Person

Michel Onfray

Ateismen er blevet mangfoldig

Ateismens historie har været kendetegnet ved pointeret negation: Vi er dem, der ikke tror på guder. Dette ’vi’ bliver sjældent bragt i organiseret fællesskab, for som det ofte lyder: Man laver heller ikke en klub for folk, der ikke samler på frimærker. Men det skyldes måske, at der gives mange slags ateismer?
Simone Veil er død

Frankrigs vigtigste intellektuelle

Information kårede for nylig Simone Veil til at være en af Frankrigs vigtigste intellektuelle

Kampen om den politiske korrekthed

I Frankrig er der stor uenighed om, hvem der i øjeblikket siger det politisk korrekte. For måske er det politisk korrekte i dag at overskride alle grænser?

Michel Onfray - arbejderdrengen, der blev filosofisk rockstjerne

Michel Onfray er en af Frankrigs førende nulevende filosoffer, skønt han aldrig har gået på ’de store skoler’. Til gengæld har han grundlagt sit eget folkeuniversitet, hvor enhver kan lade sig indskrive for at blive undervist i hedonisme, ateisme og anarkisme – og elementær filosofisk nysgerrighed

Mest læste

  1. Ateismens historie har været kendetegnet ved pointeret negation: Vi er dem, der ikke tror på guder. Dette ’vi’ bliver sjældent bragt i organiseret fællesskab, for som det ofte lyder: Man laver heller ikke en klub for folk, der ikke samler på frimærker. Men det skyldes måske, at der gives mange slags ateismer?
  2. Information kårede for nylig Simone Veil til at være en af Frankrigs vigtigste intellektuelle