Person

Søren Gericke

Klumme
6. juni 2013

De professionelle

Flere professionelle og færre amatører. Det ville være kærkomment – ikke bare i madprogrammerne
Anmeldelse
26. juni 2009

Fiskehviskeren

I en tid hvor alt for mange restauranter prøver at være alt for meget for alt for mange, har den nyåbnede restaurant ’Fiskebaren’ i københavns kødby en specifik agenda; Anders Selmer og Bagge Algreen-Ussing vil vise, hvad havet kan uden så mange dikkedarer
Toppen. Københavns Fiskebar på Flæsketorvet, Vesterbro, er helt oppe og ringe inden for sin kategori.
Klumme
24. april 2009

Nedkogt skum

Restaurant Saa Hvidt er et eksempel på 'La nouvelle cuisine danoise' - reaktion og delvis arvtager fra det til tider prætentiøse fusionskøkken, som også redefinerede vor hjemlige gastronomi, specielt i 1990'erne
Sanser. Skal jeg spise en baghave, var min første tanke, da tjeneren satte en -Forårsskovbund- - jordskokker, brunet smør og ramsløg, samt -jord- af hasselnød og rugkerner foran mig.
Læserbrev
29. december 2007

Læserne skriver

Debat fra dagens avis
20. juli 2005

Kellys coke og en Oscar i baglommen

Filmhøjskolen i Ebeltoft et livligt sted, hvor det levende billede har erstattet det levende ord. Den er fuld af historier. 'Postbudets' instruktør har boet der, Søren Gericke indførte det nye køkken, og lige nu laver elever film om en pige med en grisetryne
14. januar 2005

Et portræt af intellektuelle

Smagsdommeriets nyeste Team Danmark blev præsenteret på et møde i går. I næste uge går de i luften i et helt nyt tv-program, hvor opskriften er: En rund, en trekantet og en rød
22. december 2004

FOLK

Peter Belli Ulven får prisen for årets mest downloadede stykke musik af den digitale musikbutik Payload. De danske downloadere kan slet ikke få nok af nummeret »Nok af dig«...
3. april 2004

En maestro indtog byen

Kunstnerisk er Jamie Oliver fuldt på højde med Victor Borge og Jørn Mader på en god dag
19. november 2003

Når kokke bliver orakler

Tendensen til at gøre kokke til supertrendy personligheder har taget overhånd, mener Michael Thorlacius, som selv er i lære som kok. Folk kan umuligt være så interesserede og have så meget tid til mad, som tv-programmerne antyder
Kronik
19. december 2002

Bevar smørre-brødet

Røget ål med røræg – sylte med sennep og rødbeder – sprængt oksebryst med peberrod... Julen er en festival for ’dansk madfortælling’, midt i en sushi- og sandwichtid

Sider

  • 31. oktober 1998

    Tajine med ged

    DEN DYBE TALLERKEN På lofter hos bedsteforældre og andre, der har gemt legetøj fra halvtredserne, står gamle bondegårdssæt. Her vidner geden om, at dette dyr ikke er nyt i Danmark, hverken som malke- eller køddyr...
  • Klumme
    24. april 2009

    Nedkogt skum

    Restaurant Saa Hvidt er et eksempel på 'La nouvelle cuisine danoise' - reaktion og delvis arvtager fra det til tider prætentiøse fusionskøkken, som også redefinerede vor hjemlige gastronomi, specielt i 1990'erne
    Sanser. Skal jeg spise en baghave, var min første tanke, da tjeneren satte en -Forårsskovbund- - jordskokker, brunet smør og ramsløg, samt -jord- af hasselnød og rugkerner foran mig.