Serie

De røde spiser

De Røde Spiser – Danmarks eneste venstreorienterede madmagasin – politiserer alt det, vi putter i munden. Mad er gennemsyret af identitet og ideologi: Hvem er vi, hvor kommer vi fra, og hvem vil vi gerne være, når vi spiser? Et fornuftigt venstreorienteret menneske bør selvfølgelig spise venstreorienteret mad. Men hvad er det? Hvor ligger bælgfrugter på den politiske skala, og er hummeren egentligt rød eller blå?

Interview
30. december 2017

Sofie Hagen: »Jeg spiste burger nummer to, mens jeg kiggede de slanke kvinder lige i øjnene«

Mad er en central del af komiker og kropsaktivist Sofie Hagens aktivisme. Hun går dog sjældent selv i køkkenet, men glæder sig over, at der ikke ses ned på færdigretter i England, hvor hun bor
’Der er ikke som sådan noget, jeg ikke vil spise af politiske årsager. Men jeg prøver ikke at spise svinekød, når jeg er sammen med muslimer,’ siger Sofie Hagen
Interview
2. december 2017

’Jeg var Finlands mest forhadte mand’

Han er formentligt den eneste finne, som ikke drikker kaffe. Han længes efter at spise røgede fisk i skoven med sin far, og han medgiver, at finner spiser hurtigt og i stilhed. Mød den finske patriot og madekspert Jaakko Nuutila
Han er formentligt den eneste finne, som ikke drikker kaffe. Han længes efter at spise røgede fisk i skoven med sin far, og han medgiver, at finner spiser hurtigt og i stilhed. Mød den finske patriot og madekspert Jaakko Nuutila
Interview
21. oktober 2017

Foie gras-feministerne vil have champagne til alle

Muneeza Rosendahl, talskvinde for partiet Feministisk Initiativ, er vild med grønkål og har som sit motto, at champagne bør være for alle
Interview
16. september 2017

Khaterah Parwani: ’Jeg kan godt lægge billeder op af etniske madretter. Det er politisk motiveret’

Debattør og leder af ExitMentor Khaterah Parwani bruger mad som kulturpolitisk oplysningsprojekt til danskerne. Privat elsker hun junkfood, hader alt det snobbede ved venstrefløjens mad, men elsker alt det lavpraktiske, hvor alle kan være med
Debattør og leder af ExitMentor Khaterah Parwani bruger mad som kulturpolitisk oplysningsprojekt til danskerne. Privat elsker hun junkfood, hader alt det snobbede ved venstrefløjens mad, men elsker alt det lavpraktiske, hvor alle kan være med
Interview
9. september 2017

Pelle Dragsted: Verden går jo ikke under af, at du spiser noget lidt forbudt én gang

Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, finder det fjollet, når Mette Frederiksen i interview efter interview nævner ’proletariske’ livretter for at lyde folkelig. Og så er hans værste venstreorienterede madoplevelse, da han fik gelé til dessert på kursus med Dansk Kommunistisk Ungdom i DDR
Interview
2. september 2017

Jørgen Ramskov: »Det er klart, at østers og champagne er for rige svin. Jeg kan lide begge dele«

Direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, mener, at ideologierne i dag flyder ud – det kan man også se på madkulturen, hvor både højre- og venstreorienterede f.eks. spiser økologisk. Ramskov spiser ikke truede dyr, men det smutter af og til med at holde en kødfri dag, og har han tømmermand, kan man finde ham på McDonald’s
Interview
26. august 2017

Adam Price: ’Vi røde bryder os ikke om at indrømme, at vi drikker imperialisternes brune sukkervand’

Som barn spiste madmand og forfatter Adam Price resterne fra den jugoslaviske landsfader Titos bord. I dag kan han godt skamme sig over at drikke cola – men af og til redder et iskoldt glas ham fra undergangen
Interview
19. august 2017

Mattias Tesfaye: ’Der er jo en årsag til, at Støjberg spiser hvidt toastbrød og drikker cola’

Af ægteskabelige årsager kan socialdemokraten Mattias Tesfaye ikke komme hjem med buræg. Men han har aldrig kunnet overskue den politiske forbruger
Af ægteskabelige årsager kan socialdemokraten Mattias Tesfaye ikke komme hjem med buræg. Men han har aldrig kunnet overskue den politiske forbruger
Interview
12. august 2017

Lars Dahlager: ’De venstreorienterede er de eneste, der har bragt dansk mad frem’

Ideen om lokale råvarer, det nynordiske og økologien – kort sagt alle de gode bevægelser, vi har set i dansk madkultur – stammer fra venstrefløjen, mener Politikens madskribent Lars Dahlager
De røde spiser
10. juni 2017

Martin Kongstad: Jeg er desværre ikke så kedelig, at jeg har en madpolitisk kæphest

Han synes, at det er tåbeligt at spise grøntsager fra den anden side af jordkloden, og hans mest venstreorienterede madoplevelse var, da et barn sked på bordet midt under en middag i et fritidskollektiv. Denne uges røde madøre er forfatter og madanmelder Martin Kongstad
Han synes, at det er tåbeligt at spise grøntsager fra den anden side af jordkloden, og hans mest venstreorienterede madoplevelse var, da et barn sked på bordet midt under en middag i et fritidskollektiv. Denne uges røde madøre er forfatter og madanmelder Martin Kongstad

Sider