Pia Fris Laneths blog

Go west!

Grønland er på vej til drømmelandet over alle: USA. Sammen med olieressourcerne giver håbet om at få et greb i lommerne på den rige onkel fra Amerika næring til håbet om et uafhængigt Grønland, rapporterer Anna Sperling fra den nordligste del af Rigsfællesskabet.

Med den aftale om undergrunden, som blev indgået i denne måned, har Grønland fået ret til broderparten af de eventuelle fremtidige olieindtægter. Air Greenland har planer om at åbne en rute til USA. De amerikanske selskaber Exxon og Alcoas viser interesse for at investere i landet. Uafhængighedens luftkastel begynder at antage en smule fastere form.

Dansk Folkepartis Søren Jespersen raser - han mener, at den tidligere koloni altid har været en udgift for Danmark, som grønlænderne passende kan betale tilbage med renter, hvis der for alvor begynder at strømme olie op. Som om man kunne true dem tilbage i folden.

Og bag køledisken med australske lammekøller i KæmpeBrugsen i Nuuks centrum, spørger den unge grønlandske pige: Do you speak English? da Informations journalist tiltaler hende.

Hvad kan vi tilbyde Grønland, som USA ikke har - bortset fra billeder af den samlede kongefamilie i perler og kamikker?

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu