Telegram

Spil og musik et hit på biblioteket

Telegram
7. juli 2009 kl. 09:59

Det skal helst være en elektronisk bog, et spil til computeren eller musik, selv om en bog selvfølgelig også kan friste. Danskerne er vilde med bibliotekernes digitale tilbud. Hver tredje biblioteksbruger kommer for at låne digitale tilbud. Og hver femte er klar til at bruge biblioteket endnu mere, hvis der kommer endnu flere af den type tilbud. Det viser en ny undersøgelse, Gallup har gennemført for tre forbund.

I Danmarks Biblioteksforening hæfter formand Vagn Ytte Larsen sig ved, at mange unge mellem 15 og 29 vælger biblioteket til.

- Det er måske ikke så mærkeligt, at de unge går efter de digitale medier, men det overrasker alligevel, at de vil komme mere på biblioteket. Det handler vel om at være sammen om det, så de ikke sidder alene og kukkelurer på værelset, siger han.

Derfor bruger mange unge også biblioteket uden nødvendigvis at låne noget, siger Vagn Ytte Larsen.

- Det er et fristed, hvor de ikke får at vide, hvad de skal gøre, siger han.

Bogen er stadig ganske populær, viser undersøgelsen. Otte ud af ti tager stadig ægte papir med hjem, når de har været forbi biblioteket.

- Vi ved godt, at bogen stadig er omdrejningspunktet, men de unge bliver måske mere interesserede, hvis der er de her digitale tilbud, siger Vagn Ytte Larsen.

/ritzau/

Opdateret 7. juli 2009 kl. 10:05