Rune-Christoffer Dragsdahl

  • Kommentar
    27. april 2022

    Aftale om klimaafgift skal omfatte landbruget – begynd med afgifter på kød, ost og smør

    Regeringens forslag til en klimaafgift er ikke ambitiøst nok, så længe landbruget friholdes. Folketinget må presse på for en klimaafgift på landbruget fra 2025 og for allerede nu at indføre afgifter på kød, ost og smør, skriver otte organisationer i dette fælles debatindlæg
    En klimaafgift, der omfatter landbruget, er både det billigste og det mest retfærdige værktøj til at sikre den grønne omstilling.
  • Læserbrev
    8. november 2021

    Debatten om kødets rolle i fremtidens fødevareproduktion skal være baseret på videnskab

    Jeg ønskede at starte en debat om fremtidens fødevareproduktion baseret på naturvidenskab fremfor benægtelse. Siden jeg i forrige uge skrev et indlæg i Information, er en lille plante dog blevet til fem høns, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl
  • Kommentar
    26. oktober 2021

    Vi bør ikke give taletid til dem, der hævder, vi kan fortsætte vores enorme kødforbrug

    Vi giver ikke længere taletid til dem, der mener, at klimaforandringer ikke eksisterer. Det har videnskaben modbevist. Ligeledes bør vi heller ikke give taletid til dem, der ikke anerkender, at den animalske produktion er et af verdens største miljøproblemer, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl
    Det er spild af dyrebar tid at diskutere, om vi skal omstille landbruget til færre dyr og flere planter. For spørgsmålet er ikke, om vi skal gøre det, men hvordan vi gør det bedst for alle involverede og for samfundet
  • Læserbrev
    23. juli 2021

    Så længe de ikke tør se på den animalske produktion, bliver V aldrig et klimaambitiøst parti

    Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
    Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
  • Kommentar
    11. november 2020

    Danmark skal være en stormagt for produktion af plantebaserede fødevarer

    Danske fødevareproducenter skal være frontløbere for fremtidens plantebaserede mad. Men det kræver målrettet forskning og udvikling. Derfor kommer Landbrug & Fødevarer, tænketanken Frej og Dansk Vegetarisk Forening nu med en fælles udviklings- og forskningsstrategi for plantebaserede fødevarer
    Firmaet Crispy Food producerer blandt andet ærtemel, som bruges som en proteinholdig ingrediens i plantebaserede fødevarer. Virksomheden vil meget gerne producere varen her i Danmark, hvor lokale landmænd kan dyrke ærterne. Men der findes ikke et anlæg, der kan forarbejde ærterne til proteinmel her i Danmark i de mængder og den kvalitet, der er nødvendig.
  • Kommentar
    5. november 2020

    Glem kødfri dage i kantinerne, men tilbyd et plantebaseret alternativ hver dag

    Tvang er ikke vejen frem. I stedet bør regeringen indføre et plantebaseret alternativ til alle frokoster på offentlige institutioner. Så man ad frivillighedens vej kan opnå næsten det samme, som regeringen ønskede med deres forslag om to kødfrie dage om ugen, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl i dette debatindlæg
  • Kronik
    13. juli 2018

    Den vegetariske bevægelse vil forme det 21. århundrede

    Argumenterne for ikke at spise kød står i kø. Derfor bør politikerne blandt andet lægge afgifter på kød, omlægge landbrugsstøtten og tilbyde køkkenpersonale efteruddannelse i plantebaserede retter
    Dyreværnsaktivitster demonstrerer for bedre vilkår for dyr, og for at folk bliver vegetarer, på Amagertorv i København.
  • Kommentar
    19. april 2012

    Grøn mad er et opgør med det ubæredygtigt elitære

    Vi ville kunne brødføde op mod 80 millioner mennesker, hvis fødevareproduktionen blev omlagt fra animalsk til vegetabilsk. Det er ikke et værdipolitisk eller madelitært standspunkt, men et argument for at hindre det enorme ressourcemisbrug, der forekommer når over halvdelen af verdens afgrøder i dag anvendes som foder til dyr. Et ressourcemisbrug, der har de alvorligste konsekvenser for verdens fattige.
    Vi ville kunne brødføde op mod 80 millioner mennesker, hvis fødevareproduktionen blev omlagt fra animalsk til vegetabilsk. Det er ikke et værdipolitisk eller madelitært standspunkt, men et argument for at hindre det enorme ressourcemisbrug, der forekommer når over halvdelen af verdens afgrøder i dag anvendes som foder til dyr. Et ressourcemisbrug, der har de alvorligste konsekvenser for verdens fattige.
  1. Kommentar
    5. november 2020

    Glem kødfri dage i kantinerne, men tilbyd et plantebaseret alternativ hver dag

    Tvang er ikke vejen frem. I stedet bør regeringen indføre et plantebaseret alternativ til alle frokoster på offentlige institutioner. Så man ad frivillighedens vej kan opnå næsten det samme, som regeringen ønskede med deres forslag om to kødfrie dage om ugen, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl i dette debatindlæg
  2. Kommentar
    27. april 2022

    Aftale om klimaafgift skal omfatte landbruget – begynd med afgifter på kød, ost og smør

    Regeringens forslag til en klimaafgift er ikke ambitiøst nok, så længe landbruget friholdes. Folketinget må presse på for en klimaafgift på landbruget fra 2025 og for allerede nu at indføre afgifter på kød, ost og smør, skriver otte organisationer i dette fælles debatindlæg
    En klimaafgift, der omfatter landbruget, er både det billigste og det mest retfærdige værktøj til at sikre den grønne omstilling.
  3. Læserbrev
    23. juli 2021

    Så længe de ikke tør se på den animalske produktion, bliver V aldrig et klimaambitiøst parti

    Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
    Jakob Ellemann-Jensen hævder at være kommet med på den grønne vogn. Men så længe Venstre nægter at se på reduktionen af den animalske produktion, kommer vi aldrig i mål. Det kan være en god udvikling for både klima og økonomi, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl, i dette debatindlæg
  4. Kommentar
    26. oktober 2021

    Vi bør ikke give taletid til dem, der hævder, vi kan fortsætte vores enorme kødforbrug

    Vi giver ikke længere taletid til dem, der mener, at klimaforandringer ikke eksisterer. Det har videnskaben modbevist. Ligeledes bør vi heller ikke give taletid til dem, der ikke anerkender, at den animalske produktion er et af verdens største miljøproblemer, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl
    Det er spild af dyrebar tid at diskutere, om vi skal omstille landbruget til færre dyr og flere planter. For spørgsmålet er ikke, om vi skal gøre det, men hvordan vi gør det bedst for alle involverede og for samfundet
  5. Kommentar
    11. november 2020

    Danmark skal være en stormagt for produktion af plantebaserede fødevarer

    Danske fødevareproducenter skal være frontløbere for fremtidens plantebaserede mad. Men det kræver målrettet forskning og udvikling. Derfor kommer Landbrug & Fødevarer, tænketanken Frej og Dansk Vegetarisk Forening nu med en fælles udviklings- og forskningsstrategi for plantebaserede fødevarer
    Firmaet Crispy Food producerer blandt andet ærtemel, som bruges som en proteinholdig ingrediens i plantebaserede fødevarer. Virksomheden vil meget gerne producere varen her i Danmark, hvor lokale landmænd kan dyrke ærterne. Men der findes ikke et anlæg, der kan forarbejde ærterne til proteinmel her i Danmark i de mængder og den kvalitet, der er nødvendig.
  6. Læserbrev
    8. november 2021

    Debatten om kødets rolle i fremtidens fødevareproduktion skal være baseret på videnskab

    Jeg ønskede at starte en debat om fremtidens fødevareproduktion baseret på naturvidenskab fremfor benægtelse. Siden jeg i forrige uge skrev et indlæg i Information, er en lille plante dog blevet til fem høns, skriver generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl