I stedet for at stå i råddenskab til anklerne i baghaven kan du bruge frugten fra dine eller vennernes æbletræer til at lave sprudlende cider. Og det er faktisk nogenlunde nemt, hvis du vasker dine hænder og har en stor spand (og et par andre ting)
Puritanismen er venstrefløjens livsfornægtende gave til den danske madkultur, mener kok og forfatter Camilla Plum. Hendes egen livret er en ostemad med masser af smør
Kapitalisme, kristendom, konventioner og overforbrug – julen rummer alt det, venstrefløjens samfundskritik er rettet mod. Og historisk er der gjort mange forsøg at udvikle en antijul eller en alternativ jul. Men træet, festen, samværet og gaverne lader sig ikke sådan lige skifte ud. Hver gang en ny generation af kritiske fornyere gør forsøget, bliver de sat på plads – af deres egne børn
Og tjørnehækken blev så stor, blev så stor … mens en drikfældig Tornerose prøver at blive god nok til livet. Debutant Nanna Goul er sprogmusikalsk humorist og satirisk skarpskytte
Hvad vi spiser, hvordan vi spiser det, og hvor det, vi spiser, kommer fra, er blevet den største holdningspolitiske kampplads. Her kommer de klasseskel, vi ellers ikke tør tale om, til udtryk
Udvikling. Kogebøgernes historie afspejler ikke så overraskende den samfundsmæssige udvikling. Fra saltmad og vinterkål til 80’er-færdigretter og kvinder på arbejdsmarkedet. Fra Frk. Jensen og billedet af den unge husmor i rødternet forklæde til unge mandlige kokke med social bevidsthed. Informations Karen Syberg går i krig med køkkenhistorien
I 52 timer om ugen laves der mad på dansk tv. Der koges og steges som aldrig før, og seerne labber programmerne i sig. Ikke fordi de vil lære at lave mad, de vil bare lære at slappe af og holde liv i forestillingen om den ideelle tilværelse
Beskyldninger om grådighed og brud på fondsloven fyger gennem luften omkring Enkefru Plums Støttefond. Senest truer et bestyrelsesmedlem med at forlade sin post, hvis ikke sagens hovedperson, direktør Christian Harlang, træder tilbage. Selv mener han, at han er offer for 'en uhellig alliance'
Hvad vi spiser, hvordan vi spiser det, og hvor det, vi spiser, kommer fra, er blevet den største holdningspolitiske kampplads. Her kommer de klasseskel, vi ellers ikke tør tale om, til udtryk
I direkte konfrontation med sig selv og sine svagheder udfolder Søren Martinsen i x'-rummet på Statens Museum for Kunst sine oplevelser med at flytte på landet. Et andet møde med landskabet end det museet ellers byder på i disse dage
Finder man virkelig lykken ved at plante kartofler? Camilla Ottesen gør sit arbejde så godt i Ønskehaven, at selv den mest inkarnede stueplante drømmer om en ny græsplæne. Kan det være sundt?
Når virksomheder boltrer sig uden for reklameblokken er det ulovligt. Bøder og inddragelse af sendetilladelser er en mulighed, men 'ikke praksis', oplyser Radio- og TV-Nævnet, så Camilla Plum reklamerer videre
DR-bageværten Camilla Plum lavede skjult reklame, da hun fremhævede sin egen melproduktion i programmet 'Boller af stål'. Det fastslår Radio- og Tv-nævnet