Sarah von Essens blog

New York Times-anmeldernes læselyst

I et afsnit af Sex and the City åbner heltinden, den meget selvoptagede og meget tynde Carrie Bradshaw, frygtsomt New York Times for at se, hvor mange stjerner avisens litteraturanmelder Michiko Kakutani giver hendes bog. Kakutani har i det hele taget en fremtrædende rolle i afsnittet – uden dog nogensinde at vise sig på skærmen - og hun fremstilles som alle anmelderes moder. Men hun findes altså i virkeligheden, hvor hun også er indbegrebet af en spids, præcis og velskrivende pen. Igår offentliggjorde hun så en liste i New York Times over de bøger, som hun rigtig godt kunne lide i 2007. Et par af hendes kolleger på avisen har også bidraget, og Janet Maslin indleder med en kort tekst om valgene. Broccolien er, som hun skriver, udeladt: Det her er bøger, som anmelderne nød at være sammen med. Der er tale om lister over yndlingsbøger og ikke nødvendigvis bedste bøger: ”They don’t cite books we admired in the abstract but didn’t particularly like.” Og listerne er tilsyneladende ivrigt læst. I hvert fald er artiklen blandt de mest emailede fra New York Times de sidste dage.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Monggaard

Salig Norman Mailer havde det meget svært med Kakutani, og i et interview kaldte han hende for en »one-woman kamikaze«.