Person

Bo Jacobsen

Klumme
6. juni 2013

De professionelle

Flere professionelle og færre amatører. Det ville være kærkomment – ikke bare i madprogrammerne
10. december 2011

Beværtet: Tidslommen i Møntergade

Det er trygt, at der stadig er et sted, som med sikker hånd styrer uden om fussionkøkken, skum og pulver og holder tårnhøj, traditionel kvalitet
Velsmag. Ristet pighvar og hummer, braiserede jordskokker og en cremet bisque. Pighvarren var perfekt stegt, hummeren havde en fin struktur, og de braiserede jordskokker bid. Den cremede bisque var ikke for kraftig, men bare fandens velsmagende.
Kronik
24. marts 2011

Stop Michelin-tuderiet

Forargelsen over, at Michelinguiden ikke sender en stjernevrimmel efter danske restauranter, er stor. Men der er gode grunde til tilbageholdenheden. Sidste år nåede en fjerdedel af de stjernespækkede madhuse at dreje nøglen om, inden guidens brugere kunne nå frem. Og hvem kan sælge en guide til restauranter, der ikke længere eksisterer?
Noma holder stadig sine to stjerner i Michelin-guiden. Restauranten har også forlængst bevist sin levedygtighed.
Baggrund
20. november 2009

Vi spiser det rene affald, fordi vi ikke kan smage forskel

Gammelt kød, lammefars, der egentlig er svin, og salmonella i hindbærrene. Det er kun et spørgsmål om tid, før næste fødevareskandale rammer Danmark, for vi kan ikke længere se, smage eller lugte, når maden er dårlig. Det handler om prisen - resten er lige meget. Så lige meget, at omkring 40 procent af vores madindkøb ryger i skraldespanden
Indkøb. Hos slagteren er forbrugeren tættere på produktet og kan lære at skelne. Den mulighed er der ikke ved supermarkedets køledisk. Der handler det kun om fedtprocenter og antioxidanter. Kvalitet skal læres.
Kronik
1. september 2009

Knyt hånden, og sig nej til dårlig mad

Danskerne har valgt maden fra for at bruge deres tid og penge på ligegyldig materialisme. Det er på tide, at vi tager skeen i den anden hånd og lærer danskerne at sætte pris på gode råvarer og lærer dem at lave ordentlig mad. Men at ændre danskernes madvaner er som at sælge dykkerudstyr til nomader i Sahara
Danskerne skal lære at gå udenom de billige madvarer, og så skal de lære noget om gode råvarer og madlavning, mener kokken Bo Jacobsen.
Læserbrev
3. juli 2009

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Læserbrev
30. juni 2009

Floromvundet masturberende ordgejl

Jeg har lige læst Rikke Lindhard Sengelsøs anmeldelse, omtale eller lyriske gendigtning (eller hvad det nu er) af Kødbyens Fiskebar. Af restaurant-omtaler er det indiskutabelt det mest mærkelige jeg til dato har læst
Læserbrev
9. juni 2009

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Læserbrev
3. juni 2009

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
Kommentar
5. marts 2009

Det er ikke nok at kunne lave mad

Desværre er det ikke nok at kunne lave mad for at komme vores sundhedsmæssige udfordringer til livs.For man kan også lave dårlig mad; både mad, der ikke smager, og mad, der ikke er sund

Sider

  • 31. oktober 1998

    Tajine med ged

    DEN DYBE TALLERKEN På lofter hos bedsteforældre og andre, der har gemt legetøj fra halvtredserne, står gamle bondegårdssæt. Her vidner geden om, at dette dyr ikke er nyt i Danmark, hverken som malke- eller køddyr...
  • 30. november 2007

    Kulturformidling

    Jul. Madopskrifter - og ikke mindst dem, der handler om årets højtider - er kulturformidling. En stribe bøger tager godt fat om opgaven