Pia Fris Laneths blog

Frihed og lighed

Et glimt fra velfærdsdanmark, et mere lighedsorieneret samfund skal man lede længe efter:

Når man går gennem Vesterbro i København, passerer man gennem politiets forskellige forbudszoner, hvor bestemte grupper af borgere ikke må opholde sig. Som oftest er forbudszoner områder, hvor man kan komme til skade og derfor ikke må bevæge sig ind i - for eksempel efter en katastrofe. Med forbudszonerne på Vesterbro forholder det sig omvendt - her er det navngivne personer, der anses for at være så farlige for området, at de skal holdes ude. De 14 forbudszoner er en del af politiets stresspolitik over for især stofmisbugere.

Politiet er helt klar over, at forbuddet ikke løser problemer med stofmisbrugerne (ej heller misbrugernes problemer) - de går bare et andet sted hen, men som Politiinpektør Mogens Lauridsen fra Station City på Halmtorvet siger: »Vi kan jo ikke tilbyde dem behandling, vi har en opgave, der hedder at opretholde lov og orden. Og det er sgu ikke nogen nem opgave. Vi må betjene os af de muligheder, vi har.«

Evy Frantzen, som er kriminolog med doktorafhandling om narkojagt på gadeplan, understreger omvendt, at man tager en elementær rettighed fra stofmisbrugerne: »mange af dem har forbud mod at komme i alle zoner, men hvor skal de så opholde sig? Det er jo deres hjem.«

Et glimt fra USA, et mere demokratisk samfund skal man lede længe efter:

Ifølge flere amerikanske eksperter, er Bush-regeringens plan om at påbegynde opstillingen af missilforsvar i Østeuropa inden 2011 først og fremmest dikteret af budgvetovervejelser. Isenkrammet skal på plads. Ellers frygter regeringen, at demokraterne i Kongressen vil afvise, at genoptage finansieringen af flere end de to allerede eksisterende antiraketbaterier i USA.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu