Serie

Stambord

Stambord er stedet, hvor du kan du læse om tidens mest interessante, inspirerende og irriterende gastronomiske tendenser.

Stambord
26. november 2022

Fremtidens supermad er 7.000 år gammel

Det lille ultrasunde quinoafrø fra Andesbjergene kan få en central rolle i vores grønne fødevareomstilling. Men for de oprindelige dyrkere har udbredelsen også haft mindre heldige konsekvenser
Det lille ultrasunde quinoafrø fra Andesbjergene kan få en central rolle i vores grønne fødevareomstilling. Men for de oprindelige dyrkere har udbredelsen også haft mindre heldige konsekvenser
Stambord
19. november 2022

Var det noget med lidt hampepesto? Den forkætrede cannabis er på vej ind på tallerkenerne

Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv
Hamp har været dyrket i årtusinder, været forbudt i godt et halvt århundrede, men nu er den aromatiske plante retur i udgaver, der gør dig mæt uden at gøre dig skæv
Stambord
12. november 2022

Steffen Bach tilbragte 13 timer om dagen hos en japansk sensei for at blive Danmarks bedste knivsliber

Man siger, at kniven er kokkens vigtigste redskab. Derfor undrede det den tidligere Geranium-kok Steffen Bach, at mange kokke faktisk ikke ved ret meget om knive. Derfor gik han i mesterlære i Japan
Man siger, at kniven er kokkens vigtigste redskab. Derfor undrede det den tidligere Geranium-kok Steffen Bach, at mange kokke faktisk ikke ved ret meget om knive. Derfor gik han i mesterlære i Japan
Stambord
5. november 2022

Det vrimler ikke ligefrem med mellemøstlige provinsrestauranter. En eksileret vestjyde undersøger hvorfor

Alle stationsbyer med respekt for sig selv kan levere en ’kebabrulle’, men ellers er det småt med de mellemøstlige godter i provinsen. Hvorfor? Og hvor store er de gastronomiske forskelle egentlig i vores lille land?
Alle stationsbyer med respekt for sig selv kan levere en ’kebabrulle’, men ellers er det småt med de mellemøstlige godter i provinsen. Hvorfor? Og hvor store er de gastronomiske forskelle egentlig i vores lille land?
Stambord
29. oktober 2022

Den smager ikke af noget og vinder ingen priser, men neutralolie kan blive din bedste ven i køkkenet

Neutralolie har ingen stærke ambitioner og er måske netop derfor en af køkkenets mest undervurderede råvarer. Og så klimabelaster den markant mindre end smør
Neutralolie har ingen stærke ambitioner og er måske netop derfor en af køkkenets mest undervurderede råvarer. Og så klimabelaster den markant mindre end smør
Stambord
22. oktober 2022

Velkommen til krisekøkkenet: Måske står efterkrigstidens madlavningstricks over for en renæssance

Bedstemors køkkenrutiner kan bruges til at håndtere vor tids kriser
Bedstemors køkkenrutiner kan bruges til at håndtere vor tids kriser
Stambord
15. oktober 2022

I valgkamp siger en ostemad mere end 1.000 ord

Meget af det, politikerne gerne vil fortælle vælgerne om sig selv, kan effektivt kommunikeres gennem en ret
Meget af det, politikerne gerne vil fortælle vælgerne om sig selv, kan effektivt kommunikeres gennem en ret
Stambord
8. oktober 2022

Retsina emmer af charterferie og hovedpine. Men den græske vin kan være en stor smagsoplevelse

Det er essensen af turistfælde, og det meste er elendigt. Alligevel er den græske retsina ved at blive moderne igen. Men kan man tale om terroir og druekarakter, når et tilsætningsstof har fået vinen til at smage af håndbold?
Det er essensen af turistfælde, og det meste er elendigt. Alligevel er den græske retsina ved at blive moderne igen. Men kan man tale om terroir og druekarakter, når et tilsætningsstof har fået vinen til at smage af håndbold?
Stambord
1. oktober 2022

Vi bør behandle kaffe, som var det vin

Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
Aeropress? Lysristning? Florale noter? Danskernes kaffevaner er ved at ændre sig, men det kan være svært at gennemskue, hvad det hele drejer sig om. Så her er en guide til kaffejunglen
Stambord
24. september 2022

I Danmark spilder vi 814.000 ton mad om året: »Men mad er tit allerbedst, lige før det knækker over«

Nytænkende kokke og producenter går til kamp mod det enorme spild af verdens fødevarer, når de omdanner gammel broccoli, fiskeskæl, kaffegrums, klid, ølgær og pensionerede høns til delikatesser
Nytænkende kokke og producenter går til kamp mod det enorme spild af verdens fødevarer, når de omdanner gammel broccoli, fiskeskæl, kaffegrums, klid, ølgær og pensionerede høns til delikatesser

Sider