Serie

Stemmegaflen

Mad er gennemsyret af identitet og ideologi: Hvordan spiser en konservativ, findes der særlig venstreorienteret mad, og hvad er Dansk Folkepartis største bidrag til dansk madkultur? Frem mod valget taler Moderne Tider hver uge med en politiker om mad, identitet og politik. Og Mavefornemmelsen skifter navn til Stemmegaflen

Rasmus Nordquist: »Klimakampen foregår på tallerkenen«

Alternativets Rasmus Nordquist har tabt sig så meget i valgkampen, at mikrofonerne ikke kan sidde fast i hans bukser. Han glemmer nemlig tit at spise frokost.

Peter Kofod: »Vi spiser og værner om det, vi er vant til og altid har kendt«

Peter Kofod mener ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad borgerne har hjemme i køleskabet. Men i offentligt regi er frikadeller og dansk madkultur helt rimelige identitetspolitiske anliggender

Morten Løkkegaard: »Vi har et fast køleskab med cola i min kampagnebil. Det er det, der holder mig i gang«

Når Morten Løkkegaard bliver sendt i byen for at købe ind, køber han gerne tilbud. Men så får han skældud, fordi det er noget junk, han har taget med hjem. Han elsker et godt stykke rugbrød med leverpostej, og så mener han egentlig ikke, at der er noget, som en dåsecola ikke kan klare

Margrete Auken: »Jeg kan næsten ikke bære, at DF har haft deres nationalistiske fingre nede i min mad«

Europaparlamentariker Margrete Auken (SF) vil ikke udfordres af sin mad, for hvorfor skulle hun det? Hun har så meget andet at slås med
Stemmegaflen

Klaus Riskær: »Selv når vi køber de dyreste kyllinger, kan vi være i tvivl om, hvorvidt de har haft det godt nok«

Det piner Klaus Riskær Pedersen fra partiet Klaus Riskær Pedersen, at vores fødevarer pakkes ind i så meget plastik og »pis og lort«, og så vil han af gastronomiske årsager »fucking nødigt« have en middagsinvitation fra Dansk Folkepartis trafikordfører
Stemmegaflen

Kristendemokraternes Stig Grenov: »Vi er faktisk kåret som det gladeste parti«

Formand for Kristendemokraterne, Stig Grenov, mener, at mennesker skal leve livet ansvarligt. Det betyder også, at man skal spise mad, der er godt for helbredet, og som er produceret ansvarligt over for både dyr, klima og mennesker

Pernille Vermund: »Vejen til mit hjerte går gennem min mave«

Pernille Vermund fra Nye Borgerlige elsker frisk fisk og stegt flæsk, og går op i både tilberedelsen og selve måltidet

Stemmegaflen: »I starten blev det latterliggjort, når vi talte om en kødløs dag. Nu er det mainstream«

Carolina Magdalene Meier (ALT) elsker fisk og skaldyr og er frustreret over, at det er så dyrt i Danmark sammenlignet med Spanien, hendes andet hjemland. Hun er stolt over, at Alternativet trods sin korte levetid har været med til at ændre danskernes madvaner

Mai Mercado: »Jeg er antitesen på den moderne kvinde«

Mai Mercado bager ikke, hun sylter ikke, og hun har haft hjemmelavede frikadeller og pastasalat med til sammenskudsmiddag i børnehaven for sidste gang. Næste gang tager den konservative børne- og socialminister købepizzaer med, for hun gider ikke længere foregive at gå op i mad

Jeg ved slet ikke, om man kan kalde det en smoothie

SF’s Lisbeth Bech Poulsen ved godt, at det ikke er god stil at putte ketchup på pastaen, men hun gør det alligevel

Sider

Mest læste

  1. Peter Kofod mener ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad borgerne har hjemme i køleskabet. Men i offentligt regi er frikadeller og dansk madkultur helt rimelige identitetspolitiske anliggender
  2. Alternativets Rasmus Nordquist har tabt sig så meget i valgkampen, at mikrofonerne ikke kan sidde fast i hans bukser. Han glemmer nemlig tit at spise frokost.
  3. Når Morten Løkkegaard bliver sendt i byen for at købe ind, køber han gerne tilbud. Men så får han skældud, fordi det er noget junk, han har taget med hjem. Han elsker et godt stykke rugbrød med leverpostej, og så mener han egentlig ikke, at der er noget, som en dåsecola ikke kan klare
  4. Europaparlamentariker Margrete Auken (SF) vil ikke udfordres af sin mad, for hvorfor skulle hun det? Hun har så meget andet at slås med
  5. Den radikale Ida Auken ser sammenskudsgildet som det mest socialliberale måltid: Her kan alle yde efter evne og nyde efter behov. Og så kan hendes gastronomiske forventninger til Joachim B. Olsen ligge på et meget lille sted
  6. Det piner Klaus Riskær Pedersen fra partiet Klaus Riskær Pedersen, at vores fødevarer pakkes ind i så meget plastik og »pis og lort«, og så vil han af gastronomiske årsager »fucking nødigt« have en middagsinvitation fra Dansk Folkepartis trafikordfører
  7. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige elsker frisk fisk og stegt flæsk, og går op i både tilberedelsen og selve måltidet
  8. Formand for Kristendemokraterne, Stig Grenov, mener, at mennesker skal leve livet ansvarligt. Det betyder også, at man skal spise mad, der er godt for helbredet, og som er produceret ansvarligt over for både dyr, klima og mennesker