Person

Claus Meyer

’Efter Lolland’ – og fem andre bøger om verden efter dommedag

’Efter Europa’, ’Hvordan demokratier dør’ og ’End of liberalism’ ... listen over nye bogudgivelser, der kredser om undergang, afslutning og godnathuestemning hitter. Det er ikke en tendens, Moderne Tider vil ignorere. Vi gør avisens legendariske Ejvind Larsens berømte mundheld til vores eget: ’Det hele går ad helvede til – og i morgen bliver det værre.’
Haven Festival

Anmeldelse af den nye Haven Festival: Hvad der sker i boblen, bliver i boblen

Den nystartede Haven Festival på Refshaleøen var hyggelig og havde kvalitet i højsædet. Men Haven blev ikke ikke rigtig en smeltedigel– den forblev mest en række indtryk, der bekræftede en lille del af Danmark i, hvor lækre vi og vores smag er

Kunsten at tale om en bog

Claus Meyer har lært os, hvor man taler om en tomat. Om brød, om vaniljestænger. Men vi mangler at finde et sprog for, hvordan vi taler med hinanden om bøger

Quinoa-imperialismens hykleri

Imperialisme er noget, der kommer fra USA. Især som fastfood. Men hvad med den quinoa, der importeres til godhedsindustriens hvide fortrop i Afrika? Mad, der stammer fra indianerne, kan ikke være ond. Den er jo lavet af ædle vilde og spises af dem, der kæmper for de fattige

Danmark har brug for meget mere Claus Meyer

Danmark er udfordret på mange fronter. Lav vækst og ingen 2025-plan er blot nogle af dem. Der skal tænkes nyt, og hvis nogen kan det, er det Claus Meyer. Vi har lavet en liste med forslag til ting, han med fordel kan kaste sig over: folkeskolen, radio, asylcentre blandt andet

Kan midefedt og bilarver redde verden?

BUGS er en tankevækkende kulinarisk roadmovie, der vil ændre vores opfattelse af, hvad det er muligt at putte i munden, men som desværre forarges mere, end den går i dybden med den centrale diskussion af den globale fødevareproduktion

Beværtet: Opdateret dansk køkken

Mellem det fremragende og det ligegyldige, mellem dyb forankring og ny nordisk omstændelighed. Claus Meyer er rykket ind i det gamle Toldkammer

Hvad stiller vi op med de kriminelle?

Ét år efter, at Claus Meyer fik en tur i den offentlige gabestok, har han vundet en ny udbudsrunde fra kriminalforsorgen. Resocialisering er stadig det bedste værktøj, vi har

Videnskabelige argumenter preller af på økologibevægelsen

Videnskabelige beviser for, at økologi ikke øger sundheden, dæmper ikke tilhængernes købelyst. Økologiens værste fjende er derimod modens skiften

Flertal kræver fond for ofre

Voldsofre skal have bedre, hurtigere og mere hjælp. Og gerningsmændene skal betale for det, mener et flertal i Folketinget. Offerrådgivningen anklager regeringen for at have ’sovet i timen’

Sider

Mest læste

  1. I 52 timer om ugen laves der mad på dansk tv. Der koges og steges som aldrig før, og seerne labber programmerne i sig. Ikke fordi de vil lære at lave mad, de vil bare lære at slappe af og holde liv i forestillingen om den ideelle tilværelse
  2. Den nystartede Haven Festival på Refshaleøen var hyggelig og havde kvalitet i højsædet. Men Haven blev ikke ikke rigtig en smeltedigel– den forblev mest en række indtryk, der bekræftede en lille del af Danmark i, hvor lækre vi og vores smag er
  3. Antallet af gæster på en thailandsk restaurant styrtdykkede efter, at Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank kom forbi og beskrev, hvordan han, hans højgravide kone og treårige søn blev korporligt smidt ud...
  4. Refshaleøen oplever i disse år en rivende udvikling. Områdets ejere, REDA, forsøger i samarbejde med områdets kreative lejere at skabe opmærksomhed om en del af København, der i mange år har levet et stille liv
  5. Det er ikke kun Claus Meyer og den økologiske forbruger, der synes besat af tanken om tilværelsens rene kerne. Islamiske fundamentalister, Hip-hop-stjerner, nazister, Birthe Rønn Hornbech og Coca Cola. Alle gør de på krav på at være ægte. På tværs af alle genrer og kulturer higer det moderne menneske stadig mere efter autenciteten
  6. Udvikling. Kogebøgernes historie afspejler ikke så overraskende den samfundsmæssige udvikling. Fra saltmad og vinterkål til 80’er-færdigretter og kvinder på arbejdsmarkedet. Fra Frk. Jensen og billedet af den unge husmor i rødternet forklæde til unge mandlige kokke med social bevidsthed. Informations Karen Syberg går i krig med køkkenhistorien
  7. Hvad vi spiser, hvordan vi spiser det, og hvor det, vi spiser, kommer fra, er blevet den største holdningspolitiske kampplads. Her kommer de klasseskel, vi ellers ikke tør tale om, til udtryk
  8. Ét år efter, at Claus Meyer fik en tur i den offentlige gabestok, har han vundet en ny udbudsrunde fra kriminalforsorgen. Resocialisering er stadig det bedste værktøj, vi har