Serie

Kriseramte kunstnere

Kunstnerne rammes i denne tid af aflysninger, udsættelser og generel usikkerhed. Vi taler i denne serie med en række kunstnere gennem en periode, hvor de dag for dag har oplevet grundlaget blive rystet under det i forvejen skrøbelige livsvalg, det er at leve af sin kunst.

Interview
14. april 2020

»Coronakrisen tager med den ene hånd og giver med den anden«

Forfatter Rakel Haslund-Gjerrild udgav romanen ’Alle himlens fugle’ samme dag, som Danmark blev lukket ned
’Jeg har ikke haft så mange konkrete foredrag eller oplæsninger, som er blevet aflyst på grund af situationen. At udgive en ny bog er lidt ligesom at have ti fugle på taget. Måske flyver nogle af dem ned i hånden på én i form af de arrangementer, udgivelsen kaster af sig, men det meste arrangeres i sidste øjeblik,’ fortæller Rakel Haslund-Gejrrild.
Baggrund
8. april 2020

Sangerinde Signe Asmussen Manuitt holder for tiden sin kæft og insisterer på ikke at gå i panik

Sangerinde Signe Asmussen Manuitt plejer at stå på scenen og bade sit publikum i sin stemme og fortolkning af inderlige og højtravende gamle tekster. Lige for tiden holder hun sin kæft hjemme i sin lejlighed, mens hun overvejer, om det er besværet værd at stille sig derop igen
Efter nedlukningen af landet er aflysningerne af indtil videre otte koncerter og en medvirken i en tv-produktion tikket ind i en jævn strøm til sangerinde Signe Asmussen Manuitt. Lige nu sidder hun bare derhjemme, og en stor del af hendes hverdag går med at indstudere tekster og noder, men hun skal til at forberede sig på en tid, hvor hun ikke kan leve af at optræde.
Interview
3. april 2020

’Margrete den Første’ blev indspillet under coronakrisen: »Da det snerper til, holder jeg op med at læse nyheder«

Charlotte Sieling var med sit hold midt i optagelserne til sin nye storfilm ’Margrete den Første’ i Tjekkiet, da optagelserne bliver lukket ned af coronavirussen
Filminstruktør Charlotte Sieling var i gang med optagelserne til en af de dyreste danske film nogensinde, da alt pludselig måtte sættes i bero på grund af coronavirussen. Nu ligger optagelserne stille, og det vil få store økonomiske omkostninger. Hvor pengene skal findes, ved hun ikke.