Serie

Madanmeldelser af Martin Kongstad

Fra 2009 til 2011 var forfatteren Martin Kongstad tilknyttet Dagbladet Information som madanmelder. Kongstad fornyede genren ved bl.a. at invitere fiktive karakterer med ud at spise. Karakterer, der går igen i Kongstads øvrige forfatterskab. Anmeldelserne er et vue ind i den ’den kreative klasse’ anno nullerne – og en genlæsning værd.

Jeg er skuffet over Mikkel

Jeg vendte den anden kind til, da Mikkel Vallin ringede for at bede om godt vejr. Vi gik på Fishmarket

Beværtet: Tre hundrede kilometer fra Boserup City

Noget med dansk film og menstruationsbind – og heldigvis også noget med trøffel

Beværtet: Så er der gnocchi!

Ud at spise i Rom med Clara og hendes nye og helt ulidelige kæreste

Den nye danskhed. En kvalificeret strejfen rundt på fem udendørs frokoststeder i København K. Hvor er der plads i solen?

Jeg skulle tage meget fejl, om ikke en arkitekt har haft frie hænder til at indrette Ofelia, skuespilhusets gigantiske restaurant med det store magtfulde trædæk. Her er vandet, byens tårne, skibene, himlen, og alle disse komponenter har han/hun formået at sterilisere, hvilket i sig selv er en bedrift...

Beværtet: Besnærende ude af sync

Halvrådden laks, crème brulée med gåselever. Pølser og paprika. Gastronomisk tur til en pragtby i knæ

Her smager krisen godt

Kreuzmann inviterede til mad på Skovshoved Hotel. Han havde mistet alt og ramt bunden. Men hans bundniveau er højt

Til damemiddag på moderne storby-italiensk

Henriks mad er så fed, at man ikke kan holde ud at høre Evert Taube bagefter. Jeg inviterede ham på moderne storby-italiensk frokost for at anvise en ny retning

I byen med Opkasteren Humør Palle

Eller hvordan Henrik fandt kræfter til at bestige endnu en weekend

Sommer i Speltkøbing

Henrik er ikke begejstret for alt det nye i Tisvildeleje, mens jeg boltrer mig i spelt og kindkys

Et lille stykke Hornbæk i indre by

Henrik havde rod med dagpengene. Det var tid til at glemme. Vi tog ned til liebhaverne ved havnen. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Sider

Mest læste

  1. Henrik er ikke begejstret for alt det nye i Tisvildeleje, mens jeg boltrer mig i spelt og kindkys
  2. Jeg vendte den anden kind til, da Mikkel Vallin ringede for at bede om godt vejr. Vi gik på Fishmarket
  3. Eller hvordan Henrik fandt kræfter til at bestige endnu en weekend
  4. Henriks mad er så fed, at man ikke kan holde ud at høre Evert Taube bagefter. Jeg inviterede ham på moderne storby-italiensk frokost for at anvise en ny retning