Telegram

K vil sænke kriminel lavalder til 14 år

Telegram
4. oktober 2009 kl. 20:48

De Konservative er parate til at sænke den kriminelle lavalder til 14 år fra de nuværende 15. Det bekræfter partiets retsordfører, Tom Behnke, over for berlingske.dk.

Han forsvarer partiets nye kurs med, at samfundet udvikler sig.

- Både grovheden og alderen ændrer sig. Vi kan se, at fra de fylder 14 år, så accelererer det, siger Behnke.

Dansk Folkeparti har krævet den kriminelle lavalder sat ned til 12 år. Tom Behnke indrømmer, at regeringens egen ungdomskommission, som netop har afleveret sine anbefalinger, afviser at pille ved lavalderen.

Flere medier vil vide, at forslaget indgår i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tale, når Folketinget åbner på tirsdag.

S og SF er nærmest lamslåede, siger de to partiers retsordførere til Ritzau.

- Det er trist og hovedrystende åndssvagt. Det, der skal til, er en social indsats. Forslaget vil fastholde unge i kriminalitet, men det er man åbenbart ligeglad med. Det skriger jo til himlen, at man vælger at gå den anden vej, når man lige har fået en 700 siders rapport fra Ungdomskommissionen, siger Karen Hækkerup (S).

SF's Karina Lorentzen finder ligeledes tanken vanvittig.

- Jeg tror, regeringen vil fjerne fokus fra sagen om forsvarsministeren. De har jo simpelthen ikke gjort nok på det forebyggende område. Hvis det er truslen om straf, der afholder unge fra at begå kriminalitet, så skulle de jo holde op med det, når de fylder 15, siger hun.

Folketingets Retsudvalg har netop været i USA og se på bandekriminalitet, og det var skræmmende, mener Karina Lorentzen.

- Det er et samfund, der har spillet fallit. Man kan jo sætte børn ned til otte år i fængsel, og det er der intet kommet ud af, siger SF's retsordfører.

/ritzau/

Opdateret 4. oktober 2009 kl. 20:55

"SF’s Karina Lorentzen finder ligeledes tanken vanvittig."

Multikultur er en vanvittig tankegang, så tør øjene lille Karina!

Peter Andersen

"SF’s Karina Lorentzen finder ligeledes tanken vanvittig."
- Hvilket jo er fuldt forståeligt, ingen tvivl om at regeringen har spillet fuldstændig fallit i dette spørgsmål, og DF har været deres spydspids.

Slettet Bruger

Nedsættelse af kommissioner er efterhånden ikke meget andet end et stort spild af skatteborgernes penge og et indholdsløst signalpolitisk værktøj, når man vil foregøgle, at man skam er meget optaget af at løse dette eller hint samfundsproblem.
Så kan man spankulere omkring på gangene i mange måneder og henvise til den vigtige kommissionen, hvis arbejde man afventer og derfor ikke lige kan tage stilling til noget her og nu. Kort sagt, syltningen er i gang, mens overskrifterne udskiftes og når kommissionen lang tid senere nedkommer med hovedliner, som de fleste havde forventet det, så er det tid til nye bortforklaringer, for den politiske vilje har været fraværende under hele forløbet. På dagsordenen står f.eks. finanslov, hvor alt er til forhandling, og her er nedsættelse af den kriminelle lavalder og højere straffe for hvad som helst tilsyneladende gratis. Bare ”far her” ikke skal stå stil ansvar. Måske det kan blive til en forsvarskommission.