Person

Claus Meyer

Fremtidens mad
14. maj 2022

Fremtidens gastronomi handler også om et bæredygtigt arbejdsmiljø

Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Det er drømmen om at være med til at skabe en kulturændring inden for restaurationsbranchen, der driver kokken Kamilla Seidler.
Fremtidens mad
14. maj 2022

På småskalalandbruget Hegnsholt er velsmag »irrelevant«, mens klimaet står som eneste mål

Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
stambord
21. august 2021

De senere års udvikling på brødfronten har sørget for frisk mel i posen

Tycho Brahe byggede sin egen. Og renæssancens største shopaholic, Christian IV, måtte absolut have den nyeste model fra Holland. Engang var landet overstrøet med møller. I dag, hvor det meste korn kværnes i gigantiske industrimøller, har en underskov af små, uafhængige møller med lokalt mel fået et solidt tag i luksusbagerne og surdejsentusiasterne
Tycho Brahe byggede sin egen. Og renæssancens største shopaholic, Christian IV, måtte absolut have den nyeste model fra Holland. Engang var landet overstrøet med møller. I dag, hvor det meste korn kværnes i gigantiske industrimøller, har en underskov af små, uafhængige møller med lokalt mel fået et solidt tag i luksusbagerne og surdejsentusiasterne
Kommentar
9. august 2021

Skal kunstnere have penge, hver gang de deltager i samfundsdebatten?

Information bringer en mangelfuld artikel om Claus Meyers manglende honorarbetaling, der glemmer at behandle det vigtige spørgsmål om, hvornår man skal have penge for en ydelse, skriver direktør i Food Organisation of Denmark, Pelle Andersen, i dette debatindlæg
Løn
3. august 2021

Claus Meyer tilbyder igen forfatter nul kroner i honorar for at medvirke i arrangement

Forfatteren Morten Pape er flere gange blevet kontaktet af kokken Claus Meyer med tilbud om at optræde uden honorar til Madens Folkemøde. »De har tydeligvis intet lært,« siger forfatteren. Claus Meyer oplyser, at han selv engagerer sig frivilligt og ulønnet i arrangementet
Forfatteren Morten Pape er flere gange blevet inviteret af kokken Claus Meyer til at deltage som panelist ved et arrangement i Meyers-regi på Madens Folkemøde. Men han ville ikke få honorar for det.
Kommentar
5. juli 2021

Rejs jer, kulturens slavehær! – skrev Information, samme dag avisen bad mig om gratis indhold

Information giver sig ud for at være retfærdighedens vogtere i sagen om Claus Meyers manglede honorering af hyrede forfattere. Men avisen er ikke meget bedre selv; de har haft mindst 175 reelle forfatterbidrag, der ikke er honoreret, skriver forfatter Peter Højrup i denne kommentar
Samtidig med at Information kritiserer Claus Meyer for at spise forfattere af med en frokost for to for et foredrag, beder Information selv forfattere om at bidrage gratis med artikler.
Interview
30. juni 2021

Forfatterforeningen: Sagen om Meyers manglende honorar har været et »#MeToo-agtigt« moment

Ifølge næstformand i Forfatterforeningen har Meyers-sagen igangsat en vigtig samtale blandt danske forfattere. Der er nemlig brug for meget mere snak om løn, hvis forholdene skal blive bedre, siger hun
Næstformand for forfatterforeningen, Anne Sofie Hammer, mener, at det ligger i kortene, at man som forfatter er for grådig, hvis man drister sig til at spørge, ’hvad får jeg for det’? »Det er jo helt forkert,« siger hun. 
Løn
25. juni 2021

Information-redaktør: »Vi kan desværre ikke kompensere for fortidens synder«

Forfatternes økonomi er til debat, efter det kom frem, at restaurantkæden Meyers giver oplæsende forfattere en gratis frokost i stedet for et honorar. Men betaler Information selv, når vi inviterer forfattere og kunstnere ind i avisen?
Informations litteraturredaktør, Peter Nielsen, der har været på avisen siden 2004, siger, at hele denne debat om forfattervilkår har givet ham anledning til at se tilbage.
Løn
15. juni 2021

Claus Meyer er ikke ene om ikke at betale forfattere løn for at læse op ved arrangementer

Skal man som forfatter læse op til et af Claus Meyers arrangementer, er betalingen en frokost. Selv tager Meyer 50.000 kroner for et foredrag. Vi har spurgt tre repræsentanter fra branchen, om det er en udbredt tendens, og om vigtigheden af honorarer for de skønlitterære forfatteres økonomi
Til Claus Meyers forfatterarrangementer er honoraret til forfatterne en frokost på hans restaurant.
Løn
14. juni 2021

Til Claus Meyers forfatterarrangementer er honoraret til forfatterne en frokost på hans restaurant

’Forfatter i det grønne’ hedder en kommende arrangementsrække i Claus Meyer-regi, hvor forfattere læser op fra deres bøger, mens publikum mæsker sig i mad og drikke fra Meyer-restauranten Fasangården. Men forfatterne får ikke løn for deres arbejde
Forfatter Anna Elisabeth Jessen er »paf« over, at Meyers ikke mener, at forfatterne er en rigtig løn værdig, mens den ansvarlige fra Meyers svarer tilbage, at de også selv er »hårdt ramt af coronasituationen«.

Sider

  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    Fremtidens gastronomi handler også om et bæredygtigt arbejdsmiljø

    Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
    Det er drømmen om at være med til at skabe en kulturændring inden for restaurationsbranchen, der driver kokken Kamilla Seidler.
  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    På småskalalandbruget Hegnsholt er velsmag »irrelevant«, mens klimaet står som eneste mål

    Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
    Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
  • 14. juli 1997

    Danske helte

    HAR VI HELTE? Ordet kan i sig selv være svært at tage alvorligt. Måske Nelson Mandela er en helt. Til nød Vaclav Havel. Men næppe Hans Hækkerup. Vi nøjes som sædvanlig med mindre...
  • 25. april 1998

    En madanmelder kom forbi ...

    Antallet af gæster på en thailandsk restaurant styrtdykkede efter, at Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank kom forbi og beskrev, hvordan han, hans højgravide kone og treårige søn blev korporligt smidt ud...
    Antallet af gæster på en thailandsk restaurant styrtdykkede efter, at Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank kom forbi og beskrev, hvordan han, hans højgravide kone og treårige søn blev korporligt smidt ud...
  • Klumme
    15. april 2017

    Kunsten at tale om en bog

    Claus Meyer har lært os, hvor man taler om en tomat. Om brød, om vaniljestænger. Men vi mangler at finde et sprog for, hvordan vi taler med hinanden om bøger
    Claus Meyer har lært os, hvor man taler om en tomat. Om brød, om vaniljestænger. Men vi mangler at finde et sprog for, hvordan vi taler med hinanden om bøger
  • Stambord
    12. juni 2021

    Gourmetbagerierne overtager København. Men hovedstaden har altid væltet sig i brød

    Det ene gourmetbageri efterfølger det andet i hovedstaden for tiden. Det kan ligne et tegn på dekadence, men måske er der snarere tale om en tilbagevenden til en særlig dansk bagerkultur
    Det ene gourmetbageri efterfølger det andet i hovedstaden for tiden. Det kan ligne et tegn på dekadence, men måske er der snarere tale om en tilbagevenden til en særlig dansk bagerkultur
  • Kommentar
    5. juli 2021

    Rejs jer, kulturens slavehær! – skrev Information, samme dag avisen bad mig om gratis indhold

    Information giver sig ud for at være retfærdighedens vogtere i sagen om Claus Meyers manglede honorering af hyrede forfattere. Men avisen er ikke meget bedre selv; de har haft mindst 175 reelle forfatterbidrag, der ikke er honoreret, skriver forfatter Peter Højrup i denne kommentar
    Samtidig med at Information kritiserer Claus Meyer for at spise forfattere af med en frokost for to for et foredrag, beder Information selv forfattere om at bidrage gratis med artikler.
  • Anmeldelse
    14. august 2017

    Anmeldelse af den nye Haven Festival: Hvad der sker i boblen, bliver i boblen

    Den nystartede Haven Festival på Refshaleøen var hyggelig og havde kvalitet i højsædet. Men Haven blev ikke ikke rigtig en smeltedigel– den forblev mest en række indtryk, der bekræftede en lille del af Danmark i, hvor lækre vi og vores smag er
    Beach House spillede drømmepop på Haven-festivalen uden decideret at bryde den segmentboble, festivalen var indhyllet i. Foto: Thomas Boberg