Person

Flemming Ibsen

Nyhed
25. april 2013

Konflikten stopper efter fire uger

»Vi har fået et lovindgreb, der i uhørt grad tilgodeser KL's ønsker,« siger Anders Bondo
Lærer demonstration.: Lockoutede skolelærere mødte torsdag d. 25 april 2013 op ved Aalborg Kongres og Kulturcenter hvor KL , Kommunernes Landsforening, holdt et møde om implementering af den kommende skolereform for nord- og midtjyske borgmestre og udvalgsformænd for skoleområdet. Her ses nogle af de lockoutede lærere. 
22. november 2012

Lønnedgang vil især ramme de lavtlønnede

Det vil kun være udvalgte brancher og faggrupper, der kan blive presset til lønnedgang i de kommende år, vurderer eksperter. Det kan føre til øget ulighed på arbejdsmarkedet
Hele vejen rundt er danske virksomheder pressede på indtjeningen. Men særligt de brancher, hvor der er mange lavtlønnede og ufaglærte – det gælder industrien og turismeerhvervet, hvor mange får valget om at blive fyret eller gå ned i løn. Her en ansat på en marmeladefabrik.
Nyhed
18. oktober 2012

Strejken som våben er svækket

Fagbevægelsens strejkevåben er svækket. Dalende organiseringsgrad og overenskomstdækning truer fagbevægelsens ultimative våben
Antallet af medlemmer i de gule fagforeninger er vokset med knap 200.000 de seneste ti år. I samme periode har LO mistet over 300.000 medlemmer, heraf godt 45.000 alene i 2011.
Nyhed
29. september 2012

Når du ser et rødt flag hænge

I dag kæmper LO mere med medlemstal og identitet end mod arbejdsgivere og ulighed. Men risikerer friheden fra fagbevægelsen at føre til langt mere ufrihed i vores arbejdsliv?
Stigende arbejdspres og manglende fællesskab i dagligdagen gør det sværere at overbevise de uorganiserede om, at de skal melde sig ind i fagforeningen, siger tillidsmand og buschauffør i Aarhus Sporveje Peter Frentz.
Nyhed
31. august 2012

KL-plan for at redde arbejdsløse: Ansæt en ekstra pedel

De dagpengemodtagere, som fra årsskiftet bliver ramt af en kortere dagpengeperiode, kan blive ansat i servicejob i kommunerne, lyder et forslag fra Kommunernes Landsforening
KL-formand Erik Nielsen under en pause i mødet mellen landets borgmestre og KL i går i København. Formanden har foreslået, at kommunerne ansætter flere i servicejob for at afhjælpe problemet med dem, der falder ud af dagpengesystemet.
Nyhed
28. august 2012

Skuffelse over jobindsats over for nyuddannede

Regeringens finanslovforslag batter ikke det store i forhold til den tårnhøje ledighed blandt unge og nyuddannede, vurderer eksperter og fagforeningsfolk, der dog håber på forbedringer
Baggrund
25. maj 2012

Forsker: Fagbevægelsen kæmper skam de unges sag

Fagbevægelsen kæmper skam de unges sag, lyder det fra arbejdsmarkedsforsker, som anklager de unge for at klynke