Serie

Beværtet

Artikler
Anmeldelse
1. juni 2013

Beværtet: Forretten var en regulær brøler

En plads i Michelin-guiden og et par gedigne hit i løbet af aftenen kunne ikke forhindre, at køkkenets træfsikkerhed lå under niveau
Profil. Restauranten på Skovshoved Hotel har har i mange år holdt den gastronomiske fane på Strandvejen højt og er sågar blevet fast inventar i den del af Michelinguiden, som omfatter den hædrende omtale uden stjerner. Foto Kristine Kiilerich
Anmeldelse
18. maj 2013

Beværtet: Verdensklasse

Bortset fra det vi ikke behøver at tale mere om, var mad og vin i verdensklasse. Til kærlighedsfejring i uhøjtidelige omgivelser
Travlhed. Vi blev taget godt i mod og fik vores bord i restaurantens øvre halvdel med udsigt udover Skt. Peders Stræde til den ene side og det åbne køkken med de koncentrerede kokke til den anden. Foto: Thomas Nielsen
13. april 2013

Beværtet: Ambitiøs på underspillet jysk

Den nordjyske hovedstad kan i Brandstrupsgade bryste sig af det høje niveau for franske gourmetklassikere
MEST er en klassisk fransk bistro, hvor du kan bestille østers, moules marinière, foie gras terrine, steak béarnaise, confit de canard og andre kendinge. Og der bliver arbejdet i køkkenet på at gøre det hele til en fornøjelse.
Anmeldelse
30. marts 2013

Beværtet: Der, hvor peberet gror

Opdagelsesrejsende udi fremmede landes madkultur skal tage sig i agt for turistfælder. Ocean Restaurant på Zanizibars østkyst serverer dog en hæderlig middag med respekt for ferieøens råvarer og den historiske påvirkning udefra
Med den smukkeste hvide sandstrand, palmer og det indiske ocean som kulisse, hører Ocean Restaurant til et af de smukkeste steder, jeg har spist.
Anmeldelse
2. marts 2013

Håndlavet mad på højt niveau

En gevinst for hovedstaden i en tid, hvor fokus er så nordisk. De kan noget med at få det hele til at være lettere og friskere, end man forventer, når det er italiensk
Niveau. Man for demonstreret at italiensk mad og vin generelt har et usædvanligt højt niveau og er samtidigt nede på jorden og uden så mange dikkedarer.
Anmeldelse
19. januar 2013

En bar med en sag

De gode cocktailbarer i København lægger scene til en drikkekultur under forandring. Så drop forsættet om en hvid måned. Drik i stedet mindre og bedre
Alternativ. Cocktailscenen er et alternativ til den danske drikkekultur, hvor man enten går i brædderne eller helt afholder sig fra at drikke eller gå ud. The Union er en af de barer, hvor kvalitet, råvarer og sammensætninger dyrkes på samme høje gastronomiske niveau, som vi kender det fra kokke, sommelierer, kafferistere og mikrobryggere

Klima

Den største udfordring i menneskets historie udfoldet, afdækket og perspektiveret hver dag

Politik

Kloge og nysgerrige analyser, nyheder og overblik fra dansk og international politik

Med alle midler

Læs og lyt til vores artikler, deltag i arrangementer og workshops, og få rabatter på vores bøger

Kritik

Få et intellektuelt blik på kunsten, på poppen, på økonomien og på verdensordenen

Dybdegående

Forstå verden mens den sker. Med klare analyser, afslørende journalistik og interviews, der tager sig tid

Prøv et abonnement

Den første måned er gratis

Anmeldelse
22. december 2012

En verden af krydderier

Helt uhøjtideligt fyrer det moderne londonkøkken Dock Kitchen op for kærligheden til alverdens køkkener og krydderier i smukke omgivelser ved den gamle victorianske kaj i Vestlondon
Helt uhøjtideligt fyrer det moderne londonkøkken Dock Kitchen op for kærligheden til alverdens køkkener og krydderier i smukke omgivelser ved den gamle victorianske kaj i Vestlondon
Anmeldelse
15. december 2012

Det evige sted

Michelinstjerner kommer og går, men at forestille sig, at Søllerød Kro – kun en smuttur fra hovedstaden – skulle ophøre med at være garant for tårnhøje ambitioner er ganske utænkeligt
Ambition. Her emmer af historie og tidløs klasse og en lang række andre med sandhed behæftede klichéer – samt et køkken med tårnhøjt ambitionsniveau.
Klumme
1. december 2012

Det rimer på kød, charcuterie og indmad

Pluto byder på international stemning, meget moderate priser og sindssyg lækker mad. Og bagefter kan det godt være lidt svært at rejse sig
Stemning. Der er god stemning. Der bliver snakket højt og grinet, bestilt drinks og flirtet, poseret og hygget, ædt og drukket. Og tjenerne myldrer, men har også tid til at være tilstede, når der er brug for dem.
Klumme
27. oktober 2012

Værs’go’ at slug’

Oyster Trophy Week kickstarter sæsonen for danske østers med en overflod af events. Middagen ’The Origin of Oysters’ på Midtown Grill drukner dog i powerpoint og gastronomisk ligegyldighed
Nøgne østers. Friske blot måske med en klassisk vinaigrette er uovertruffent, men det er såmænd også fint at lade gæsterne eksperimentere med tilbehør.

Sider

Anmeldelse
30. oktober 2010

Borgerskabets smukke sjæl

Claus Hermansen og Tine havde seksårsdag og inviterede til Søllerød Kro. Kunne den leve op til forventningerne?
Rundt i hjørnerne. Kold suppe af blendet grønt med en lille kugle hvid olivenis var en af de retter stedet havde valgt at starte med, da vi havde bedt sende os lidt rundt i hjørnerne. Og hjørner var der mange af den aften.
Anmeldelse
4. december 2010

Et køkken fra år 997

Så gammel er den originale pizza. I dag er den så globaliseret, at det originale repræsenterer en fornyelse
Så gammel er den originale pizza. I dag er den så globaliseret, at det originale repræsenterer en fornyelse
Anmeldelse
11. december 2010

Beværtet: L'Altro

Hvor Italien i København begyndte. Hullerne i oplevelsen er for store til prisen hos pionererne i Torvegade
Hvor Italien i København begyndte. Hullerne i oplevelsen er for store til prisen hos pionererne i Torvegade
Anmeldelse
15. januar 2011

Et madtempel i Madrid

I den spanske hovedstad har de historiske markedhaller fået en renæssance. Må planlæggerne af de kommende københavnske torvehaller lade sig inspirere
I den spanske hovedstad har de historiske markedhaller fået en renæssance. Må planlæggerne af de kommende københavnske torvehaller lade sig inspirere
Anmeldelse
22. januar 2011

Det rigtige sted at diffamere

Her er der luft til bagtalelser mellem frokostrestaurantens solide klassikere
Her er der luft til bagtalelser mellem frokostrestaurantens solide klassikere
Anmeldelse
5. februar 2011

Et sted, der er belønnet af Biblen, er altid en fornøjelse

Det var vel Kong Hans og Era Ora, der startede den bølge af anerkendelse, som for nogle år siden ramte dansk gastronomi og udløste masser af Michelinstjerner. Det er et stykke tid siden, Era Ora lancerede begrebet slow food, én menu og et hav af små retter, og udviklingen har i høj grad givet den lille italienske restaurant på Christianshavn ret...
Toppen. Era Ora var en af de restauranter, der startede den gastronomiske bølge herhjemme. Stedet er stadig på toppen.
12. februar 2011

Beværtet: Skabere af en stil

På Restaurant Lalo i Buenos Aires lever gamle dyder som kvalitet, generøsitet, trofasthed, fleksibilitet og kærlighed til mad
På Restaurant Lalo i Buenos Aires lever gamle dyder som kvalitet, generøsitet, trofasthed, fleksibilitet og kærlighed til mad
5. marts 2011

Beværtet: Et lille døgn i luksus

På Tjekkiets eneste Michelin-restaurant er luksus en selvfølge, man kommer i god form og godt humør af
Prag. Menuen er international, og alt er turneret sikkert og problemfrit. Det er et sted, hvor tiden forsvinder.Prag. Menuen er international, og alt er turneret sikkert og problemfrit. Det er et sted, hvor tiden forsvinder.
16. april 2011

Beværtet: Det magiske gule hus

Stedet er unikt, det samme er udsigten og stemningen. Og maden er på alle måder en god oplevelse
Unikt. En ganske lille restaurant i et dukkehus-lignende lysthus. Stedet må have en af landets bedste beliggenheder dér lige ud til Øresund og med Dyrehaven som baggrund.
14. maj 2011

Beværtet: En ydmyg formidler af Guds værk

To nye køkkenchefer giver gourmetrestauranten tilbage til københavnerne, så den igen er et højaktuelt sted for andre end turister
Klassisk. Restauranten tager udgangspunkt i klassiske retter for at skabe et tidssvarende menukort.

Sider

  • Anmeldelse
    2. marts 2013

    Håndlavet mad på højt niveau

    En gevinst for hovedstaden i en tid, hvor fokus er så nordisk. De kan noget med at få det hele til at være lettere og friskere, end man forventer, når det er italiensk
    Niveau. Man for demonstreret at italiensk mad og vin generelt har et usædvanligt højt niveau og er samtidigt nede på jorden og uden så mange dikkedarer.
  • Anmeldelse
    29. september 2012

    Hotdoggens nytænker bor på Axeltorv

    Ska’ du ha’ hybenketchup, guacamole eller bladguld på hotdoggen? John’s Hotdog Deli går mod strømmen, så lad dig ikke narre af den pølsevognens Steff Houlberg-indpakning
    Uafhængig. John Michael Jensen har både plads til metervarene fra Coca Cola og Steff Houlberg – og til inspiration og gastronomiske eksperimenter af den ekstravagante og esksklusive slags. Det afgørende for ham er, at han selv bestemmer, siger han.
  • Anmeldelse
    5. maj 2012

    Sardiske dimensioner

    Skt. Georg – ham med dragen – betyder en hel del på Sardinien og er muligvis en noget af forklaringen på det høje ambitionsniveau i et lille italiensk køkken i København
    Niveau.  Maden ambitiøs, gavmild og veltillavet, og betjeningen helt igennem professionel, vidende og behagelig.
  • Anmeldelse
    26. maj 2012

    Vietnamesisk hygge

    Den afslappede måde at gå ud og spise på, hvor man hverken bliver druknet i kokosmælk, stoppet med pasta og fløde eller flået for penge er vietnamesisk
    Overskud. La Lua udmærkede sig på mange områder, og det var et mæt og tilfreds selskab, der forlod Frederikssundsvej – med en kæmpe pose rejechips.
  • Anmeldelse
    16. juni 2012

    Forført på ungarsk

    Hvordan man hænger ud på centraleuropæisk kultiveret vis
    Hvordan man hænger ud på centraleuropæisk kultiveret vis