Serie

Beværtet

Anmeldelse
1. juni 2013

Beværtet: Forretten var en regulær brøler

En plads i Michelin-guiden og et par gedigne hit i løbet af aftenen kunne ikke forhindre, at køkkenets træfsikkerhed lå under niveau
Profil. Restauranten på Skovshoved Hotel har har i mange år holdt den gastronomiske fane på Strandvejen højt og er sågar blevet fast inventar i den del af Michelinguiden, som omfatter den hædrende omtale uden stjerner. Foto Kristine Kiilerich
Anmeldelse
18. maj 2013

Beværtet: Verdensklasse

Bortset fra det vi ikke behøver at tale mere om, var mad og vin i verdensklasse. Til kærlighedsfejring i uhøjtidelige omgivelser
Travlhed. Vi blev taget godt i mod og fik vores bord i restaurantens øvre halvdel med udsigt udover Skt. Peders Stræde til den ene side og det åbne køkken med de koncentrerede kokke til den anden. Foto: Thomas Nielsen
13. april 2013

Beværtet: Ambitiøs på underspillet jysk

Den nordjyske hovedstad kan i Brandstrupsgade bryste sig af det høje niveau for franske gourmetklassikere
MEST er en klassisk fransk bistro, hvor du kan bestille østers, moules marinière, foie gras terrine, steak béarnaise, confit de canard og andre kendinge. Og der bliver arbejdet i køkkenet på at gøre det hele til en fornøjelse.
Anmeldelse
30. marts 2013

Beværtet: Der, hvor peberet gror

Opdagelsesrejsende udi fremmede landes madkultur skal tage sig i agt for turistfælder. Ocean Restaurant på Zanizibars østkyst serverer dog en hæderlig middag med respekt for ferieøens råvarer og den historiske påvirkning udefra
Med den smukkeste hvide sandstrand, palmer og det indiske ocean som kulisse, hører Ocean Restaurant til et af de smukkeste steder, jeg har spist.
Anmeldelse
2. marts 2013

Håndlavet mad på højt niveau

En gevinst for hovedstaden i en tid, hvor fokus er så nordisk. De kan noget med at få det hele til at være lettere og friskere, end man forventer, når det er italiensk
Niveau. Man for demonstreret at italiensk mad og vin generelt har et usædvanligt højt niveau og er samtidigt nede på jorden og uden så mange dikkedarer.
Anmeldelse
19. januar 2013

En bar med en sag

De gode cocktailbarer i København lægger scene til en drikkekultur under forandring. Så drop forsættet om en hvid måned. Drik i stedet mindre og bedre
Alternativ. Cocktailscenen er et alternativ til den danske drikkekultur, hvor man enten går i brædderne eller helt afholder sig fra at drikke eller gå ud. The Union er en af de barer, hvor kvalitet, råvarer og sammensætninger dyrkes på samme høje gastronomiske niveau, som vi kender det fra kokke, sommelierer, kafferistere og mikrobryggere
Anmeldelse
22. december 2012

En verden af krydderier

Helt uhøjtideligt fyrer det moderne londonkøkken Dock Kitchen op for kærligheden til alverdens køkkener og krydderier i smukke omgivelser ved den gamle victorianske kaj i Vestlondon
Helt uhøjtideligt fyrer det moderne londonkøkken Dock Kitchen op for kærligheden til alverdens køkkener og krydderier i smukke omgivelser ved den gamle victorianske kaj i Vestlondon
Anmeldelse
15. december 2012

Det evige sted

Michelinstjerner kommer og går, men at forestille sig, at Søllerød Kro – kun en smuttur fra hovedstaden – skulle ophøre med at være garant for tårnhøje ambitioner er ganske utænkeligt
Ambition. Her emmer af historie og tidløs klasse og en lang række andre med sandhed behæftede klichéer – samt et køkken med tårnhøjt ambitionsniveau.
Klumme
1. december 2012

Det rimer på kød, charcuterie og indmad

Pluto byder på international stemning, meget moderate priser og sindssyg lækker mad. Og bagefter kan det godt være lidt svært at rejse sig
Stemning. Der er god stemning. Der bliver snakket højt og grinet, bestilt drinks og flirtet, poseret og hygget, ædt og drukket. Og tjenerne myldrer, men har også tid til at være tilstede, når der er brug for dem.
Klumme
27. oktober 2012

Værs’go’ at slug’

Oyster Trophy Week kickstarter sæsonen for danske østers med en overflod af events. Middagen ’The Origin of Oysters’ på Midtown Grill drukner dog i powerpoint og gastronomisk ligegyldighed
Nøgne østers. Friske blot måske med en klassisk vinaigrette er uovertruffent, men det er såmænd også fint at lade gæsterne eksperimentere med tilbehør.

Sider

  • Anmeldelse
    2. marts 2013

    Håndlavet mad på højt niveau

    En gevinst for hovedstaden i en tid, hvor fokus er så nordisk. De kan noget med at få det hele til at være lettere og friskere, end man forventer, når det er italiensk
    Niveau. Man for demonstreret at italiensk mad og vin generelt har et usædvanligt højt niveau og er samtidigt nede på jorden og uden så mange dikkedarer.
  • Klumme
    1. december 2012

    Det rimer på kød, charcuterie og indmad

    Pluto byder på international stemning, meget moderate priser og sindssyg lækker mad. Og bagefter kan det godt være lidt svært at rejse sig
    Stemning. Der er god stemning. Der bliver snakket højt og grinet, bestilt drinks og flirtet, poseret og hygget, ædt og drukket. Og tjenerne myldrer, men har også tid til at være tilstede, når der er brug for dem.
  • Anmeldelse
    5. maj 2012

    Sardiske dimensioner

    Skt. Georg – ham med dragen – betyder en hel del på Sardinien og er muligvis en noget af forklaringen på det høje ambitionsniveau i et lille italiensk køkken i København
    Niveau.  Maden ambitiøs, gavmild og veltillavet, og betjeningen helt igennem professionel, vidende og behagelig.