Pia Fris Laneths blog

Dydens smalle sti

Tre et halv år bag tremmer for at opfordre til væbnet jihad til den dansk-marokkanske boghandler, Said Mansour fra Brønshøj. Umiddelbart svært at lade være med bare at fryde sig over indeburringen af sådan en skiderik, der systematisk og ihærdigt har udbredt materiale, der ifølge retten er »egnet til at hverve« unge muslimer til selvmordsaktioner.

Strafferetsekspert, Jørn Vestergård, fra Københavns Universitet understreger da også, at rettens afgørelse er overbevisende og baseret på en helt nøgtern bevisbedømmelse, og at danske domstole har holdt sig på »dydens smalle sti« i anvendelsen af de nye terrorparagraffer.

Men et åndedrag efter understreger samme Vestergård, at det bliver terrorparagraffen ikke bedre af - »de er jo stadivæk dybt utilfredsstillende, at folk på grund af vage formuleringer ikke kan få en forståelse af, hvad der er tilladt, og hvad der er forbudt.«

Samme holdning dominerede redaktionsmødet - ikke minst set i sammenhæng med Muhammedkrisen, der fik mange til at besynge ytringsfrihedens absolutte ukrænkelighed, er det nødvendigt at blive ved med at stille spørgsmålet: Hvem rammer terrorparagraffens indskrænkninger af ytringsfriheden? Altid og hver gang de rigtige?

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu