Søren Wedderkopf

  • 17. juni 2000

    Jordbærmarker for evigt

    Til biddet Barndomsminder har det med at antage forrygende dimensioner, uanset om man skal fortælle om det fantastiske, man flød i - eller om den ædle armod, som var mange penge den gang, og som man i øvrigt heller ikke havde nogen af...
  • 27. maj 2000

    Heja, Sverige

    Til biddet Just hjemkommet fra Stockholm må man endnu en gang konstatere, at svenskerne kan noget, vi ikke kan. Og det er ikke Volvoer og ishockey det hele. F.eks. kan de få et indendørs marked til at fungere, så forbrugere derovre under samme tag kan vælge mellem fem-seks forskellige fiskehandlere, det samme antal slagtere, ostehandlere, grønthandlere, charcuterier, specialkøbmænd og et par diske, hvor man kan tanke op i friskbrygget kaffe og glimrende fadøl (og i modsætning til hvad mange måske tror, så falder svenskerne ikke besvimet om af forargelse, hvis man bestiller en fadøl uden at spise et måltid til og se skyldbetynget ud samtidig)...
  • 20. maj 2000

    Gå indenfor med en pighvar

    Til biddet Hvis man skal tro vejr-udsigten, skal dette, der skrives i ca. 28 graders varme (forstærket af et fladt trætag og varmen fra en printer i et kontor kun med ovenlysvinduer; og hold så op med at tro, at madskribenter udelukkende arbejder iført stråhat og bare tæer med den kølige hvidvin inden for rækkevidde), læses på en regnvejrslørdag, hvor temperaturen næppe kommer over de 15 grader...
  • 13. maj 2000

    Blege, stilkede asparges

    Til biddet Der er ingen grund til at være sentimental over for asparges. Som jordbær, nye kartofler og fjordrejer hører de forsommeren til, og som dem skal de nydes, mens de er her, og naturligvis iført hvidt tøj og store hatte, helst i nærheden af vandet, men mindst i en skov, og uden for enhver tvivl til tonerne af Aksel Schiøtz, der synger Drachmann...
  • 6. maj 2000

    Nu grønnes skoven

    Til biddet Af Vi er vist kommet til at love en skovtur. Det vil sige ud i naturen, hvor salig Dan Turèll en gang skrev, at han ikke kunne opholde sig mere end en times tid, før han begyndte at lede efter den sprække, hvor man kommer en krone i og får det hele til at virke...
  • 29. april 2000

    Spis med Paris

    Til biddet Noget af det bedste ved mad er at læse om det - især historier om gode måltider, skrevet af de lykkelige og forstandige få, som både kunne forstå og formidle oplevelser, så siderne dufter, og både tid og kultur bliver levende...
  1. 17. juni 2000

    Jordbærmarker for evigt

    Til biddet Barndomsminder har det med at antage forrygende dimensioner, uanset om man skal fortælle om det fantastiske, man flød i - eller om den ædle armod, som var mange penge den gang, og som man i øvrigt heller ikke havde nogen af...