Serie

Informations franske osteskole

Et dannet menneske spiser ost, og enhver intellektuel samtale bør som hovedregel altid følges op af en bid ost.

Ost er nemlig ikke bare mælk, salt, osteløbe og mælkesyre. Det er nydelse, kultur, krig, kærlighed og en bid af historien.

Informations osteskole guider dig hen over efteråret gennem ostenes moderland Frankrig. Spis med hver uge, udvid din ostehorisont og glæd dig til osteskolens store dimissionsfest – en digital ostesmagning.

Den franske osteskole: Skibumsernes favoritost er opstået ud af skattesnyd

Historien bag alpeosten Reblochon er både en rigtig røverhistorie og en god case i effektiv branding

Osteskolen: Mont d’Or er efterårsbebuderen fra bjerget

Mens nogle begræder sommerens ende og frygter efterårets mørke, glæder andre sig til stearinlys og hygge. For en ægte ostekender handler det derimod om noget helt andet: sæsonpremiere på Mont d’Or

Informations franske osteskole: En camembert vejer altid 250 gram, punktum!

Camembert er med sine typiske smagsnoter af skovbund og svampe franskmændenes foretrukne hvidskimmelost, og så er den opfundet af en kvinde – en gemen bondekone, som der i dag er rejst statue af

Den franske osteskole: Brie er ostenes konge

Velkommen til Informations franske osteskole, som hen over efteråret vil føre dig gennem 12 af de vigtigste oste fra ostens moderland – Frankrig. Kan du dem, er du nemlig rigtigt godt kørende udi ostens fortryllende verden, og vi lægger hårdt fra land med intet mindre end ostenes konge

Mest læste

  1. Historien bag alpeosten Reblochon er både en rigtig røverhistorie og en god case i effektiv branding
  2. Mens nogle begræder sommerens ende og frygter efterårets mørke, glæder andre sig til stearinlys og hygge. For en ægte ostekender handler det derimod om noget helt andet: sæsonpremiere på Mont d’Or
  3. Velkommen til Informations franske osteskole, som hen over efteråret vil føre dig gennem 12 af de vigtigste oste fra ostens moderland – Frankrig. Kan du dem, er du nemlig rigtigt godt kørende udi ostens fortryllende verden, og vi lægger hårdt fra land med intet mindre end ostenes konge
  4. Camembert er med sine typiske smagsnoter af skovbund og svampe franskmændenes foretrukne hvidskimmelost, og så er den opfundet af en kvinde – en gemen bondekone, som der i dag er rejst statue af