Organisation

Økologisk Landsforening

Rasmus Prehns turboproces for landbrugets klimaindsats starter med en masse snak

Klimaministeren og regeringen vil sidde i baghånd, mens partier og interessenter taler videre om den gordiske knude: Hvordan kan landbruget leve op til klimalovens krav uden omkostninger for husdyrproduktionen, eksporten og arbejdspladserne?

Den økologiske fødevareproduktion skal have mere fokus på bæredygtighed

Hvis den økologiske fødevareproduktion i Danmark vil være i front på bæredygtigheden om ti år, er det vigtigt, at sektoren udvikler sig på alle bæredygtighedens områder, skriver professor emeritus og doktor i jordvidenskab Erik Steen Jensen i dette debatindlæg

Økologi den mest ambitiøse løsning - både for klimaet, naturen, drikkevandet og dyrene

Når økologi bliver beskyldt for at være et svindelnummer, er det en konspiratorisk påstand. Økologien er ikke perfekt, men den er det mest ambitiøse fødevaresystem til at sikre klima, dyrevelfærd og rent drikkevand, skriver formand for Økologisk Landsforening i dette debatindlæg

Eksperter: Aarhus Universitets undersøgelse efter oksekødsrapport er utroværdig og bagatelliserer alvorlige fejl

Aarhus Universitets interne undersøgelse er så mangelfuld og uigennemskuelig, at dens konklusioner er utroværdige, vurderer tre eksperter efter omfattende gennemgang. Ifølge dem er der flere alvorlige fejl i rapporterne, end universitetet har givet udtryk for. Vi har forsøgt at skabe transparens, siger universitetet

Det haster med pengene til den største jordreform i 200 år

Multifunktionel jordfordeling er det optimale redskab til at sikre landbrugets klimaindsats, skabe mere natur og bedre miljø, udvikle landdistrikterne og hjælpe trængte landmænd. Det må ske frivilligt, hvis modstand skal undgås, og det tager tid. Men der er ikke en krone til formålet i finanslovsforslaget – det frustrerer folkene bag projektet

Bæredygtigt Landbrug truer forening med retssag, fordi de opfordrer til at købe økologisk

Bæredygtigt Landbrug er efterhånden berygtet for at lukke munden på kritikere gennem trusler om sagsanlæg, og nu truer de Økologisk Landsforening med retssag, fordi foreningen opfordrer til at købe økologisk, skriver Henrik Kuske Schou i dette debatindlæg

Pia Olsen Dyhr: Sådan kommer landbruget med i klimakampen

Med et nyt landbrugsudspil lægger SF op til at reducere landbrugsarealet, mindske husdyrproduktionen og ændre danskernes kostvaner. Eksperter roser udspillet, og Socialdemokraterne er også positive

Det burde være de ikke-økologiske varer, der var mærket – med advarsler

Vi opfatter økologiske madvarer som særlige og eksklusive. Det er de faktisk ikke. Det er kun fordi, vi sammenligner med noget, der ikke burde serveres

EU: Det grønne skal i centrum af en ny fælles landbrugspolitik

Om kort tid begynder forhandlingerne om reglerne for fordeling af flere hundrede milliarder i EU-landbrugsstøtte. Striden kommer til at stå om hektarstøtten, der favoriserer storbønderne, og om landbrugets miljø- og klimaforpligtelser

Det kan slet ikke betale sig for landmænd at spekulere i økologi

Forbrugernes økobegejstring motiverer konventionelle landmænd til at omlægge til økologi. Men landmænd, der kun tænker på penge, falder fra, når de ser, hvad det kræver at være økolog

Sider

Mest læste

  1. Når økologi bliver beskyldt for at være et svindelnummer, er det en konspiratorisk påstand. Økologien er ikke perfekt, men den er det mest ambitiøse fødevaresystem til at sikre klima, dyrevelfærd og rent drikkevand, skriver formand for Økologisk Landsforening i dette debatindlæg
  2. Hvis den økologiske fødevareproduktion i Danmark vil være i front på bæredygtigheden om ti år, er det vigtigt, at sektoren udvikler sig på alle bæredygtighedens områder, skriver professor emeritus og doktor i jordvidenskab Erik Steen Jensen i dette debatindlæg
  3. Det er snarere et ønske om økonomi end om økologi, når konventionelle landmænd pludselig ønsker at omlægge deres landbrug til at være økologiske. Men i sidste ende kan det resultere i et tilbageskridt for den økologiske tanke
  4. Med en stor indsats fra Københavns Madhus er 90 pct. af de kommunale køkkener i hovedstaden nu økologiske. Næste skridt er større afsætningsaftaler med kommuner som Lejre og Bornholm, der kan give landmændene sikkerhed for indtjening, hvis de lægger om
  5. Med et nyt landbrugsudspil lægger SF op til at reducere landbrugsarealet, mindske husdyrproduktionen og ændre danskernes kostvaner. Eksperter roser udspillet, og Socialdemokraterne er også positive
  6. Klimaregnskab for bedrifter i landbruget er for upræcis til at bygge CO2-afgift på ifølge regnskabets bagmænd.
  7. Forbrugernes økobegejstring motiverer konventionelle landmænd til at omlægge til økologi. Men landmænd, der kun tænker på penge, falder fra, når de ser, hvad det kræver at være økolog
  8. Vi opfatter økologiske madvarer som særlige og eksklusive. Det er de faktisk ikke. Det er kun fordi, vi sammenligner med noget, der ikke burde serveres