Telegram

Krav om grænsekontrol til klimatopmødet

Telegram
30. oktober 2009 kl. 19:46

Dansk Folkeparti vil have grænsekontrollen tilbage, selv om det kun skal være for en begrænset periode.

Udenrigsordfører Søren Espersen siger til TV2 News, at DF rejser spørgsmålet som et "tungtvejende" krav, når finansloven skal forhandles på plads inden for de kommende uger.

Partiet vil have grænsekontrollen genindført for at forhindre, at ballademagere kommer ind i landet i forbindelse med klimatopmødet i København til december.

- Vi vil have, at det kun er ordentlige folk, som kommer ind i Danmark, siger Søren Espersen.

600 betjente skal ifølge Dansk Folkeparti sættes af til opgaven. Hos De Konservative ser retsordfører Tom Behnke positivt på idéen, mens Socialistisk Folkepartis Ole Sohn afviser forslaget som urealistisk.

I forbindelse med særlige begivenheder kan det i dag lade sig gøre at indføre grænsekontrol mellem Schengenlandene i en begrænset periode.

Det er sket ved flere lejligheder og i 2002 i Danmark, som dengang havde værtskabet for et topmøde mellem EU-landene.

/ritzau/

Opdateret 30. oktober 2009 kl. 19:50

Nu står Dannevirke ellers godt forplantet i Afghanistan, ifølge samme Søren E.

Det bliver (sgu) da et værre bøvl at flytte den tilbage Sønder-Jylland for et par ugers skyld ?

Ordentlige folk ? Ligesom dem i april 1940, mener han måske ?

Stanley Opmann

Ja jeg gad rigtig nok også gerne vide hvad det er for ordentlige folk der er tale om hér. Igen kunne jeg ønske mig, eftersom jeg med garanti ikke falder indenfor denne kategori ifølge hr. Espersens fortolkning, at blive indstillet til udvisning; jeg kan ikke se hvorfor et dansk statsborgerskab skal stille mig i en mere fordelagtig situation end så mange andre, da jeg simpelthen, ligesom dem, ikke er et ordentligt menneske...