Person

Neymar da Silva Santos

Folk
31. juli 2018

FOLK

FOLK fra dagens avis
Analyse
29. juni 2018

VM’s hidtil største øjeblikke forvandler os halvgamle fodboldkynikere til måbende tiårige igen

Når folk uden kærlighed eller forståelse for fodboldspillet spørger, hvorfor man orker at trække sig gennem de oceaner af defensivt og handlingsfattigt spil, som en VM-slutrunde også rummer, så er svaret lige her.
Ganske vist så Messi ud til at vågne op i den afgørende gruppekamp mod Nigeria, hvor det lykkedes et hypernervøst argentinsk mandskab at snige sig videre fra den indledende pulje i sidste øjeblik, men det fritager ikke den neutrale observatør fra den tanke, at de sydamerikanske giganters fokus på deres superstjerner tenderer selvskadende adfærd og svækker dem over for de mere kollektivt orienterede europæere.
Baggrund
22. juni 2018

Neymar skal genoprette sambanationens VM-stolthed

Pelé, Zico, Rivaldo, Ronaldinho og Kaká. Brasiliens nuværende VM-håb, Neymar, indgår i en lang og stolt tradition af mytiske landsholdsspillere med nummer 10 på ryggen. I år er det op til ham at generobre sambanationens fodboldstolthed efter den store VM-fiasko på hjemmebane i 2014 mod Tyskland
I Brasiliens første VM-kamp mod Schweiz blev der begået flere forseelser mod ham af modstanderholdet, end der er gjort mod en spiller i en VM-kamp i 20 år.
Baggrund
2. september 2017

Markedet for fodboldspillere er gået helt grassat

Salget af brasilianske Neymar fra Barcelona til Paris Saint-Germain for 1,65 milliarder kroner har skabt nye magtbalancer i cremen af europæisk fodbold
Efter sit rekordskifte fra Barcelona til Paris luftede Neymar sin utilfredshed med den katalanske ledelse personificeret ved præsidenten, Josep Maria Bartomeu Floreta. Han var træt af at stå i Lionel Messis skygge. Og måske endda Luis Suarez’. I Paris er Neymar i en liga for sig selv.
Nyhed
9. juli 2011

Den brasilianske arvtager

Fodbold. Fremtiden ser lys og lovende ud for Neymar, og alt tyder på, at han havner i Real Madrid. Der er bare ét problem. Bliver Neymar en ny Robinho?
Talent. 'Han er min arvtager,' sagde Pelé i 1999, da Robinho var blot 15 år. Nu hævder han det igen, denne gang om det 19-årige brasilianske fodboldtalent Neymar. Lad os håbe, at Neymar kan gøre Pelé glad.