Serie

Den grønne vinskole

Glem alt om corona for en stund. For selv om hverdagen er forandret, behøver det jo ikke være kedeligt. Vi kan stadig drikke, og hvis lyset og de varmere temperaturer ikke skal være helt spildt, kan vi lige så godt tage hul på hvidvinssæsonen.

Hen over 13 uger gennemgår vi uge for uge de vigtigste grønne druer. Læs med – og husk at drikke dine lektier.

Albariño giver Spanien ny stjernestatus som hvidvinsland

Albariño-druen smager så godt, at man kan komme til at grine. Og har man vænnet sig til at drikke den, bliver dyre franske hvidvine patetisk snobbede

Vermentino kommer dig flirtende i møde, når du er allermest tørstig

Vermentino er ikke så kendt, men med dens smagsprofil, krop og ekstroverte væsen er den bestemt værd at kende. Den smager af Italien – og af hav og længsel

Den grønne vinskole: Lad dig forføre af druernes svar på Broadway

Gewürztraminer skal smages og forstås, hvis man skal vide noget om vin. Gewürztraminer skal man tage stilling til – som luder/madonna-paradokset og et dramatisk maleri af Caravaggio

Vinskolen: En charmerende bakkesangerinde med fyldige lår

Viognier giver stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Det er en drue med pondus, fede lår, stort hår og stærk udstråling

Den grønne vinskole: Intetsigende hvidvin tyndet op med is

Pinot gris er en skizofren drue, som både kan lave vin, der minder om en husholdningselev fra 1950’erne og amerikansk bimbo-vin, fortyndet med is

Hva’ så riesling, din gamle snob

Riesling er 12-talspigen, både i retskrivning, latin, fysik og atletik. Druen er synonym for ren og civiliseret, men den kan også forvandles til en gammel vampyr

Den grønne vinskole: Sauvignon blanc dufter af kattepis og smager af sølvske i munden

Den råbende og skrigende hvidvinsdarling sauvignon blanc kan være alt fra vulgær og skinger til pikant og frisk

Den grønne vinskole: Chardonnay er druernes svar på Bamse og Kylling

Den første druesort i Informations grønne vinskole er chardonnay. Druen, alle kender, der som en dresseret hund adlyder sin vinmager og gør, som der bliver sagt

Mest læste

  1. Gewürztraminer skal smages og forstås, hvis man skal vide noget om vin. Gewürztraminer skal man tage stilling til – som luder/madonna-paradokset og et dramatisk maleri af Caravaggio
  2. Vermentino er ikke så kendt, men med dens smagsprofil, krop og ekstroverte væsen er den bestemt værd at kende. Den smager af Italien – og af hav og længsel
  3. Albariño-druen smager så godt, at man kan komme til at grine. Og har man vænnet sig til at drikke den, bliver dyre franske hvidvine patetisk snobbede
  4. Den første druesort i Informations grønne vinskole er chardonnay. Druen, alle kender, der som en dresseret hund adlyder sin vinmager og gør, som der bliver sagt
  5. Viognier giver stor vin og kan ikke trylles lille og pikant. Det er en drue med pondus, fede lår, stort hår og stærk udstråling
  6. Pinot gris er en skizofren drue, som både kan lave vin, der minder om en husholdningselev fra 1950’erne og amerikansk bimbo-vin, fortyndet med is
  7. Riesling er 12-talspigen, både i retskrivning, latin, fysik og atletik. Druen er synonym for ren og civiliseret, men den kan også forvandles til en gammel vampyr
  8. Den råbende og skrigende hvidvinsdarling sauvignon blanc kan være alt fra vulgær og skinger til pikant og frisk