Telegram

Rosenkrantz starter med minus på kontoen

Telegram
4. december 2008 kl. 12:44

Hvis Pernille Rosenkrantz-Theil kommer ind i Folketinget ved næste valg, vil hun respektere partidisciplinen og den politiske linje i Socialdemokraterne.

Det vurderer Jens Christiansen, direktør i rådgivningsbureauet Advice og partisekretær i Socialdemokraterne indtil 2006.

- Når man kommer udefra og ind i et parti som Socialdemokratiet, starter man med minus på kontoen. Man skal bære jernbyrd og bevise, at man er en rigtig socialdemokrat. Man er nødt til at være meget loyal, og det vil Rosenkrantz-Theil også være indforstået med, siger Jens Christiansen.

Faktisk vil det blive rimelig nemt for det unge venstrefløjsikon at vende tilbage til Christiansborg for sit nye parti. Hun har nemlig et godt omdømme i den socialdemokratiske folketingsgruppe og vil blive modtaget med åbne arme, vurderer den tidligere partisekretær.

- Folketingsmedlemmer kender hinanden godt på tværs af partier. Hun har mange kolleger i den socialdemokratiske folketingsgruppe, som hun har lavet masser af ting med. Jeg ved, at hun har et godt ry i gruppen som en konstruktiv politiker, fortæller Jens Christiansen.

/ritzau/

Opdateret 4. december 2008 kl. 12:50