Telegram

Iran: USA skal sige undskyld og trække sig

Telegram
28. januar 2009 kl. 10:42

Den nytiltrådte amerikanske regering skal vise en "fundamental" forandring i sin måde at føre politik på. Det er ikke nok blot at skifte taktik, sagde irans præsident Mahmoud Ahmadinejad i en tale i dag. Udtalelsen kom i kølvandet på Obamas håndsrækning om fred til flere lande i den muslimske verden.

- Vi byder forandringer velkommen, men på den betingelse, at den er fundamental, og den er på det rigtige spor, sagde Ahmadinejad i en tale, der blev transmitteret af landsdækkende iransk tv.

- Når de siger, "vi ønsker at skabe forandringer" kan det ske på to måder. Den første er fundamental og effektiv... Den anden... er et skifte i taktik. Det står klart, at hvis betydningen af forandringer er den anden af de to, vil det meget snart blive afsløret, forklarede præsidenten.

Obamas regeringen har meldt ud, at USA's nye præsident ønsker at bryde med sin forgængers politik ved at forhandle direkte med regeringen i Tehran. Men man har også advaret Iran om, at de kan forvente yderligere pres fra FN's Sikkerhedsråd, hvis de ikke bremser deres atomprogram.

/ritzau/Reuters

Opdateret 28. januar 2009 kl. 12:00