Telegram

Christiania-sagen videre til Højesteret

Telegram
26. maj 2009 kl. 10:41

Sagen bør prøves i Højesteret.

Sådan lød christianitternes advokat, Knud Foldschacks umiddelbare reaktion, efter at Østre Landsret i formiddag afsagde dom i den sag, som Christiania-fællesskabet havde anlagt mod staten. Dommen stadfæster Slots- og Ejendomsstyrelsen opsigelse af christianitternes brugsret over området fra 2004.

Men efter at have læst et øjeblik i dommens præmisser konkluderede Foldschack, at der er god grund til at anke sagen.

- Det er meget tilfredsstillende at kunne se, at vores juridiske argumenter er taget med i præmisserne. Efter en samlet afvejning af alle de ting, der taler for og alle de ting, der taler imod, er landsretten alligevel kommer frem til at give staten medhold. Men det er helt berettiget, at en så principiel sag, hvor 900 menneskers livsgrundlag står på spil, bør prøves i Højesteret, sagde Foldschack, som forventer, at christianitterne nu "kraftigt" vil overveje at anke sagen.

Hvis christianitterne som forventet vælger at anke sagen, bør der ifølge Foldschack sideløbende arbejdes på at finde en god løsning for Christianias fremtid. Selv om Christiania også taber i Højesteret, så er det ifølge Foldschack utænkeligt, at Christianitterne bliver tvunget væk fra stedet, og at Christiania ophører med at eksistere.

Også christianitternes modpart sagde efter dommen, at det nu gælder om at finde en "fornuftig løsning".

- Christianias forhandlingsgruppe har i to omgange givet et tilsagn om, at man ville lave en aftale med staten, og begge gange er det blevet stemt ned på et fællesmøde. Nu tror jeg, at de bør genoverveje den beslutning, sagde den ene af Slots- og Ejendomsstyrelsens advokater, kammeradvokat Stig Grønbæk Jensen til Ritzau.

Christianitterne skal i aften mødes til et fællesmøde for at diskutere dommen.

/ritzau/

Opdateret 26. maj 2009 kl. 11:35