Person

Søren Gericke

Fremtidens mad
14. maj 2022

Søren Gerickes 40 år gamle madmanifest om at gøre sig umage har en usvækket appel

I sit 40 år gamle madmanifest ’Det genskabte køkken’ taler Søren Gericke om at arbejde rent – altså ikke overforarbejde og splitte ad. Ved at følge det mantra har vi både tænkt i sundhed og i bæredygtighed anno 2022
Søren Gerickes mantra om ikke at overforarbejde og splitte ad taler lige ind i en bæredygtighedsdagsorden anno 2022.
Fremtidens mad
14. maj 2022

Søren Gericke: »Hvis man ikke er inde i naturens univers, kan man ikke lave mad«

Kokken Søren Gericke har altid været forud for sin tid: Da han før alle andre insisterede på bæredygtige produkter fra lokale producenter – og da han for 40 år siden udsendte sit manifest ’Det genskabte køkken’ med et bud på, hvordan vi forbinder maden på tallerkenen med et liv, vi gerne vil leve. Et eventyr, en rockkoncert, en hyldest til producenterne, kalder han det i dag
Foden af en rabarber eller et kasseret kålblad til at pakke kyllingen ind med. Jeg brugte alt det, ingen andre brugte, fortæller Søren Gericke. For som han skrev i sit manifest: Når retten er færdig, skal køkkenet være ryddet.
Klumme
6. juni 2013

De professionelle

Flere professionelle og færre amatører. Det ville være kærkomment – ikke bare i madprogrammerne
Anmeldelse
26. juni 2009

Fiskehviskeren

I en tid hvor alt for mange restauranter prøver at være alt for meget for alt for mange, har den nyåbnede restaurant ’Fiskebaren’ i københavns kødby en specifik agenda; Anders Selmer og Bagge Algreen-Ussing vil vise, hvad havet kan uden så mange dikkedarer
Toppen. Københavns Fiskebar på Flæsketorvet, Vesterbro, er helt oppe og ringe inden for sin kategori.
Klumme
24. april 2009

Nedkogt skum

Restaurant Saa Hvidt er et eksempel på 'La nouvelle cuisine danoise' - reaktion og delvis arvtager fra det til tider prætentiøse fusionskøkken, som også redefinerede vor hjemlige gastronomi, specielt i 1990'erne
Sanser. Skal jeg spise en baghave, var min første tanke, da tjeneren satte en -Forårsskovbund- - jordskokker, brunet smør og ramsløg, samt -jord- af hasselnød og rugkerner foran mig.
20. juli 2005

Kellys coke og en Oscar i baglommen

Filmhøjskolen i Ebeltoft et livligt sted, hvor det levende billede har erstattet det levende ord. Den er fuld af historier. 'Postbudets' instruktør har boet der, Søren Gericke indførte det nye køkken, og lige nu laver elever film om en pige med en grisetryne
14. januar 2005

Et portræt af intellektuelle

Smagsdommeriets nyeste Team Danmark blev præsenteret på et møde i går. I næste uge går de i luften i et helt nyt tv-program, hvor opskriften er: En rund, en trekantet og en rød
3. april 2004

En maestro indtog byen

Kunstnerisk er Jamie Oliver fuldt på højde med Victor Borge og Jørn Mader på en god dag
19. november 2003

Når kokke bliver orakler

Tendensen til at gøre kokke til supertrendy personligheder har taget overhånd, mener Michael Thorlacius, som selv er i lære som kok. Folk kan umuligt være så interesserede og have så meget tid til mad, som tv-programmerne antyder
Kronik
19. december 2002

Bevar smørre-brødet

Røget ål med røræg – sylte med sennep og rødbeder – sprængt oksebryst med peberrod... Julen er en festival for ’dansk madfortælling’, midt i en sushi- og sandwichtid

Sider

  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    Søren Gericke: »Hvis man ikke er inde i naturens univers, kan man ikke lave mad«

    Kokken Søren Gericke har altid været forud for sin tid: Da han før alle andre insisterede på bæredygtige produkter fra lokale producenter – og da han for 40 år siden udsendte sit manifest ’Det genskabte køkken’ med et bud på, hvordan vi forbinder maden på tallerkenen med et liv, vi gerne vil leve. Et eventyr, en rockkoncert, en hyldest til producenterne, kalder han det i dag
    Foden af en rabarber eller et kasseret kålblad til at pakke kyllingen ind med. Jeg brugte alt det, ingen andre brugte, fortæller Søren Gericke. For som han skrev i sit manifest: Når retten er færdig, skal køkkenet være ryddet.
  • Fremtidens mad
    14. maj 2022

    Søren Gerickes 40 år gamle madmanifest om at gøre sig umage har en usvækket appel

    I sit 40 år gamle madmanifest ’Det genskabte køkken’ taler Søren Gericke om at arbejde rent – altså ikke overforarbejde og splitte ad. Ved at følge det mantra har vi både tænkt i sundhed og i bæredygtighed anno 2022
    Søren Gerickes mantra om ikke at overforarbejde og splitte ad taler lige ind i en bæredygtighedsdagsorden anno 2022.