Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
Tycho Brahe byggede sin egen. Og renæssancens største shopaholic, Christian IV, måtte absolut have den nyeste model fra Holland. Engang var landet overstrøet med møller. I dag, hvor det meste korn kværnes i gigantiske industrimøller, har en underskov af små, uafhængige møller med lokalt mel fået et solidt tag i luksusbagerne og surdejsentusiasterne
Information bringer en mangelfuld artikel om Claus Meyers manglende honorarbetaling, der glemmer at behandle det vigtige spørgsmål om, hvornår man skal have penge for en ydelse, skriver direktør i Food Organisation of Denmark, Pelle Andersen, i dette debatindlæg
Forfatteren Morten Pape er flere gange blevet kontaktet af kokken Claus Meyer med tilbud om at optræde uden honorar til Madens Folkemøde. »De har tydeligvis intet lært,« siger forfatteren. Claus Meyer oplyser, at han selv engagerer sig frivilligt og ulønnet i arrangementet
Information giver sig ud for at være retfærdighedens vogtere i sagen om Claus Meyers manglede honorering af hyrede forfattere. Men avisen er ikke meget bedre selv; de har haft mindst 175 reelle forfatterbidrag, der ikke er honoreret, skriver forfatter Peter Højrup i denne kommentar
Ifølge næstformand i Forfatterforeningen har Meyers-sagen igangsat en vigtig samtale blandt danske forfattere. Der er nemlig brug for meget mere snak om løn, hvis forholdene skal blive bedre, siger hun
Forfatternes økonomi er til debat, efter det kom frem, at restaurantkæden Meyers giver oplæsende forfattere en gratis frokost i stedet for et honorar. Men betaler Information selv, når vi inviterer forfattere og kunstnere ind i avisen?
Skal man som forfatter læse op til et af Claus Meyers arrangementer, er betalingen en frokost. Selv tager Meyer 50.000 kroner for et foredrag. Vi har spurgt tre repræsentanter fra branchen, om det er en udbredt tendens, og om vigtigheden af honorarer for de skønlitterære forfatteres økonomi
’Forfatter i det grønne’ hedder en kommende arrangementsrække i Claus Meyer-regi, hvor forfattere læser op fra deres bøger, mens publikum mæsker sig i mad og drikke fra Meyer-restauranten Fasangården. Men forfatterne får ikke løn for deres arbejde
Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Det økologiske landbrug Hegnsholt i Lejre og den veganske gourmetrestaurant Ark i København deler ambitionen om en mere bæredygtig tilgang til mad. Men de to aktører nærmer sig målet på vidt forskellige måder. På Ark er velsmagen målet – på Hegnsholt er den ’irrelevant’
HAR VI HELTE? Ordet kan i sig selv være svært at tage alvorligt. Måske Nelson Mandela er en helt. Til nød Vaclav Havel. Men næppe Hans Hækkerup.
Vi nøjes som sædvanlig med mindre...
Antallet af gæster på en thailandsk restaurant styrtdykkede efter, at Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank kom forbi og beskrev, hvordan han, hans højgravide kone og treårige søn blev korporligt smidt ud...
Claus Meyer har lært os, hvor man taler om en tomat. Om brød, om vaniljestænger. Men vi mangler at finde et sprog for, hvordan vi taler med hinanden om bøger
Det ene gourmetbageri efterfølger det andet i hovedstaden for tiden. Det kan ligne et tegn på dekadence, men måske er der snarere tale om en tilbagevenden til en særlig dansk bagerkultur
Information giver sig ud for at være retfærdighedens vogtere i sagen om Claus Meyers manglede honorering af hyrede forfattere. Men avisen er ikke meget bedre selv; de har haft mindst 175 reelle forfatterbidrag, der ikke er honoreret, skriver forfatter Peter Højrup i denne kommentar
Den nystartede Haven Festival på Refshaleøen var hyggelig og havde kvalitet i højsædet. Men Haven blev ikke ikke rigtig en smeltedigel– den forblev mest en række indtryk, der bekræftede en lille del af Danmark i, hvor lækre vi og vores smag er