Telegram

S: Københavns Kommune svigter i præstesag

Telegram
22. oktober 2009 kl. 16:44

Københavns Kommune har ikke beskyttet præsten, der på grund af chikane har følt sig tvunget til at flygte fra sit kirkesogn i den københavnske bydel Tingbjerg, godt nok.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, der mener, at Københavns Kommune ikke har reageret hverken tids nok eller godt nok i sagen.

- Det har man jo ikke, for havde man det, så ville det ikke være nødvendigt for en præst at flytte ud af Tingbjerg. Nu kender jeg ikke den konkrete sag i alle detaljer, men som minimum må man jo sørge for, at der er beskyttelse omkring den præst, og at de drenge, der måtte have udøvet chikane, ikke har fået lov til det, siger Mette Frederiksen.

I sidste uge flygtede præsten på grund af langvarig chikane fra en gruppe unge i det indvandrerdominerede kvarter. Dansk Folkeparti mente, at der var tale om "religionskrig", mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Berlingske Tidende opfordrer til at gå i kirke som modsvar på chikanen.

Den opfordring er Mette Frederiksen uforstående overfor. Hun advarer mod at blande spørgsmålet om religion ind i sagen.

- Jeg synes ikke, man skal gøre det her til en konflikt om folkekirken eller ej. Jeg synes, man skal tage skarp afstand fra alle former for chikane, og det er fuldstændig absurd, hvis vi har, og det har vi jo tilsyneladende, boligområder, hvor præster ikke kan udøve deres hverv. Det skal man selvfølgelig ikke acceptere, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

Opdateret 22. oktober 2009 kl. 16:50

Mon han viser sig i kirken på Tingbjerg på søndag, Rasmussen (III) ?

Inger Sundsvald

”Det er kommunens ansvar at beskytte den fordrevne præst fra Tingbjerg, mener socialdemokraten Mette Frederiksen”

Hvornår er det blevet kommunens opgave at tage sig af politisager? Hvad i alverden rider nu socialdemokraterne?

Heinrich R. Jørgensen

Inger Sundsvald:
"Hvad i alverden rider nu socialdemokraterne?"

Ja, man må sig undre. Hvad angår Mette Frederiksen, er der hverken hoved eller hale i hendes udmeldinger, uanset emne.

Inger Sundsvald

Hvis man er ”heldig”, så kan man jo give Ritt B. skylden. Samtidig kan man så nok se frem til, at nu er graven gravet dyb nok til at man kan begrave sig selv, ikke alene i København men også på Borgen.

Jeg vil nødig være en lyseslukker, men hvad dælen tænker Mette Frederiksen på? Er hun komplet politisk tonedøv, eller lader hun sig bruge af ”ukendte” kræfter?

Min hidtidige respekt for M.F. er i den grad forsvundet!

Dorte Sørensen

Er Folkekirke nu blevet en kommunal opgave, hvad skal vi så med en kirkeminister ,når kommunerne er under indenrigsministeren.

Hvad med at få lavet den Grundlovsændring så vi engang for alle kan få skilt stat og kirke.

Mon Mette Frederiksen er i gang med at gøde jorden til en kommende AOF regering?

Inger Sundsvald

Dorte Sørensen
Godt spørgsmål.

Per Thomsen
Godt spørgsmål.