Chicago for at overtage sin brors restaurant. Foto: Disney+
Leder
8. juni 2022

Arbejdsforhold på danske Michelin-restauranter giver dårlig smag i munden

Det har alt for længe været en kendsgerning, at arbejdsforholdene på de danske toprestauranter er elendige. Restauratørerne bag Michelin-stjernerne bør vedkende sig hykleriet og gå i spidsen for at skabe bedre forhold for branchens ansatte
Praktikanter på den berømte danske Michelin-restaurant Noma fortæller om, hvordan det forventes, at de arbejder langt mere end 37,5 timer om ugen og mange får ikke løn for deres arbejde.
Fremtidens mad
14. maj 2022

Hvis fremtidens mad skal være bæredygtig, skal det bæredygtige smage bedst

Nydelse + bæredygtighed = fremtidens mad. Det er regnestykket. Nemt at stille op, men mere kompliceret at få til at stemme. Maden på tallerkenen foran os skal forbindes med den verden, vi står i med klimakrise, ressourceknaphed og ulighed. Og så skal den smage dejligt
Nydelse + bæredygtighed = fremtidens mad. Det er regnestykket. Nemt at stille op, men mere kompliceret at få til at stemme. Maden på tallerkenen foran os skal forbindes med den verden, vi står i med klimakrise, ressourceknaphed og ulighed. Og så skal den smage dejligt
Folk
22. november 2021

Myrerne er røget af Nomas menu på grund af et EU-direktiv

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
I denne sag er ordet flueknepperi næsten på sin plads.
Stambord
11. september 2021

Selv om bøffen er paria, skal du ikke være bekymret for rødvinen – den har en fremtid i det grønne køkken

Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Der skal en god, kraftig rødvin til kødet! Måltidets højdepunkt har traditionelt været helliget mødet mellem blodfarvet væske og en skive byttedyr i dramatisk monokrom. Men hvad sker der egentlig med den røde vin, når grønne retter i alle farver kommer buldrende ind på restauranterne?
Klumme
15. december 2020

Når jeg er træt af lockdown, spejler jeg mig i et glas »semibeskidt vidunderbojo«

Savner du en dyr bytur? Køb vin, og lad din personlige gæring begynde. Dette er femtende låge i vores julekalenderhjælpepakke mod mørket
Savner du en dyr bytur? Køb vin, og lad din personlige gæring begynde. Dette er femtende låge i vores julekalenderhjælpepakke mod mørket
Kommentar
16. juni 2020

Alle skal bidrage til velfærdssamfundet – også restaurationsbranchen

Medarbejdere i restaurationsbranchen har alt for længe lidt under dårlige arbejdsvilkår uden en overenskomst. Nu må Folketinget gribe ind med en almengørelse, så arbejdsgivere i restaurationsbranchen bliver stillet til ansvar for velfærdssamfundet, skriver Anne-Marie Serena Andreasen i dette debatindlæg
Rene Redzepi har i et interview udtalt, at der i restaurationsbranchen er en udpræget anerledes ledelseskultur end i mange andre brancher. Kun ti ud af 26 Michelin-restauranter i Danmark har i 2020 en overenskomst. Billedet er fra Noma i 2010.

Sider