Pia Fris Laneths blog

Dagens avis er fuld af paradokser

Her er et par af dem:

- Københavns Lufthavn konfiskerer 30 ton væsker fra flypassagerer hver måned, og passagererne sukker over de lange køer i sikkerhedskontrollen. Nu påpeger flere, at netop disse køer er et sikkerhedsproblem - dvs. et oplagt mål for selvmodsbombere.

- På trods af løfter om det modsatte giver EU færre penge til fattige lande, og indsatsområderne er ofte dikteret af EUs egne interesser frem for lokale behov. Det viser en ny rapport fra CIDSE - sammenslutningen af katolske hjemmeorganisationer. Det er kort sagt ærgerligt for målrettet indsats mod fattigdom og dens følgevirkninger hjælper faktisk. Det er tre millioner tanzanianske skolebørn et godt eksempel på.

- Samfundet bliver stadig rigere, mens folkesundheden har fået en stærkere social slagside. Fx er der dobbelt så mange svært overvægtige med kort uddannelse sammenlignet med deres højtuddannede medbrgere. Ghettoiseringen af boligkvarterer og job uden arbejdsglæde er nogle af forklaringerne - folk trøstespiser, når de er stressede og utilfredse, påpeger lægen Jerk W. Langer.

Fortsættelse følger...

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu