Telegram

Fire ældre døde af Salmonella

Telegram
25. februar 2009 kl. 22:40

Dansk medisterpølse med farlige salmonellabakterier har kostet fire sjællændere over 75 år livet, skriver bt.dk. Problemet er to inficerede slagterier, der ligger i Jylland og på Sjælland, og som er ramt af salmonellavarianterne U288 og U312.

- Der er i den grad grund til bekymring. Vi har aldrig haft så mange, der har været smittet af salmonella som inden for det seneste år. Denne gang er vi helt sikre på, at salmonellaen stammer fra dansk svinekød, siger overlæge Kåre Mølbak fra epidemiologisk afdeling på Statens Serum Institut til avisen.

Han vil endnu ikke vil fortælle navnene på slagterierne, og hvilke fødevarer man som forbruger bør holde sig fra.

Det ene af de to ramte slagterier har eksporteret store mængder inficeret kød til butikker ved den norske grænse, hvor kødet har smittet 11 nordmænd.

Ifølge Fødevarekontroludvalget er problemet den danske fødevarekontrol.

- Det er ikke godt nok. Myndighederne må gå sammen med slagterierne og butikkerne, som jo også må være interesserede i, at vi undgår farlige fødevarer, siger formand Jørgen Højmark, der er formand for fødevarekontroludvalget.

/ritzau/

Opdateret 25. februar 2009 kl. 22:45