Stribet væv øger risiko for brystkræft

5. maj 2009 kl. 03:58Opdateret 5. maj 2009 kl. 04:05

Mønstret i en kvindes brystvæv afslører tilsyneladende, om hun har høj eller lav risiko for at udvikle brystkræft, skriver videnskab.dk. Den opdagelse har danske it-forskere gjort.

Raskt brystvæv hos kvinder er normalt stribet fra brystvorten og ind mod kroppen, således at linjerne danner en lille paraply. En kvinde har øget risiko for at udvikle brystkræft, hvis vævets striber går på tværs af den almindelige struktur.

- Vi er meget overraskede over at finde et mønster i brystvævet, der giver så god en forudsigelse. Vores håb er, at det på sigt kan give lægerne et nyt håndfast værktøj til at kunne udpege de kvinder, som er i farezonen, inden sygdommen bryder ud, så man kan gå i gang med forebyggende arbejde, siger lederen af forskningsprojektet professor Mads Nielsen fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet til videnskab.dk.

Forskerne regner med at være færdige med deres analyser i løbet af de kommende år. Det næste skridt bliver, at integrere de nye fund i allerede eksisterende screeningsprogrammer for brystkræft.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu