Serie

Blandingsbatteriet: Drinks til enhver lejlighed

Alt hvad der er værd at lave, er værd at lave ordentligt. Det gælder også drinks. I denne serie har vi samlet vores bedste opskrifter på både klassiske drinks og mere kuriøse miksturer.

Artikler
Anmeldelse
14. marts 2015

Rom Fizz: Sjusser, briter og den sidste hygge ved pejsen

På min arbejdsplads er alle vores printere opkaldt efter døde forfattere
7. februar 2015

Dette er ikke din mors Blommer i Madeira: Sådan laver du svesker i armagnac

Jeg har kastet mig ud i et eksperiment med tørrede blommer, armagnac og cognac
10. januar 2015

Hjemmebrændt til dig, der ikke tør brænde selv

De der har lyst til at smage moonshine, men ikke kender nogen forbrydere eller selv tør kaste sig ud i ulovlighederne, kan nu også få lov
6. december 2014

Sådan laver du en klassisk Negroni

Man skal gøre op med sig selv, om man går ind for at slå lus ihjel for at lave en af verdens mest perfekte cocktails, en Negroni
Man skal gøre op med sig selv, om man går ind for at slå lus ihjel for at lave en af verdens mest perfekte cocktails, en Negroni
8. november 2014

Den svære kunst at lave en perfekt gin tonic

Det er at finde et ordentligt glas og gode, meget kolde og friske isterninger. Noget andet er at vælge både gin, tonicvand og eventuel anden form for krydring
Vi anbefaler naturligvis at servere sin G&T med lime og citron. Men agurk kan også gå an.
Anmeldelse
4. oktober 2014

Cocktailbøger og en opskrift på Pegu Club fra Burma

Bøger med opskrifter er inde i en svær periode. Klassiske kogebøger sælger ikke tilnærmelsesvis så mange eksemplarer som for bare 10 år siden, og det samme gælder cocktailbøger

Klima

Den største udfordring i menneskets historie udfoldet, afdækket og perspektiveret hver dag

Politik

Kloge og nysgerrige analyser, nyheder og overblik fra dansk og international politik

Med alle midler

Læs og lyt til vores artikler, deltag i arrangementer og workshops, og få rabatter på vores bøger

Kritik

Få et intellektuelt blik på kunsten, på poppen, på økonomien og på verdensordenen

Dybdegående

Forstå verden mens den sker. Med klare analyser, afslørende journalistik og interviews, der tager sig tid

Prøv et abonnement

Den første måned er gratis

6. september 2014

Sensommerdrinks med frugt, bær og nødder

Noget af det, jeg elsker ved sensommeren, er muligheden for at sidde ude og nyde en aperitif med snacks fra haven
2. august 2014

Solbærlikør er udgangspunktet for kir, den nemmeste cocktail af dem alle

Solbærlikør er jo det, de i Frankrig kalder Creme de Cassis, og det er udgangspunktet for den nemmeste cocktail af alle, en kir
5. juli 2014

Sådan laver du en sangria, der ikke smager af grisefest

Når jeg siger sangria til folk, så er det ikke for at skræmme dem eller rode op i deres traumefyldte barndoms somre på udvalgte charterferiemål, men for at gøre dem opmærksom på en udsøgt læskende solskinscocktail
31. maj 2014

Informations egen hipster-studenterpunch med æblecider

Ikke noget med sur hvidvinsbowle og jordbær dyppet i chokolade. Den går altså ikke længere i disse hipstertider

Sider

Klumme
16. marts 2013

Vermouth er mere end bedagede reklamer, is og skiver af citron

Via hårdt arbejde og trial and error-metoden har jeg fundet frem til, at der i princippet er to måder at fabrikere hjemmelavet vermouth på
Klumme
13. april 2013

Sådan laver du en varm romtoddy

Det er snart rigtig forår, men heldigvis kan det stadig nå at blive skidekoldt, og så man kan lige nå at få sig et krus varm punch, inden det begynder at blive pinligt
15. juni 2013

Der skal styr på råvarerne, hvis du vil lave en perfekt rom og cola

Kongen af longdrinks, med skummel politisk fortid
20. juli 2013

Du behøver ikke servere mint julep i sølvkrus, men whiskyen skal være amerikansk

En mint julep hedder sådan, fordi der er mynte i, og fordi ’julep’ muligvis kommer af et arabisk ord, der betyder rosenvand (og ja, det lyder underligt, så don’t ask)
Klumme
17. august 2013

Opskrift på sazerac og kunsten at overleve en sommer

Min far var ikke meget for Gammel Dansk eller Jägermeister, men når det skulle være – og det skulle det jo engang imellem i festligt lag – så tog han i stedet en neutral snaps, for eksempel Brøndum, og kom nogle skvæt Angostura i
Baggrund
16. november 2013

Skal du lave gløgg til jul, så skal du begynde i november

Man kan selvfølgelig aldrig få en gløgg uden alkohol til at smage på samme måde som en med alkohol, ligesom alkoholfri øl jo smager anderledes en almindelig øl, og alkoholfri vin smager af pommeren til
21. december 2013

Intet nytår uden champagnecocktails. Sådan laver du kongen af dem alle

Nogen vil måske mene, at det er skrækkelig synd at hælde noget i dyr champagne, men det kommer sandelig an på, hvad man kommer i den dyre champagne
18. januar 2014

Det er aldrig Shirley Temple-tid

Der er ganske enkelt ikke noget værre en alkoholfri cocktails. Det svarer til at lave pølser uden kød. Det giver ingen mening
Baggrund
22. februar 2014

Green Elevator: En mand og en kvinde beslutter sig for at drikke sig i hegnet

Det er ikke til at stole på, internettet. Det er derfor, jeg hader det. Og jeg mener ikke bare alle unøjagtighederne på Wikipedia, jeg mener hele den fuldstændige gargantuanske sværm af vrøvl, selvmodsigelser og spektakel på alverdens blogs og selvbestaltede hjemmesider
Klumme
29. marts 2014

Stjæl fra amerikanerne i påsken og server en æggelikør

For mig – og så mange andre – signalerer æg nemlig påske, så derfor tænkte jeg, at man skulle kaste sig ud i en eggnog
For mig – og så mange andre – signalerer æg nemlig påske, så derfor tænkte jeg, at man skulle kaste sig ud i en eggnog

Sider