Person

Kjeld Koplev

Artikler
Læserbrev
20. januar 2011

Punktnedslag – et magisk ord

'Punktnedslag' er ifølge ordbogen udtryk for tilfældigheder. Bekymrende nok, så er det også det ledende redaktionelle princip bag den bag den omstridte tv-serie 'Jagten på de røde lejesvende', hvor gode DR-journalister blev gjort til terroristsympatisører
Jens Nauntofte har klaget til DR's ledelse over at være blevet hængt ud som rød lejesvend.
Nyhed
26. november 2010

DR2-chef centrum for klage

Arne Notkins 30-årskrig mod Palæstina-sympatisører blev en del af jagten på røde lejesvende
Anmeldelse
27. september 2010

Forbryder, erkend din udåd

DR2 er ude med det store stempel i programserien Jagten på de røde lejesvende.Det er svært for de angrebne at gøre andet end at erkende. Og det svære for seeren er at vide om det er meningen at man skal nikke anerkendende, grine eller græde. Ved DR2 mon selv det?
Anmeldelse
24. juli 2009

SommerSoldækSkaldyr

Eftertragtet. Fyldte restauranter er sjældne syn midt på sommeren. Specielt denne sommer, hvor hårde økonomiske tider i samspil med den sædvanlige ferie-eksodus efterlader mange restauranter med tomme stole
Til vands. Kaptajnen i køkkenet om bord på Restaurant Viva er Paolo Guimaraes, der tidligere har slået sine folder på det hedengangne Aura, og som man måske kender fra dengang, han kokkererede på tv med Nikolaj Kirk. Restauranten holder åbent fra torsdag til lørdag.
Anmeldelse
29. maj 2009

Et gedigen oplevelse

Aamanns Etablissement leverede et køkken, der ikke tog store chancer, men som koncentrerede sig om smagen, og det gjorde de fint. Men min drivkraft mod ny mad stod uforløst tilbage
Stil. Der er ikke en ridse eller en næsten fordampet fedtplet at se på det spritnye interiør. Rammen er mat sort, på nær væggene, de er tonet i en kølig mintgrøn og dekoreret med grafiske udtryk, der forestiller landlige motiver.
Klumme
24. april 2009

Nedkogt skum

Restaurant Saa Hvidt er et eksempel på 'La nouvelle cuisine danoise' - reaktion og delvis arvtager fra det til tider prætentiøse fusionskøkken, som også redefinerede vor hjemlige gastronomi, specielt i 1990'erne
Sanser. Skal jeg spise en baghave, var min første tanke, da tjeneren satte en -Forårsskovbund- - jordskokker, brunet smør og ramsløg, samt -jord- af hasselnød og rugkerner foran mig.
Anmeldelse
17. april 2009

Tak Wall Street

Højkonjunkturens anstrengte fusionsbølge i det københavnske køkken er afløst af brasseriekoncepter
Brasserie. Flot, moderne, og med et nådesløst klart lys, kunne Restaurant Nimb ligge hvor som helst i verden.
Kommentar
4. april 2009

Fjernere fra fred i Israel

Netanyahu og hans Likud-parti har rødder tilbage til den fascistiske zionisme, der er både udemokratisk og racistisk. Og derfor er chancerne for fred foreløbig minimale
Analyse
14. marts 2009

Hvem skjuler sig bag Nørrebrokonflikten?

Det er almen spindoktorviden, at hvis man skal forhindre en ubehagelig debat, så er det godt at kunne skræmme befolkningen
27. december 2002

Misundelse

Allan var deprimeret og ensom og almindeligt ulykkelig. Han havde aids i udbrud og hans livsledsager var død. Men derfor kommer man jo ikke på tv. Det er for kedeligt og gennemsnitligt...

Sider

  • 30. november 2002

    Manden bag Festen

    En af de mest geniale danske filmhistorier er opstået i hovedet på en ukendt mand, da han efter eget udsagn havde ’knald i låget’. Information har mødt ham
  • Nyhed
    6. maj 2004

    Hvordan det begyndte og hvad der så skete

    Kirsten Hammann fortæller om sin nye roman, sit livs læsevaner og om Poul Borum – samt går i rette med Dronningen og Kjeld Koplev
  • Klumme
    24. april 2009

    Nedkogt skum

    Restaurant Saa Hvidt er et eksempel på 'La nouvelle cuisine danoise' - reaktion og delvis arvtager fra det til tider prætentiøse fusionskøkken, som også redefinerede vor hjemlige gastronomi, specielt i 1990'erne
    Sanser. Skal jeg spise en baghave, var min første tanke, da tjeneren satte en -Forårsskovbund- - jordskokker, brunet smør og ramsløg, samt -jord- af hasselnød og rugkerner foran mig.
  • Anmeldelse
    24. juli 2009

    SommerSoldækSkaldyr

    Eftertragtet. Fyldte restauranter er sjældne syn midt på sommeren. Specielt denne sommer, hvor hårde økonomiske tider i samspil med den sædvanlige ferie-eksodus efterlader mange restauranter med tomme stole
    Til vands. Kaptajnen i køkkenet om bord på Restaurant Viva er Paolo Guimaraes, der tidligere har slået sine folder på det hedengangne Aura, og som man måske kender fra dengang, han kokkererede på tv med Nikolaj Kirk. Restauranten holder åbent fra torsdag til lørdag.