Sarah von Essens blog

Housing Works Used Book Café, Soho, NYC

Housing Works Used Book Café findes på Time Out New Yorks liste over byens "essentielle hemmeligheder." Og med god grund. De to etager bugner med velholdte og billige "pre-owned" bøger inden for alle genrer. Kaffen er også billig, mens stemning og klientel minder om endnu en vidunderlig film om seksuelt frustrerede og lynende velbegavede newyorkere. (Og skulle det give den danske besøgende et lille mindreværdskompleks, kan man nemt finde ro på toilettet, hvor Helge Refns klassiske Tivoli-plakat hænger trygt og godt over kummen...)
Ifølge Time Out er det ikke kun dem, der ligner og opfører sig som stjerner, der handler her. Mange af byens berømtheder - blandt andre Winona Ryder og Keanu Reeves - kan åbenbart også spottes blandt de fyldte reoler. Og ikke nok med det: Stjernerne donerer også gerne deres færdiglæste eksemplarer til Housing Works. Det gælder både Woody Allen, Salman Rushdie og Gwyneth Paltrow. Men desværre er det vist kun den sidstnævnte, der sætter sin autograf i de overdragne volumer. Til gengæld står det lange navn så skrevet med sprittusch ned langs hele den ene side af bogen.
De brugte bøger afleveres altså gratis, og de ansatte arbejder også uden løn. Hele biksens overskud går nemlig til byens hjemløse AIDS-syge og HIV-smittede. Wow. Tal om den 7. boghimmel.

Housing Works Used Book Café, 126 Crosby St., ml. E. Houston og Prince St.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu