Person

René Redzepi

Stambord
12. juni 2021

Gourmetbagerierne overtager København. Men hovedstaden har altid væltet sig i brød

Det ene gourmetbageri efterfølger det andet i hovedstaden for tiden. Det kan ligne et tegn på dekadence, men måske er der snarere tale om en tilbagevenden til en særlig dansk bagerkultur
Det ene gourmetbageri efterfølger det andet i hovedstaden for tiden. Det kan ligne et tegn på dekadence, men måske er der snarere tale om en tilbagevenden til en særlig dansk bagerkultur
Folk
3. december 2020

FOLK

Rygterne svirrer i fodboldverden. For vil Ståle Solbakken vende tilbage til det AaB, hvor han engang var en skattet spiller? Derudover kan vi informere om, at Borgen ikke er stedet du kommer i julehumør. Stemningen har nemlig aldrig været værre
Kommentar
16. juni 2020

Alle skal bidrage til velfærdssamfundet – også restaurationsbranchen

Medarbejdere i restaurationsbranchen har alt for længe lidt under dårlige arbejdsvilkår uden en overenskomst. Nu må Folketinget gribe ind med en almengørelse, så arbejdsgivere i restaurationsbranchen bliver stillet til ansvar for velfærdssamfundet, skriver Anne-Marie Serena Andreasen i dette debatindlæg
Rene Redzepi har i et interview udtalt, at der i restaurationsbranchen er en udpræget anerledes ledelseskultur end i mange andre brancher. Kun ti ud af 26 Michelin-restauranter i Danmark har i 2020 en overenskomst. Billedet er fra Noma i 2010.
Kommentar
13. september 2019

I 1999 gjorde Jamie Olivers drengerøvede energi madlavning sexet – og i dag er mad kunst

Mad kan sagtens være kunst. Den tunge museumskunst er i krise, de største indsigter kommer lige nu fra gastronomien. For mig startede det hele med en læspende brite, som lige nu fejrer 20-års jubilæum
Mad kan sagtens være kunst. Den tunge museumskunst er i krise, de største indsigter kommer lige nu fra gastronomien. For mig startede det hele med en læspende brite, som lige nu fejrer 20-års jubilæum
Folk
23. februar 2017

FOLK

FOLK fra dagens avis
Anmeldelse
9. september 2016

Kan midefedt og bilarver redde verden?

BUGS er en tankevækkende kulinarisk roadmovie, der vil ændre vores opfattelse af, hvad det er muligt at putte i munden, men som desværre forarges mere, end den går i dybden med den centrale diskussion af den globale fødevareproduktion
I dokumentarfilmen BUGS, smages på en række lokale insekter rundt om i verden – som gigalarver fisket frem fra den røde australske jord af gamle aboriginske kvinder med gråt skæg, afrikanske termitter, brodløse honningbilarver, langhornede græshopper og denne anmelders personlige grænsedrager: ostemider i bundrådden ost.
Kronik
21. august 2012

Ny Nordisk Skole er en tynd kop te

Der er ikke meget at komme efter i Ny Nordisk Skole. Evnen til at finde et passende stykke staffage til branding af regeringens skolepolitiske initiativer er omvendt proportional med kvaliteten af dens idérigdom og historiske bevidsthed
Restaurant Noma har leveret inspiration til regeringens skolepolitiske manifest.
Nyhed
17. august 2011

Øen i byen

Refshaleøen oplever i disse år en rivende udvikling. Områdets ejere, REDA, forsøger i samarbejde med områdets kreative lejere at skabe opmærksomhed om en del af København, der i mange år har levet et stille liv
Kunstnere falder for Refshaleøens industrielle præg. 'Det er lidt uberørt, man har stadig mulighed for at sætte sit eget præg,' siger billedkunstner og læge Christian Bjørnsson.
Baggrund
19. august 2010

Fra kulinarisk uland til gastronomisk metropol

Danmark er på få år gået fra at være en ubetydelig plet på det gastronomiske verdenskort til at blive en modig michelinmetropol, madkyndige taler om ude i verden. Det skyldes den nordiske madrevolution, der blev vækket til live med fokus på regionale råvarer og en forståelse for den globale tidsånd, der skriger på bæredygtighed og hensyntagen til kloden
Danmark er på få år gået fra at være en ubetydelig plet på det gastronomiske verdenskort til at blive en modig michelinmetropol, madkyndige taler om ude i verden. Det skyldes den nordiske madrevolution, der blev vækket til live med fokus på regionale råvarer og en forståelse for den globale tidsånd, der skriger på bæredygtighed og hensyntagen til kloden

Sider