Sarah von Essens blog

Bøger i Texas

Kerrville er en lille by i the Hill Country uden for Austin, Texas. Lyndon B. Johnson havde sin ranch i nabolaget og bragte også elektricitet til de uendelige vidder. Vejene er selvfølgelig mange, brede og befolkede. De er også imødekommende: ”Drive Friendly” står der på skiltet. Hos Wolfmueller's Books i downtown Kerrville er ejerne, det ældre ægtepar John og Sandy, lige præcis det – friendly. De snakker og bider mildt af hinanden som lykkeligt gifte mennesker gør i de bedste amerikanske sitcoms. Forretningen er dyb og fyldt til bristepunktet med velholdte brugte bøger, der hver især er sirligt indbundet i klar plast. Der er også en særlig hylde med signerede bøger af den lokale forfatter og helt Kinky Friedman.

Det er i det hele taget nemt at finde gode bøger i Austin og omegn. En gang om året er byen vært for The Austin Book Festival, hvor cremen af både amerikanske og udenlandske forfattere strømmer til, læser højt og signerer bøger i et væk. Det var Texas’ tidligere førstedame, der tog initiativ til den. Hun hedder som bekendt Laura Bush og er uddannet bibliotekar. Rygtet vil vide, at da hendes forlovede George W. første gang introducerede hende for sin klan, gav hans farmor den unge yndige kvinde elevatorblikket, mens hun køligt spurgte: ”Og hvad laver du så?” Svaret kom prompte: ”Jeg læser bøger.” Respekt alligevel.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu