Telegram

Rio de Janeiro løber med OL i 2016

Telegram
2. oktober 2009 kl. 18:51

Rio de Janeiro bliver vært for OL i 2016. Det er blevet besluttet på IOC-topmødet i København. Chicago, Tokyo og Madrid blev besejret i kampen om værtskabet.

/ritzau/

Opdateret 2. oktober 2009 kl. 18:55

Yes!

Så får menneskerettighederne et skub i den rigtige retning.... i følge kronprinsen. Vi må se om presse og kunstnergrupper bakker lige så meget op om sagen i Brasilien som de gjorde i Kina...

En afgørelse der er ok, men samtidig er vedtaget i en spektakulær udledning af diverse affaldsstoffer som resultat af en hektisk, omfattende og gennemført afbrædning af uerstattelige fossile ressourcer.
Hele dette slæng af notabiliteter bevæger sig på det uden blusel rundt i fly med uhørte bagagemængder og personale, de lader sig transportere i kæmpestore biler, bor og spiser ekstremt dyrt og brænder i det hele taget energi af i et omfang, som vil få alle andre til at ligne de rene novicer på dette område.
Og så drejer det sig såmænd bare om et idrætsarrangement - stort ganske vist, men alligevel.
Det lover jo ikke godt for klimaindsatsen, når andre notabiliteter mødes i København i december, da de vil vælge at bevæge sig rundt på samme måde.
Er der nogen, der har regnet på den individuelle udledning af drvihusgasser for denne samling af personer?

@Erik Rolfsen Nissen: Fuldkommen enig, og tak for at du orker at skrive det. Jeg er imponeret over, at du bliver ved. Jeg er vist på nippet til at have opgivet, for idiotien og dumheden synes ganske overvældende, kataklysmisk velsagtens.

Fortsætter denne dumhedens glidebane, så ender det moderne menneske velsagtens om ganske få år(tier), når ressourcernes endelighed bliver åbenbare for selv de mest tungnemme, med at klappe hinanden et par på hovedet for en god bemærkning. Det bliver en brag af en fest.

Kære John Fredsted

Jeg giver ikke op og jeg skal tillade mig at anbefale dig at læse en bog, som måske er kendt viden for dig, men alligevel.

Du kan se den anmeldt her:

http://www.energybulletin.net/node/50128

"Er der nogen, der har regnet på den individuelle udledning af drvihusgasser for denne samling af personer?"

Der er intet i forhold til hr og fru menigmand der endnu ikke har fået et "Nej tak til reklamer" på postkassen" eller som gang på gang glemmer indkøbsposer af stof hjemmefra...

Udgiften til indkøbsposer af plastic udgør, i Danmark alene, en årlig sum på 1 mia kr. ..... 1 mia. kr !!!

@Erik Rolfsen Nissen: Tak for henvisningen til bogen Time's Up!

Jeg har ikke læst den, men har for ikke så lang tid siden haft den liggende som et link på mit skrivebord, som et muligt købt. Jeg er ret sikker på, at det skyldtes, at du også i et tidligere af dine indlæg omtalte bogen.

Jeg kom dog fra bogkøbet, sikkert fordi jeg (som sagt) hænger med hovedet, og velsagtens har opgivet troen på, at vi mennesker rummer tilstrækkelige mængder (oprigtig) kærlighed til at kunne redde vores biosfæren. Men måske skulle jeg alligevel få den bestilt.

@Bill Atkins
Hvis man vil sammenligne de riges og alle andres forbrug af naturressourcer og udledning af diverse luftarter og affaldsstoffer til omgivelserne kan jeg anbefale læsning af denne artikel af Georg Monbiot:

http://www.monbiot.com/archives/2009/09/29/the-population-myth/

Selvom jeg ikke er helt enig i hans konklusioner er det alligevel tankevækkende stof. Jeg mener nemlig ikke - uanset individuelt forbrug - at man på den måde kan ignorere befolkningstilvæksten på kloden.

@Erik Rolfsen Nissen

Jeg er såmäng også helt enig.