Telegram

Måling: Rødt flertal, hvis der var valg nu

Telegram
15. februar 2009 kl. 12:43

Oppositionen står til at overtage magten i Danmark, hvis der var valg nu. Det viser en frisk meningsmåling fra Catinét Research.

89 mandater får Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten i målingen, mens Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti står til 86. Liberal Alliance ligger under spærregrænsen.

SF går frem, Socialdemokraterne rammer med 25,3 procent af stemmerne stort set valgresultatet, mens De Radikale må se i øjnene, at spærregrænsen på to procent napper efter partiet nedefra. 2,9 procent af stemmerne står De Radikale til nu.

Næstformand i den radikale gruppe, Morten Østergaard, vurderer, at lang tids intern uro har stået i vejen for de politiske budskaber. Men et stærkt radikalt islæt er nødvendigt, hvis der kommer en S-ledet regering.

- Vi må gøre det klart for vælgerne, hvad vi vil tilføre sådan en ny regering, som ikke kan undværes. Der tænker vi selvfølgelig især på den økonomiske ansvarlighed, villigheden til reformer, og så at retssikkerheden og rettighederne for danskerne ikke bliver trådt under fode, som det er sket i de sidste seks - syv år, siger han.

SF har tilslutning fra 19,7 procent af vælgerne. Enhedslisten klarer med 2,0 procent kun lige spærregrænsen.

I regeringsblokken går De Konservative frem til 12,7 procent, men det er ikke nok til at dæmme op for, at Venstre går tilbage. 23 procent står statsministerpartiet til i forhold til valgets 26,2 procent. Dansk Folkeparti er med 13,5 procent tæt på valgresultatet.

/ritzau/

Opdateret 15. februar 2009 kl. 15:50