Ralf Christensens blog

Erfaring + blodtransfusion

De har været længe væk, men nu er det ganske vist. På mandag den 12.2. udkommer Systems første lyde i lang tid, den fire numre lange Tempo EP.
System består af de tre navnkundige elektronikere Thomas Knak (Opiate), Anders Remmer (Dub Tractor, Jet) og Jesper Skaaning (Acustic), der alle har solokarrierer – deres dæknavne står i parenteserne. Og så er de berømte på den nordeuropæiske electronica-scene for deres anden trio Future 3.

Nå, men Tempo EP dokumenterer tre veteraner på vej ud i nye territorier med en smukt smældende udgivelse, der uden på nogen måde at give køb på egenart trækker på nye aktuelle britiske tendenser.

Veteraner er måske et voldsomt ord for en rocklytter, når man tager i betragtning, at de tre herrer kun har været i gang siden starten af 90’erne. Men halvandet årti er lang tid på den elektroniske scene, hvor ny teknologi konstant påvirker musikerne i nye retninger. System nyder således denne gang godt af en blodtransfusion fra den unge britiske genre dubstep (et mørkt dragende, minimalistisk kryds mellem 2-step, dub og dancehall). For tiden inficerer Londons og Bristols undergrund med en svær tromme- og basvirus – og det sker også i stigende grad i København.

Der er reception på Tempo EP med dj-sæt fra de involverede herrer, som spiller plader der har inspireret dem, på Culture Box i København på torsdag den 8.2. Fri entré fra 20 til 22.

www.rump.nu
www.culture-box.dk

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu