Forført

Blive ligesom ham. Men bedre.

Bjarne var vant til at tænke logisk og forberede sig på alt, men han havde ingen erfaring med at feje rivaler af banen og overtale smukke kvinder til ikke at følge deres hjerte
Resumé
Bjarne havde endelig mødt sin drømmekvinde: Inna fra Ukraine. Hun var alt det, han ikke selv var: sprælsk, udadvendt og smuk. Selv havde han tilbragt det meste af sit liv i ensomhed foran en computerskærm, efterhånden mere og mere overbevist om, at han skulle dø alene.

Nu, pludselig, havde han fundet den eneste ene gennem en datingportal. Sådan virkede det i hvert fald. Lige indtil det viste sig, at han måske ikke var den eneste mand i Innas liv.

Information bringer i denne serie hele historien om Bjarne og hans ulykkelige forelskelse. Artiklerne er baseret på interviews med sagens hovedperson, hans personlige optegnelser og mailkorrespondancer, aktindsigt i dokumenter fra Østjyllands Politi og de amerikanske domstole samt interviews med den danske anklagemyndighed og forbundspolitiet i USA.

Bjarne er et opdigtet navn. Information er bekendt med hans sande identitet.

Dette er en virkelig historie.
KAPITEL 3
Blive ligesom ham
Nyheden om den mystiske mand i Innas liv ramte Bjarne hårdt. Den fremmede rival blev en besættelse for ham. Han måtte gøre noget for at vinde sin drømmekvinde tilbage, og langsomt begyndte planerne at tage form i hans hoved.

Han havde ikke været forberedt på pludselig at skulle konkurrere om Innas gunst. Bjarne følte, at han og Inna gennem de godt halvanden hundrede mails, de havde udvekslet i de seneste måneder, havde knyttet et stærkt bånd. Han havde været parat til at gifte sig med hende. Nu dukkede dette spøgelse op og såede tvivl om deres fremtid sammen.

Selv om Bjarne var rystet, besluttede han sig først for at opretholde en afslappet facade over for Inna. Han gjorde sit bedste for ikke at virke jaloux, da han samme dag satte sig til tasterne for at komponere et svar.
Jeg er i sandhed meget taknemmelig for din ærlighed, min kære pige.

Min kærlighed til dig vil altid forblive den samme, uanset hvad der sker.
Han bad hende om at holde ham opdateret. Men i løbet af de følgende måneder blev Bjarne stadig mere sikker på, at han måtte kaste sig ind i kampen med den mystiske konkurrent. Blive ligesom ham. Men bedre.

Selv om det skar Bjarne i hjertet, fortsatte han derfor med at spørge Inna efter oplysninger om, hvem hans nye konkurrent var. Han noterede sig hver en detalje. Manden havde brugt det seneste år på at lære sig selv russisk, forklarede hun, så de nu kunne tale i telefon sammen. Han var en succesfuld forretningsmand, der rejste meget, var populær blandt kvinder og købte dyre gaver. Så vidt Bjarne kunne forstå, var han nærmest en form for kendis. Mange kvinder ville blive misundelige på Inna, hvis de blev kærester, forklarede hun Bjarne.

Manden var nærmest for perfekt til at være virkelig. Innas beskrivelser af ham var dog temmelig overfladiske. Hun ville ikke svare på, hvad han hed, hvor han kom fra, eller hvad han helt præcist beskæftigede sig med. Bjarne fandt på at kalde ham for ’Jim’, inspireret af navnet på den amerikanske skuespiller Jim Carrey. Senere bad Inna ham om at omtale ham som Mr. Big, en karakter fra tv-serien Sex & the City, som manden ifølge Inna havde meget tilfælles med. En mærkværdig forespørgsel, men Bjarne føjede hende. Han var så bange for at miste hende, at hun kunne få ham til hvad som helst.
Chris Noth i rollen som Mr. Big. Foto: HBO
Bjarnes erfaring udi forførelsens kunst var temmelig begrænset. Men han forsøgte, så godt han kunne, at hamle op med denne Mr. Big. Han studerede det kyrilliske alfabet og begyndte at lytte til russisk folkemusik om morgenen, eftersom han var overbevist om, at sprogbarrieren mellem dem var noget af det, der hæmmede udviklingen i deres forhold allermest.

Han begyndte også at købe dyre gaver til Inna, som han sendte til hendes tantes adresse i Odessa. Til hendes fødselsdag sendte han hende et sæt skiundertøj i merinould. Mr. Big gav hende et par dyre øreringe og begyndte at tale om ægteskab. Han var hele tiden et skridt foran.

Bjarne forsøgte i deres samtaler at fremstille sig selv som en ægte machomand.
Hvis denne mand nogensinde sårer dig, så kommer han til at mærke en vrede fra mig, som ingen nogensinde har følt før, og som jeg håber, at jeg aldrig i mit liv vil blive nødt til at nedkalde over et andet menneske.
For det meste forsøgte han dog at virke forstående og forsikrede hende om, at han altid ville være der for hende som en ven. Andre gange forsøgte han at overbevise hende om, at denne Mr. Big var en charlatan, som ikke kunne holde sig fra andre kvinder. Bekymret skrev han en dag og spurgte, hvorfor hun ikke svarede ham så hurtigt, som hun plejede at gøre.

Inna snerrede tilbage, at han skulle holde op med at forsøge at manipulere hende. Hun var en stærk forretningskvinde og havde altid været ærlig over for ham, skrev hun.

Tidligere havde hun besmykket Bjarne med hilsener som »min kære« og »min søde mand«. Nu afsluttede hun sine mails mere køligt.
...

Med respekt, Inna
Foto: Østjyllands Politi
Bjarne var ved at tabe kapløbet. Det var tilsyneladende ikke nok bare at fremstille sig selv i et bedre lys. Han måtte på en eller anden måde pille pynten af sin rival. Få ham til at tage sig dårligt ud eller på anden vis spænde ben for ham. Hvis bare han kunne finde ud af, hvem han var.

Han fandt frem til Innas profiler på de sociale medier og begyndte desperat at gennemsøge dem for mulige spor af Mr. Big. Han antog, at der ville være tale om en tyrkisk mand. Inna havde rejst meget i Tyrkiet i den periode, hvor hun angiveligt havde haft den første romance med manden, og Bjarne kastede hurtigt sin mistanke på én bestemt mand, der tilsyneladende boede i det nordlige Tyrkiet. Der var flere billeder af ham og Inna sammen, og han så ud til at være i familie med en af hendes gode veninder.

Kunne det være ham?

Bjarne holdt sin efterforskning på de sociale medier hemmelig for Inna. Han ville ikke skræmme hende bort, men han var overbevist om, at hun var ved at begå en fejl. Det måtte han hjælpe hende til at indse.

I sit arbejde med underjordiske målinger var Bjarne vant til at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie og udtænke logiske løsninger på problemer, før de opstod. En forglemmelse kunne være fatal, når han først stod i en grønlandsk sneørken og havde glemt at pakke det rette værktøj. Men han havde ingen erfaring med at overtale smukke kvinder til ikke at følge deres hjerte. Hvordan kunne man rationelt løse et problem, der havde sit udspring i menneskets mest irrationelle følelser? Spørgsmålet drev ham til vanvid. Han vidste ikke, hvad han havde tænkt sig at gøre, hvis det endelig lykkedes ham at finde frem til ekskærestens identitet. Men det virkede som vigtig viden, hvis han skulle forberede sig på alle eventualiteter.

Bjarne begyndte, som han havde for vane, at tænke i kategoriske løsninger. Løsninger, der kunne afslutte rivaliseringen mellem ham og eks’en én gang for alle. For eksempel virkede ideen om at udfordre ham til en duel mere og mere tiltalende, forklarede Bjarne til Inna.
På den måde ville jeg enten dø eller vinde dit hjerte. Men det er selvfølgelig altsammen drømmetænkning.
Bjarnes beskeder til Inna blev længere og hyppigere. Hendes svar var omvendt kortfattede og indimellem svære at afkode. En dag satte hun fingeren på et ømt punkt, da hun forsøgte at forklare Bjarne forskellen på ham og Mr. Big.
Vi er ikke bare mennesker på internettet; vi mødtes og byggede et forhold i virkeligheden.
Det ene øjeblik var Inna afvisende og kold over for Bjarne. Det næste overdængede hun ham med sødmefulde hilsener som »God morgen, min kære mand Bjarne« og »Kys til dig, min kære ven«. Bjarne var forvirret. Han erklærede hende sin kærlighed igen og igen, men skrev samtidig, at hendes lykke var det vigtigste for ham.

I slutningen af oktober planlagde Inna at mødes med den mystiske eks i Kijev. Han var på forretningsrejse og havde inviteret hende på middag, hvor de skulle drøfte, om de skulle genoptage deres romance for alvor. Bjarnes overbærende facade begyndte langsomt at krakelere. Gennem hele efteråret arbejde han 12-18 timer i døgnet, nogle gange syv dage om ugen. Aftenerne brugte han på at skrive med Inna og lede efter spor af Mr. Big på internettet. Han løb ture i mørket og knoklede til langt ud på natten for at udmatte sig selv, så han kunne falde i søvn.

På dagen hvor hun skulle mødes med Mr. Big, skrev han til Inna:
Hvis det ikke stod klart for mig før, så er det nu i sandhed klart for mig, at du betyder alverden for mig.

Mit hjerte er i dine hænder og flyder over med kærlighed til dig.
Inna svarede ham samme aften, få minutter inden middagen. Hun skrev, at hun fik hjertebanken og sommerfugle i maven, hver gang hun så sin eks og duftede hans parfume, »som altid er fantastisk«. Men hun savnede også Bjarne.
Du ved, at du altid vil have en særlig plads i mit hjerte.
Bjarne læste hendes besked og satte sig til at forfatte en maratonmail, hvor han lod sine tanker få frit løb. Han skrev, at han havde tænkt på at flytte til Ukraine og bo der i en måneds tid, lære at tale russisk og møde Inna ansigt til ansigt. Han advarede hende igen mod at lade følelserne løbe af med hende og tryglede hende om at give ham en chance.
Jeg er ikke en jaloux person, og jeg har ingen problemer med, at du tilbringer tid sammen med din eks. Jeg er bare bange for, at jeg aldrig får chancen for at vise dig alt, hvad jeg har at tilbyde, før du og din eks indleder et nyt forhold. Jeg tror, at det er det, der stresser mig mere end noget andet lige nu.
Næste morgen modtog han en mail fra Inna, som fik det til at vende sig i ham.

Hun var lige kommet hjem med nattoget fra Kijev og skrev, at middagen var gået godt. Hun og eks’en havde endda talt om at holde nytår sammen i Milano. I bunden af mailen skrev hun, at de efter middagen havde fulgtes ned til toget for at sige farvel.
Jeg kunne ikke holde mig tilbage, og vi kyssede...

Jeg undskylder, min kære, for at jeg er så åbenhjertig, men jeg ser ingen grund til at skjule noget for dig, da jeg ikke er en løgner... Men til sidst sagde jeg, at jeg ikke kan træffe en hurtig beslutning lige nu.
Det så ud til, at han havde tabt kampen.

De seneste mange nætter havde han knap nok lukket et øje. Han havde vendt og drejet sig i sengen af smerte. En morgen var han vågnet med så stærke smerter i brystet, at han troede, han var ved at få et hjertestop. Nu skete dette.

Selv om han var ved at gå til af jalousi, undertrykte han smerterne og gav sig til at forfatte et svar, hvori han belevent forsikrede sin kære Inna om, at det skam var helt fint.
Det gør ikke det mindste, at du har kysset med din eks.

Det gør mig ikke noget, at du har stærke følelser for denne mand, min kære (måske lidt men ikke noget, jeg ikke kan håndtere).
Intet kunne være længere fra sandheden. Bjarne sad med tårer i øjnene, mens han skrev brevet. Det var tydeligt for ham, at denne mystiske ekskæreste havde drevet en kile ind mellem ham og Inna.

Hvis de nogensinde skulle leve lykkeligt sammen, måtte rivalen skrives ud af ligningen.
I næste afsnit:

Der er få ting, Bjarne ikke vil gøre for at vinde sin elskede Inna tilbage. Han må eliminere truslen fra hendes nye elsker. Måske, tænker han, kan det blive nødvendigt at myrde ham.
Tekst: Sebastian Abrahamsen, Mathias Koch Stræde
Foto: Østjyllands Politi
Cover: Jakob Dall
Redaktør: Anton Geist
Digital produktion: Jens Christoffersen

Dagbladet Information

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu