Pia Fris Laneths blog

Tirsdag: Miljø og Darfur

To jordkloder på forsiden under ordet »savnes« – gaaab, lød det rundt om redaktionsbordet, hvor kedeligt kan det blive? Hvor tit har Information ikke skrevet, at der er brug for tre jordkloder, hvis alle mennesker på jorden skal have samme forbrug som den gennemsnitlige danskers?

Det er et jævnligt tilbagevendende gaaab, der gør det svært at være miljøjournalist – beskrivelsen af et vanvittigt uoverskueligt ødelæggende problem bliver mødt med ... kedsomhed. Selv her i Danmark, som er blandt de lande, der sætter de kraftigste økologiske fodaftryk på jordens miljø.

En heftig og frugtbar debat udspillede sig om Darfur og forlængede redaktionsmødet med næsten tyve minutter. Omkring 200.000 mennesker anslås at have mistet livet siden konflikten mellem regeringen i Khartoum og oprørerne i Darfur eskalerede i 2003. Hvad skal verdenssamfundet stille op? Et flertal i FN’s Sikkerhedsråd ønsker at sende en styrke på mindst 20.000 mand til Darfur, men Sudans regering nægter at acceptere styrken. Kan Sikkerhedsrådet nå til enighed om at gribe ind i denne katastrofe, der i betænkelig grad ligner varslet om en etnisk udrensning? Uden tvivl har FN de bedste muligheder for at bygge en fred op efter en international intervention – men hvad nu, hvis det viser sig, at Kina eller Rusland sætter hælene i. Må man så konkludere, at FN udspillet sin rolle i denne konflikt? Skal en alliance med USA i spidsen i sidstnævnte tilfælde så gribe militært ind for at hindre en uoverskuelig humanitær katastrofe? Hvilke konsekvenser får det i givet fald? Charlotte Aagaard fik til opgave at udrede trådene på lederplads i morgendagens avis.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

UDSKIFT REDAKTIONEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Den gaaaaaaabende del af den forstås.
Det er bare supergodt den vinkel i anlægger på miljøprobelmerne.
Fortsæt.